Na smrt nenávidí vládu, hlavně Peake. A má návrh pro línou opozici

23.11.2012 7:32

ROZHOVOR Založil protivládní stránku, která má téměř 24 tisíc fanoušků a často tvrdě kritizuje současné politiky. Milan Mráz v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz hodnotí nedávnou protivládní demonstraci. Navíc dává opozici návod, jak svrhnout vládu.

Na smrt nenávidí vládu, hlavně Peake. A má návrh pro línou opozici
Foto: Hans Štembera
Popisek: Celostátní konference občanských iniciativ, hnutí, sdružení a jednotlivých občanů

Anketa

Bude příští rok lépe?

hlasovalo: 3092 lidí

Co říkáte na demonstraci 17. listopadu v Praze? Naplnila vaše očekávání?

Já sám jsem byl za sebe spokojen. Když uvážíme, že tentokrát nebyla organizována doprava, tak účast 20 tisíc lidí, kteří by jinak mohli využít volné soboty pěkně v teple, je dostatečná. Všem za to děkuji. Ale je to málo, chce to udělat velké akce a blokády ve všední den, zablokovat parlament, ministerstva, Úřad vlády, hlavní tahy v Praze! Úplně paralyzovat politiky. A nepovolit, dokud vláda neodstoupí. Je třeba už opravdu přitvrdit a nemazlit se s vládou. Na takové blokády bych si klidně vzal dovolenou. ‚Po dobrém‘ už toho bylo řečeno a uděláno dost, nyní je třeba rázně přitvrdit.

Jak hodnotíte reakce politiků na ten protest? Třeba Miroslava Kalouska, který mluvil o nestoudnosti a zneužití odkazu 17. listopadu?

Arogance ze strany politiků, kterou předvedli komentováním demonstrace, dosáhla nejvyššího vrcholu. A gaunera a totálně neschopného chemika-ekonoma amatéra Kalouska netřeba komentovat, protože každé slovo, které z něho vypadne, hovoří za vše.

Kdybyste se měl rozhlédnout po svém okolí, pozorujete, že by přibývalo chudých lidí? Třeba ze spektra starších lidí, kteří často nemají internet, a jejich hlas není slyšet tolik, jako ostatních?

Ano bohužel, chudých lidí přibývá a přibývá i nezaměstnaných a je to čím dál horší. Je mi těch lidí upřímně líto. Tohle nemůže skončit dobře.

Poslední dobou média hodně rozebírají vicepremiérku Karolínu Peake. Je to celé podle vás v pořádku? Není to jen kampaň proti ní?

Naopak je velmi dobře, že po paní Peake novináři jdou. Jen tvrdě do ní! Ona je pro mě nový symbol toho nejhoršího a nejodpornějšího marasmu v politice. Je mi úplně odporná svým jednáním a vyjadřováním. Je neuvěřitelné, kam až může politika zajít. Ona není politička, nikdy jí nebyla a také nikdy nebude. Protože „mravní špína“ jako ona do politiky nepatří a po parlamentních volbách to pozná. Je to parazit a prospěchářka, která se ve vládě drží jen pro svůj blahobyt a zabezpečení se. Nikdo žádný spolek o 100 lidech se směšným názvem LIDEM nevolil, tak co tam dělá? Jakým právem tam je, ptám se?

Nedávno jsem v ParlamentníchListech.cz četl článek, kde paní Peake hovoří o tom, že potkala na ulici ženu a ta jí řekla, že je kráva. Ta paní měla samozřejmě pravdu, je to ale spíš urážka toho nebohého užitečného zvířete, když ho někdo porovná s takovou nehoráznou a neužitečnou osobou jako je paní Peake, ze které je mi opravdu na zvracení.

Mnoho médií se také vrhlo na senátora Okamuru za jeho výroky o komunismu. Jaký názor na to máte vy?

Mě senátor Okamura velmi mile dnes svým prohlášením potěšil a tímto říkám, pane Okamuro, dnes jste získal můj hlas v prezidentské volbě. Média po něm jdou se snahou pošpinit ho, protože mluví pravdu, a to se v ČR nesmí. Já panu senátorovi fandím a přeju si ho za prezidenta ČR. Pane Okamuro, nedejte se a bojujte, ČR Vás potřebuje…

Nedávno jste se k politické třídě vyjádřil dost radikálně. Nebojíte se třeba, že by situace v naší zemi mohla vyústit v jiné než poklidné protesty, jakým byl ten 17. listopadu v Praze?

Ano, řekl jsem, že je třeba vzít bejčáky, hole, rákosky a vyrazit na vládní politiky a uštědřit jim řádný výchovný výprask, když nerespektují názor lidu. Jak jsem už uvedl, myslím, že poklidných demonstrací už bylo dost a je třeba „přitvrdit“. Já bych udělal masivní blokády a politiky paralyzoval. Vláda, která vládne pro 8 % lidí, když 92 % lidí s ní není spokojeno, je vládou proti lidu a tudíž vládou nelegitimní.

Více rozhovorů ZDE

Víte, opozice má spoustu protivládních řečí, ale tím to končí. Nic nekoná. Já být opoziční poslanec, tak navrhnu a přesvědčím další kolegy, že na protest takovéto arogantní koalici, která si dělá, co chce, jdu protestovat na ulici před sněmovnu. Je zbytečné sedět v lavicích a něco tam tlachat, to je k ničemu. Šel bych na protest před sněmovnu, pěkně prázdné opoziční lavice a na tu ulici bych k sobě pozval i lidi. Tohle by zaujalo všechna média, i zahraniční, a věřím, že by ten tlak vláda po čase neunesla. Jenže opozici, jak se zdá, současný stav, bohužel, vyhovuje.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…