Ministr Kuba: Když někdo chce v TOPce něco říct, musí se ptát Kalouska

20.02.2013 11:08

Ministr financí Miroslav Kalousek a ministr průmyslu Martin Kuba si přes média vyjasňují, kdo má mluvit za stát k problémům energetického gigantu ČEZ. Stručný komentář Martina Kuby, že situace je alarmující, vyvolal kompetenční spor, v němž Kalousek přirovnal Kubovo prohlášení k názoru ministryně kultury Aleny Hanákové a místopředseda ODS kontroval, že nehodlá ve vládě akceptovat Kalouskovy absolutistické manýry ze strany.

Ministr Kuba: Když někdo chce v TOPce něco říct, musí se ptát Kalouska
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zasedání poslanecké sněmovny mělo poklidný charakter. Chvíli se jen řešila politická prostituce strany LIDEM

V úterý odpoledne ministr průmyslu a obchodu Martin Kuba komentoval problémy společnosti ČEZ v Bulharsku, kde jí hrozí odebrání licence. Tím rozčílil ministra financí Miroslava Kalouska, který mu vzkázal, že mu vůbec nepřísluší takové věci komentovat, neboť stát ve společnosti ČEZ zastupuje ministerstvo financí, které za něj také nese odpovědnost.

„To je, jako by se vyjadřoval ministr kultury nebo školství,“ rozčílil se podle serveru Novinky.cz Kalousek. Na jeho slova zareagoval Martin Kuba na svém Facebooku bezprostředně poté, co se vrátil z Bruselu. Škodolibě zkonstatoval, že ministr financí nejspíš něco takového nečekal. Je totiž prý ze své strany zvyklý, že lidé mluví jen s jeho svolením.

„Chápu, že v TOPce, když chce někdo něco veřejně říct, musí se nejdřív poradit s Kalouskem, aby to řekl správně, a jestli vůbec může. Ale nenapadlo mě, že tohle pravidlo chce Mirek rozšířit i na vládu,“ vtipkoval na svém osobním profilu první místopředseda ODS. 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…