Po rozvolnění protiepidemických opatření mohou lidé navštívit výstavu s dálniční tématikou

04.05.2021 16:12 | Komerční článek

Zmíněná výstava mapuje mnohaleté výzkumy jihočeských a rakouských archeologů na trase dálnice D3 a S10. Pořádá ji Jihočeské muzeum v Českých Budějovicích a na sociální síti o tom informoval tiskový mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Rýdl.

Po rozvolnění protiepidemických opatření mohou lidé navštívit výstavu s dálniční tématikou
Foto: Radek Kraus
Popisek: Dálnice D3

První zájemci měli výstavu spatřit již druhý dubnový den, start ale odsunula koronavirová situace a skutečný termín zahájení bude záviset až na aktuálních opatřeních.
 

Anketa

Bojíte se onemocnění covid-19? (Ptáme se od 4.5.2021)

22%
78%
hlasovalo: 8619 lidí
Výstava ukáže archeologické výzkumy na trase dálnice D3 přes Tábor, České Budějovice a Český Krumlov na česko-rakouskou hranici Dolního Dvořiště – Wullowitz a v navazující trase dálnice S10 v oblasti Mühlviertelu v Horním Rakousku.
 
Zájemci se mohou těšit na výběr nálezů z nejvýznamnějších zkoumaných lokalit trasy dálnice, jakými jsou například mohylová pohřebiště v Plavu, pravěká a raně středověká sídliště u Starých Hodějovic nebo u Borku. Výstavu doplňují interaktivní koutky, kde si můžete zkusit práci archeologa.
 
Hlavním cílem projektu je prezentace archeologických výzkumů a jejich výsledků na rakouské a české straně hranice, které budou zpřístupněny v obou jazycích.  Mezi spolupracující instituce patří státní příspěvková organizace zřízená Ministerstvem dopravy ČR Ředitelství silnic a dálnic, dále Archeologický ústav FF JU, Husitské muzeum v Táboře, Správa jeskyní či na německé straně Bundesdenkmalamt či Abteilung für Archäologie.
 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na resortu dopravy budí vášně jediná žena

15:55 Na resortu dopravy budí vášně jediná žena

„Jsme zaměstnanci Ministerstva dopravy a už nemůžeme nečinně přihlížet. Věřili jsme, že přinesete do…