„Vy sv*ně! A dost.“ Řev na Babiše v Brně neprošel jen tak

24.01.2023 7:40 | Reportáž

Při příchodu bývalého premiéra na Dominikánské náměstí v Brně se včera večer strhlo opravdové peklo. Odpůrci se postarali o to, aby kandidáta na prezidenta nebylo ani vidět a slyšet minimálně. Jeho slova přerušoval řev: „Vypadni, vypadni!“ Do toho lidem Babiš rozdával zabíjačkové speciality. Někteří jeho příznivci byli z náporu odpůrců naprosto znechucení.

„Vy sv*ně! A dost.“ Řev na Babiše v Brně neprošel jen tak
Foto: Daniela Černá
Popisek: Transparenty na setkání s Andrejem Babišem

Anketa

Ohrožuje Babiš bezpečnost ČR?

8%
90%
hlasovalo: 17183 lidí

Výkřiky Babiš na Hrad se mísily s neuvěřitelným řevem odpůrců, kteří nesnesitelně pískali a řvali „Babiše do koše, Babiše do koše, Babiše,“ a přitvrdili: „Vypadni, vypadni, vypadni!“ „On je teprve na cestě,“ komentovala situaci jedna ze seniorek, která se tísnila u stánku, kde se měl bývalý předseda vlády objevit. „Viděli jste ho už? Zatím přijela jen Schillerová,“ předávali si lidé v řevu, kde nebylo slyšet vlastního slova, krátké informace.

„Přišel jsem, že si dám jitrnici a při tom křiku mě přešla chuť,“ poznamenal jeden z příchozích. Na místě totiž rozdávali zabíjačkové speciality a do toho vyhrávali moravské písně. Kdo chtěl mohl si vzít reklamní předměty, třeba už legendární kšiltovku. „Andrej Babiš přijede za chvilku a moc se na vás těší. Takže Babiš na Hrad, Babiš na Hrad!“ snažila se získat na svou stranu dav poslankyně a bývalá ministryně financí Alena Schillerová.

Rozdávání zabíjačkových specialit. Foto: Daniela Černá

Anketa

Kdo víc rozděluje společnost?

hlasovalo: 42147 lidí

„Oni nevědí, že v zákopech není wifina“

Stovky lidí neúnavně pokračovaly ve skandování. „Oni asi nevědí, že v zákopech není wifina,“ poznamenala žena středních let, která se pustila do diskuse s asi osmnáctiletým klukem. „Já si hledám cíleně informace v jiných médiích,“ reagoval mladý volič překvapivě. Svěřil se i s tím, že ve třídě to nemá jednoduché, většinou totiž jeho spolužáci volí generála Pavla. Poradili jim to rodiče.

Při příchodu Babiše už se strhlo opravdové peklo. Hesla „Babiš na Hrad“ přerušoval neidentifikovatelný řev, pískání a troubení. Mezi tím člověk zaslechl kousek lidové písně.

Všichni novináři dělají kampaň pro Pavla

Atmosféru se snažila zachraňovat Schillerová: „Přátelé jste úžasní, děkuji za podporu. Teď se budou psát dějiny. Rozhoduje se o tom, jaký bude na Hradě prezident.“ „Babiš na Hrad!“ skandovali příznivci. Sotva řekl Andrej Babiš první slova, začal ho přerušovat nesnesitelný řev. Slyšet byly jen drobné útržky, kdy Babiš děkoval příznivcům. Připomenul i vystoupení v České televizi. „Všichni novináři dělají kampaň pro pana Pavla včetně idnesu. Úžasné. Gratulujeme pražské kavárně,“ uvedl.

Zaplněné náměstí při návštěvě bývalého premiéra. Foto: Daniela Černá

Připomenul, že teď už bude mít koalice všechno – Parlament, Senát i prezidenta. Jenže spousta lidí volila jinak a ti nebudou mít zastoupení. Babiš také varoval, že začne totalita. Dostat se k bývalému premiérovi ale bylo nemožné. „Vidíme tak akorát jeho uši, kámo, půjdeme,“ komentoval jeden z mladíků a se slovy Babiš na Hrad odešel. Babiš se za řevu snažil argumentovat a vysvětlovat podmínky, které teď máme ve státě, zmínil kauzu Čapí hnízdo, kdy naštěstí máme nezávislou justici. „Babiš nechtěl s nimi krást. Kdo tady všechno zprivatizoval? Kdo tady všechno zničil? Opakovaně jsem vyzýval pana premiéra, aby odkoupil akcie ČEZU. Oni chtějí jenom peníze. Neudělali pro lidi nic,“ popisoval a jeho hlas zase zanikal v troubení a řevu odpůrců.

„Kdyby na českého prezidenta kandidoval Putin a Babiš…“

Vyjadřovaná nenávist ze strany odpůrců už naštvala i Andreje Babiše. „Chtěl bych být prezidentem všech i těch, kteří tady chodí a nenávidí Babiše a ani neví proč. Kdyby na českého prezidenta kandidoval Putin a Babiš, tak by lidi volili Putina. Dejte si to do titulku, novináři,“ uvedl. Popsal, že taková nálada je vypěstovaná, v Jablonci je téměř ušlapali a odpůrci poslali rodině mafiánský vzkaz.

„Hlavně se nenechte vyprovokovat, uvidíme, jak to dopadne,“ dodal Babiš.

Někteří mají Petra Pavla za loutku, jiní ho chtějí na Hradě. Foto: Daniela Černá

„Tak po tom, co jsem tady dnes viděl, už budu Babiše volit vždycky, svině. To je asi marné, k němu se nedostanu,“ poznamenal znechuceně jeden ze seniorů, který si přišel slova bývalého premiéra poslechnout, ale marně.

Babiš varoval před zeleným šílenstvím. „My všichni budeme platit emisní povolenky i z nemovitostí i z aut. Zelené šílenství ničí Evropu, zničí průmysl. Vždyť pan Pavel chce euro. Co se stalo v Chorvatsku? Všechny ceny explodovaly,“ konstatoval. „Proč pan Fiala říká, že hlasy, které jsem dostal, jsou nedemokratické. Jsme jedna Česká republika a všichni jsme rovni před Bohem,“ dodal. 

Neuvěřitelný řev trvale přerušoval slova bývalého premiéra. Některá hesla, která si lidé přinesli, asi netřeba komentovat.

Transparenty odpůrců v Brně. Foto: Daniela Černá


„Ptal se mě Řezníček v ČT, co budu dělat, když prohraju? Tak budu předseda hnutí,“ uvedl také Babiš. Zklamalo ho, že ho nepodpořila ČSSD ani SPD. Na místě byly stovky lidí.


Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: Daniela Černá

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

bubák, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseBléry , 24.01.2023 15:08:19
Já říkám stále, že česká populace je poznamenaná ovčí stádností, nic jiného než Čt nesleduje a nemá vlastní úsudek, netuší co se tu děje a jak dopadnou. Zkráceně : je tu strašně blbců a vyzobanců, což se projevuje ve velkých městech - ha, vždyť my ostatní jsme pro ně vidláci, zajímavé!

|  12 |  0

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …