ČSSD triumfuje, KSČM zůstává na svém, tvrdí Median

24.04.2012 19:19

Podle nejnovějšího průzkumu agentury Median, který se uskutečnil ještě před nejnovější vládní krizí, by sněmovní volby suverénně vyhrála ČSSD s bezmála třetinovou podporou. Do sněmovny by se dostala ještě ODS, KSČM, TOP 09 a z mimoparlamentních stran KDU- ČSL. Mimořádné výsledky komunistů však průzkum nepotvrdil.

ČSSD triumfuje, KSČM zůstává na svém, tvrdí Median
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zástupci ČSSD se radují z přijatého zákona

V průzkumu, který probíhal od 17. března do 16. dubna, se nepotvrdil nadstandardní výsledek KSČM, který nedávno zaznamenal průzkum CVVM. „Dostala by minimum hlasů od voličů, kteří váhají mezi více stranami,“ uvádí agentura.

 

Volby by jednoznačně vyhrála ČSSD se ziskem 31 procent. ODS zaostává s 19,5 procent, komunisté zůstávají na „svých“ 13 procent, TOP 09 by volilo 11 procent a pole úspěšných uzavírají lidovci se ziskem 6 procent.

 

Věci veřejné dosáhly rovněž výsledku v poslední době standardního - tří procent. A to se většina průzkumu uskutečnila před procesem s Bárta- Škárka a posledním dějstvím vládní krize. Podle agentury se kritický postoj k současné politice projevuje sílící podporou neparlamentních stran. Proto roste volební potenciál Zemanovců, NS- Lev21, Strany zelených, Strany svobodných občanů či Suverenity.

K volbám by „určitě“ přišlo 28 procent lidí, „spíše ano“ 35 procent. Volební účast by tak byla podobná, jako ve volbách 2010.

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …