Topkařka toho má s Kalouskovým emočním IQ dost. Pojďme do opozice

17.03.2012 9:53

TOP09 musí z vlády konečně odejít, a to tak že celá. Na svém facebookovém profilu to prohlásila řadová členka této strany, advokátka Klára Samková. A důvod? Její současná politika je naprosto sebevražedná, myslí si.. Pro ParlamentníListy.cz pak uvedla, že není možné škrtat v sociální oblasti a současně nechat plynout státní peníze do trafik a dalších korupčních afér.

Topkařka toho má s Kalouskovým emočním IQ dost. Pojďme do opozice
Foto: Hans Štembera
Popisek: I advokátka Klára Samková má mazlíčka

„Vždyť se podívejte, TOPku ve vládě drží banda zoufalců kolem Víta Bárty,“ reagovala na dotaz ParlamentníchListů.cz Samková s odkazem na probíhající soudní jednání v úplatkářské aféře Víta Bárty. Tady je to jenom otázka toho, jakou psychiatrickou diagnózu na to soudní jednání aplikovat,“ dodala.

Do blázince s nimi. A s tím TOPka vládne

„Doktor Jan Hnízdil pravil v jednom svém komentáři, že souhlasí s Václavem Klausem, že by toto jednání nemělo probíhat před otevřeným soudem jako přístupné veřejnosti, protože by mělo probíhat za zavřenými dveřmi psychiatrického oddělení,“ míní advokátka. „A toto je přitom ten svorník, který drží tu vládu,“ děsí se.

„Pak je tu jasná otázka, jakou důvěryhodnost asi může mít tato vláda, drží-li pohromadě s Věcmi veřejnými. A jakou důvěryhodnost může mít TOP 09? Byť je pořád důvěryhodnější než ODS. Podle mého názoru si TOP 09 setrváváním v této vládě příšerně škodí,“ vysvětluje svůj postoj Samková.

Že bude hůř, je výmluva

Ta odmítá výmluvy, že by mohlo být i hůř. „Takové ty úvahy, že když nebude u kormidla tato vláda, přijde jiná a ještě horší, to nejsou politicky relevantní argumenty,“ tvrdí advokátka.

Stojí sice za úspornou politikou vlády, ale důraznou výhradou. „Rozhodně nezpochybňuji, že se musí brutálně, ale brutálně šetřit. Tak to bohužel je. A dokonce se musí dělat sociální škrty. V tom má Kalousek pravdu,“ řekla Samková redakci.

Není možné škrtat a nechat unikat stovky miliard

„Není ale možné dělat sociální škrty a nechávat současně plynout sta miliony opravdu pozoruhodných veřejných zakázek, do pozoruhodných jakýchsi korupčních afér, do malých domů, do trafik, ze kterých plynou republice strašlivé ztráty. A to samozřejmě lidem vadí, když to vidí,“ dodala důrazně.

„Tady je válka státních zástupců, která v důsledku má grandiózní ekonomické dopady. Místo aby se stíhala trestná činnost, tak se tu válčí, a to se nepočítá? Proč nejde dotáhnout kauzy typu Krejčíř, Pitr, Mostecká uhelná a tak dále,“ ptá se advokátka.

Vyšetřit kauzy a je na škrty

Pak by totiž pode ní nemusely být vládní škrty tak dramatické, jako jsou. „A to prostě musí vadit každému člověku, který umí elementární počty. A to že spravedlnost není v resortu TOPky, to přeci nemůže být omluva,“ hodnotí Samková.

Ta si už dříve v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz nebrala servítky při hodnocení vládnoucích elit.

Vládne nám intelektuální lůza

"Vládne nám intelektuální lůza,“ prohlásila tehdy na dotaz ParlamentníchListů.cz. „Na naprostou většinu problémů, ať už se týkají romské otázky, školství či práva existují kvalifikované a ověřené postupy, které problémy popisují a vesměs i řeší. U nás se ale neustále nově objevuje již dávno objevené,“ dodala.

Podle ní jsme ve vleku toho, čemu sociologie říká nezamýšlené vedlejší důsledky. „Jinými slovy, chcete třeba zlepšit výstavbou silnic dopravní dostupnost, ale naroste vám k tomu betonářská lobby,“ vysvětlila.

Eurofondy zrušit - samá korupce

Za obrovský zdroj korupce dotace z EU. „Já jsem přesvědčená, že je především potřeba odseknout eurofondy jako obrovský zdroj korupce. A to okamžitě a normálně říci v Bruselu naplno, my s tím neumíme zacházet a dělá nám to tady ten nevyžádaný vedlejší důsledek – korupci,“ řekla Samková rezolutně. „To nám to tu rozbujelo tak, že veřejné zakázky jsou vedle toho podle mě jen pouhý doplněk,“ myslí si.

Nakupují diplomy jako sedláci tituly

A má i vysvětlení. „Proč tomu tak je? Protože tu vládnou lidé nedovzdělaní. Vládnou tu různé osoby s pochybnými vysokými školami typu plzeňských práv, a to jsou ještě ty nejlepší. Nedávno jsem četla naprosto přesný popis: Tak jako si na konci devatenáctého století kupoval každý bohatý sedlák rytířský titul a měl dojem, že tím je jeho společenský status zabezpečený, ač sláma z bot mu čouhala stejně, tak stejně tak se dnes kupují vzdělanostní tituly právnické a jiné, ale na úroveň vzdělání a uchopení světa to nemá vliv," zlobí se advokátka.

Nečas je mlhovina plující Strakovkou

Přiznává, že na současnou vládu pohlížela  s očekáváním. "Teď nejsem jen zklamaná. Na to není slovo, co cítím, takové slovo neexistuje,“ zhodnotila nenaplnění svých očekávání. A co proto od ní dostal i premiér Petr Nečas (ODS). „Nečas? To je pro mě úplně neviditelná postava. Já nevím, jestli je chyba na mé straně přijímače, ale já jsem od něj neslyšela jediný názor, který by ve mně zanechal nějakou stopu,“ hodnotí Samková.

"Já mám z toho člověka pocit, který bych přirovnala k tomu, jak se v televizních reportážích  rozčtverečkovávají zločinci, tak přesně takový dojem mám z Nečase,“ popsala advokátka svůj pohled na předsedu vlády. „To je prostě takový mlhovinový útvar plující Strakovou akademií (Úřad vlády – pozn. redakce),“ dodala.

Kalouskovi chybí emoční IQ

Ministr financí Miroslav Kalousek pak je podle ní jediný, kterého nepodezírá z nedostatku intelektu. „Na tom se asi shodneme. Z čeho ho podezírám, to je nedostatek emoční inteligence. A to se obávám, že je hlavní jeho problém, a proto tolik polarizuje společnost,“ myslí si Samková.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ondřej Vaněk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…