Vakcíny? Nikdy! Ve Francii vyšlo na 160 tisíc protestujících. Vodní děla, zatýkání, u toho kamery

25.07.2021 9:45 | Ze sítí

Slzný plyn, těžkooděnci, zatýkání, výkřiky. Tak vypadá situace ve Francii v posledních desítkách hodin. Důvodem je snaha vlády omezit šíření nákazy koronaviru. Proti restrikcím se podle BBC do ulic vydalo na 160 tisíc protestujících napříč zemí galského kohouta.

Vakcíny? Nikdy! Ve Francii vyšlo na 160 tisíc protestujících. Vodní děla, zatýkání, u toho kamery
Foto: repro Youtube, tan
Popisek: Protesty proti vládním nařízením týkající se koronaviru, Paříž, červenec 2021

V Paříži použila policie slzný plyn. Jak vyplývá z dostupných videí, zatkla také několik protestujících, kteří se zřejmě dopouštěli násilností a ničili majetek. Velkou nevoli přítomných vyvolal také „zdravotní průkaz", který místní obyvatelé potřebují. Britská televize vypovídala jednoho z účastníků. Řekl, že se těmito hlasitými protesty snaží přimět vládu k ústupkům, případně k tlaku na její další rozhodování. „Odmítáme si nechat vnutit vakcinace," dodal také.

Totožná je situace v Austrálii.

Ta se už několik týdnů potýká s velice tvrdými restrikcemi, jež tamním obyvatelům na mnoha místech země zakazují mimo závažné důvody opustit domov. Nové případy pozitivních přitom stále přibývají, a kvůli tragické liknavosti při očkování nelze čekat, že by brzy došlo ke zvratu. Není proto divu, že tamní obyvatelé už v mnoha oblastech mají restrikcí dost, do ulic to přišly vyjádřit tisíce z nich. „Nebudeme to tolerovat,“ varovala premiérka Nového Jižního Walesu Gladys Berejiklianová. Desítky lidí byly zadrženy, účastníky čeká trest.

Téma protestů v Paříži otevřete kliknutím na obrázek

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

COVID-19

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tomáš A. Nový

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rusové už Ukrajince opravdu ponížili. Proniklo do tisku

9:03 Rusové už Ukrajince opravdu ponížili. Proniklo do tisku

Washingtonský Institut pro studium války ještě před pár desítkami hodin naznačoval, že by Rusové rád…