Drsný rozvod: Kalouskovi už nepatří ani dům v Bechyni

20.03.2012 9:24

Bez manželky, bez majetku. Jako kůl v plotě skončil ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09), kterému po únorovém rozvodu kromě několika stovek tisíc až milionů korun, které může mít oficiálně ze své funkce našetřené, nezbyl ani milovaný dům v Bechyni.

Drsný rozvod: Kalouskovi už nepatří ani dům v Bechyni
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí a 1. místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek

S manželkou, 54letou inženýrkou Radkou, se rozvedl minulý měsíc. Rozvod je právoplatný, ale ještě ne zcela papírově potvrzený. Oba manželé se podle soudu dohodli a byli rozvedeni na první stání. Zřejmě proto, že už se dříve dohodli i na majetkovém vyrovnání.

"Ano, jsem rozvedený, ale čtenářům do toho nic není,“ řekl pro ParlamentniListy.cz Kalousek. Důvody a okolnosti rozvodu se ženou, s níž má dvě děti – dceru Radku a syna Petra, komentovat nechtěl. Právě děti a ženu ovšem dokonale zabezpečil. Přišel totiž o milovanou vilku v Bechyni, o byt na Veleslavíně i o byt ve Strašnicích.

Nepatří mu už ani milovaná Bechyně

Podle výpisu z katastru nemovitostí byl dům v Bechyni – Zářečí přepsán na syna Petra a dceru Radku, přičemž každý ho vlastní jedním dílem. Oba vlastní stejným dílem také byt v ulici Pod Altánem ve Strašnicích.

Byt na Veleslavíně v Praze, který podle všeho získala Kalouskova žena za směnku po zemřelém švagrovi Lubomíru Kašákovi a který má dnes hodnotu okolo deseti milionů korun, je rovněž "napůlen" - vlastní ho manželka Radka a syn Petr. Ministrovi financí tak oficiálně nezbylo zhola nic.

Jednou zřejmě zdědí polovinu vilky v Bechyni, kde žije jeho maminka Soňa, a který je polovinou psán na jeho sestru, prozatím ale musí rozvedený ministr otázku bydlení řešit jinak. Podle všeho má prý už útulný byt vyhlédnut. Zda bude i nadále jezdit do jihočeské Bechyně, kde nechal nedávno postavit bazén a kde se cítil být “obyčejným člověkem“, není jasné.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Kraus

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…