Ovládneme stát, ztrestáme zloděje a hyeny. Plán Holešovské výzvy

02.02.2012 12:16

Koordinační rada Holešovské výzvy předá ve čtvrtek, nejpozději v pátek, vládě, prezidentovi a do Poslanecké sněmovny výzvu k demisi vlády. Ta má být doručena taktéž do České televize a dalších sdělovacích prostředků. Všechny iniciativy, které se do Holešovské výzvy zapojily, budou nadále vystupovat pod názvem Národní rada. Pod tímto názvem pak půjde toto uskupení prý i do voleb.

Ovládneme stát, ztrestáme zloděje a hyeny. Plán Holešovské výzvy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zdeněk Ponert

„Ano, naše koordinační rada se ve středu dohodla, že spojené iniciativy podporující Holešovskou výzvu, budou nadále vystupovat pod společným názvem Národní rada. Definitivně to však bude potvrzeno či doplněno na příštím jednání koordinační rady, 8. února. Pod tímto společným názvem se také zúčastní Národní rada předčasných voleb. Víme, že jinou než ústavní cestou se vydat nemůžeme, pokud něco chceme změnit k lepšímu, proto se nesmíme bránit ani těmto politickým ambicím alespoň na přechodné období,“ řekl ParlamentnímListům.cz jeden ze zakladatelů iniciativy Holešovská výzva, Slávek Popelka. Národní rada za tímto účelem otevře v nejbližších dnech také své webové stránky. Jaké naděje na to, uspět ve volbách, může pak toto uskupení mít, nelze odhadnout. I sebelepší ideologické úmysly totiž potřebují také finance, aby se šance na úspěch podpořily. Ty v tuto chvíli s velkou pravděpodobností však Holešovské výzvě chybějí.

Je potřeba podpory studentů - bez nich to prý nepůjde

Jak Popelka však dále doplnil, na jednání koordinační rady byla také určena delegace vybraných zástupců, která během dneška či zítřka předá výzvu k demisi vládě na určená místa. Předsednictvo (zatím stále ještě) Holešovské výzvy počítá s tím, že do svých aktivit a protestních akcí zapojí také studenty středních a vysokých škol. „Bez nich by to nešlo, to víme. Musíme je tedy oslovit. Chceme s nimi mluvit přímo v areálech vysokých škol, v menzách a studentských kolejích po celém Česku,“ dodal ještě Popelka, který je bývalým politickým vězněm, publicistou a zároveň také osobou samostatně výdělečně činnou, žijící na Moravě. Od loňského roku na sebe stále aktivněji upozorňoval různými prohlášeními k národu, jimiž burcoval k prolomení pasivity občanů vůči nekalostem a negativnímu vývoji v zemi. Tato prohlášení zveřejňoval na youtube.cz, dostávala se ale i prostřednictvím řetězových emailů do tisíců schránek Čechů a Moravanů.

I když podle rozhodnutí, jež vyplynulo z celostátní konference iniciativ a odborů, podporujících Holešovskou výzvu, o minulém víkendu, měla v těchto dnech již jezdit po Česku ozvučená auta, informující o požadavcích této iniciativy. Zatím je zřejmě, že se tento záměr nepodařil naplnit.

Auta jsou připravená, nejezdí kvůli mrazům. Tiskárny už jedou...

„Výjezd ozvučených aut, která jsou již v omezeném množství skutečně připravená, byl kvůli nízkým venkovním teplotám pozastaven. Aparatury by totiž v mrazu nefungovaly. Proto auta vyjedou hned, jak se počasí zlepší,“ informoval dále ParlamentníListy.cz Slávek Popelka.

Pomaleji než byly původní záměry si vede však i výroba plakátů a letáků s ukazováčkem, které mají lidé svolávat k masové protestní akci na 15. března. Ačkoli se hovořilo o jejich počtu v řádech statisíců, zatím do tiskárny, podle aktuálních informací získaných redakcí, byla zadána výroba 10 tisíc kusů těchto plakátů – byť jde o kusy většího formátu, určené pro vylepování – nikoli letáky. Tiskárna rovněž zahájila prý ve středu i přípravu na výrobu visaček se slovy: Stydím se za vládu a prezidenta ČR a chci jeho demisi. „Předpokládáme, že se jich vyrobí řádově miliony. Jejich nošení bude formou národního referenda,“ vysvětlil Popelka.

Plány jsou jedna věc, peníze k jejich naplnění, druhá. Odkud přijdou?

Jak už bylo výše uvedeno, každá iniciativa – i ta sebelepší a s nejlepšími úmysly – se však nemůže obejít bez finančních prostředků. A ty jsou – zatím – v tomto případě velkým kamenem úrazu. Vše je totiž závislé pouze na veřejné sbírce a dobrovolnosti dárců – těch, kteří Holešovské výzvě a potažmo jejímu přerodu v Národní radu fandí a chtějí ji podpořit. „Na účtě se nám sešlo během včerejšího dne více jak 12 tisíc korun. Obětavým dárcům za to děkujeme, víme, že je mnoho těch, co nás přijímají s nadšením a porozuměním, ovšem milionáři mezi námi nejsou, spíše chudší lidé. Je to logické, právě na ně nejvíce dopadají všechny ty nepravosti. Proto si každé koruny, kterou nám lidé pošlou, velmi vážíme,“ shrnul závěrem Popelka.

Černé ovce, podvodníci, lidské hyeny

Na webových stránkách Holešovské výzvy (potažmo dále zřejmě již Národní rady) budou prý také uveřejňovány konkrétní případy okrádání, podvádění a dalšího nečestného jednání.

„Chceme upozornit na časté případy, kdy různí vychytralci využívají nedokonalosti zákonů, lidské důvěřivosti či nevědomosti k vlastnímu bezohlednému obohacení. To přece nelze tolerovat! Budeme proto takové lidi, v případě že vyhrajeme volby, volat k zodpovědnosti. Zasadíme se o jejich potrestání a zabavení majetku k odškodnění jejich obětí,“ uvádí se mimo jiné na webu Holešovské výzvy.  

Naplnění požadavků do konce měsíce - jinak budou protesty a stávky (?)

Holešovská výzva vznikla v hlavách několika lidí, kteří se vloni v prosinci sešli v Holešově s tím, že se již odmítají nečinně dívat na vývoj situace v Česku. Jak ParlamentníListy.cz v minulých dnech informovaly, vybízí, aby se občané spojili proti lžím. Hrozí protesty a stávkami.

Na sobotní konferenci v minulém týdnu, která byla velmi bouřlivá i vzhledem k určité nejednotnosti názorů a požadavků dokonce v řadách předsednictva, se delegáti přece jen nakonec dohodli na společných požadavcích. Volají po demisi vlády, ustanovení úřednického kabinetu odborníků a odstoupení prezidenta. Chtějí také zastavit vládní reformy a církevní restituce.

"Musíme sjednotit národ a zastavit tok zlodějny v tomto státě," vysvětloval svou motivaci jeden ze spoluzakladatelů iniciativy Václav Princ. Signatáři Holešovské výzvy proto chtějí připravit "spravedlivé demokratické volby", žádají uzákonit obecné referendum a odvolat podpis na smlouvě ACTA, která podle usnesení zavádí cenzuru na internetu. Všechny tyto požadavky mají být splněny do konce února.

 

 

 

 

 

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Alena Hechtová

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…