Ten, co nenávidí vládu, se zase ozval: Hyeny. Budu si vás pamatovat

19.02.2013 15:13

JINÝMA OČIMA Ze Strakovy akademie nám prý vládne koalice koryt, mafiánství, korupce a úplatkářství. Tak drsně odsoudil Nečasovu koaliční vládu zakladatel největší facebookové protivládní stránky Milan Mráz. Jeho stránka má již přes 27 tisíc členů a sám Mráz při komentování politické situace nechodí daleko pro silně expresivní výrazy.

Ten, co nenávidí vládu, se zase ozval: Hyeny. Budu si vás pamatovat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Odbory uspořádaly na Václavském náměstí demonstraci proti vládě. Pak se demonstrující přesunuli na Národní třídu

Značné vášně poslední dobou rozvířila debata kolem podpory fotovoltaických elektráren, když ministr životního prostředí Tomáš Chalupa z ODS prohlásil, že daňoví poplatníci za to celkem zaplatí možná až jeden bilion korun. Došlo proto i k silné kritice exministra Martina Bursíka, jehož Strana zelených tento typ obnovitelných zdrojů silně prosazovala.

Solární panely zabraly česká pole a krajinu

Podle Milana Mráze je problém především v tom, že bylo kvůli solárním elektrárnám zabráno mnoho úrodných polí. „Přiznám se, že nevím, kdo konkrétně za to nese odpovědnost, ale zavřít patří všichni viníci, ať jsou zleva, zprava, ze středu nebo z úřadů. Je to neuvěřitelný tunel a zlodějna,“ je přesvědčen.

„Ti co provozují fotovoltaiky na českých polích, to nejsou podnikatelé. Připravují nás občany o peníze a všichni jim přispíváme na jejich zisky. Navíc zabrali ta nejlepší česká pole a zničili českou krajinu. Ať si podnikají, ale ne na zemědělské půdě a ne za dotace. Ať si vyrobenou energii prodávají na burze, tak jako každý jiný klasický výrobce elektřiny,“ vzkazuje naštvaný Mráz v komentáři pro ParlamentníListy.cz.

Že je fotovoltaika ekologická?

Ten zpochybňuje i to, že má fotovoltaika vůbec něco společného s takzvanými obnovitelnými zdroji či ekologií. „Co to je proboha za ‚obnovitelný zdroj‘? Kolik energie, chemie a dalších komponentů bylo spotřebováno na výrobu těch panelů a kolik bude spotřebováno na jejich likvidaci? Spočítal to někdo? Tohle je obnovitelný zdroj? To ať se jdou ekologové bodnout! Je třeba najít viníky a zabavit všem majetky a neoprávněně vyplacené peníze vrátit zpět občanům!“ říká drsně.

Z neutěšeného ekonomického i politického stavu země pak Mráz jednoznačně viní vládní kabinet Petra Nečase. „Země není v recesi, země je v ekonomickém, morálním a politickém rozkladu, který způsobila tato odporná Nečasova zlovláda s ‚odborníkem‘ Kalouskem. Je to pro lidi odstrašující případ, když nám vládne pravice a žene nás ‚do Řecka‘, před kterým strašila před volbami a vyzývala nevolit levici,“ uvádí správce největší protivládní stránky na Facebooku.

Koalice koryt, korupce a mafie…

„Ovšem zapomněli dodat, že to obrovské zadlužení Řecka způsobila právě pravice. Doufám, že se lidi dostatečně ponaučili a budou volit osvědčenou levici, tj. ČSSD nebo KSČM. Já osobně dám hlas komunistům. Jistě se zase před volbami vyrojí spoustu nových ‚VV‘ např. Babišovo ANO2011, ale doufám, že se lidi už ponaučili a nebudou tato sdružení volit. Ona nám vlastně ani pravice nevládne, vládne nám koalice koryt, mafiánství, korupce a úplatkářství! Nečasova zlovláda je to nejhorší, co mohlo naši zemi potkat,“ účtuje s vládou.

Nečasova vláda schytala tvrdou kritiku i za jmenování některých politiků do dozorčích rad různých státních firem, které bylo kritizováno jako přidělování trafik pro „kamarády“.

„Je to jednoznačná korupce a nehoráznost, je to horší než za komunistů. Modrý soudruh Aljoša Vondra je ‚odborník‘ na slovo vzatý. Tenhle megapapaláš že je chartista? Pěkná sebranka. A nejde jen o Vondru, jde i o Fuksu, Šnajdra. A dnes se zase rozdávaly funkce pro lidi Trampolíny Píky, takový pan Kotrba je určitě odborník přes pivo, proto bude v dozorčí radě Budvaru platný. Je mi z toho na blití. Jak už jsem uvedl, vládne nám koalice koryt, mafiánství, korupce a úplatkářství. Z toho, co se s naší zemí událo od roku 1989 a co jsem za těch téměř dvacet čtyři let zažil, mohu říct jediné: Modro-fialoví pánové, děkuji, stačilo, ale už fakt nechci, já jdu volit komunisty,“ prozradil.

Zeman snad bude zatápět vládě

A právě kvůli svému odporu k vládě se Mráz těší, až na Pražský hrad nastoupí Miloš Zeman. „Už se těším, až začne úřadovat a ‚zatápět‘ této vládě,“ uvádí. Krátce se pak ještě vrací k roli „kulturní fronty“ během prezidentské kampaně. „Co se týká těch hyen z kulturní fronty, co podporovaly spícího knížete, budu si jejich fanatismus pamatovat a u mě mají utrum a vězte, boží mlýny melou sice pomalu, ale spravedlivě,“ doplňuje Milan Mráz.

reklama

autor: Radim Panenka

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…