Černé duše v ČSSD. Známe identitu těch, kteří jsou vedeni jako členové partaje, ačkoli v ní nikdy nebyli

05.12.2017 13:46

ParlamentníListy.cz byly upozorněny na podivné praktiky uvnitř sociální demokracie. Na naši redakci se obrátilo několik občanů, kteří se stěžují, že jsou vedeni ve stranické databázi jako členové ČSSD, přestože členy nikdy nebyli a nejsou.

Černé duše v ČSSD. Známe identitu těch, kteří jsou vedeni jako členové partaje, ačkoli v ní nikdy nebyli
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Dolínek a Adriana Krnáčová

Pokud se někdo rozhodne stát se členem sociálních demokratů, tak vyplní přihlášku, ale nikdo už nechce vidět občanský průkaz. Prokázat svoji totožnost tak není nutné. Takže se lehce může stát, že se někdo neregistruje pod svým pravým jménem a zaregistruje osobu, která nemá ani ponětí, že se členem vlastně stala.

Právě několik takových případů má naše redakce k dispozici. „Chodí mi pozvánky na schůze místní organizace v Praze, ale nikdy jsem členem nebyl,“ říká jeden z poškozených, jehož jméno jsme slíbili zachovat v anonymitě. Stejně tak jako další údajná členka. „Pozvánky chodí mně i mému otci, jsme vedeni v databázi, ale nikdy jsme členy nebyli. Proto jsme se obrátili na KVV v Praze, aby věc prozkoumal. Někdo neoprávněně nakládal s našimi osobními údaji,“ říká další poškozená údajná členka ČSSD.

Že se informace zakládají na pravdě, potvrzuje mail od ústředního tajemníka Michala Kuciána, který má naše redakce k dispozici. „V poslední době ÚS obdržel několik dopisů od lidí, kteří jsou zapsání v členské databázi s tím, že členy nejsou. Případy řešíme individuálně. Vám ukládám zkontrolovat členskou databáze a uvést ji do souladu s realitou, tam, kde došlo k nějakému opomnění či změně stavu. Není možné evidovat kohokoliv bez jeho souhlasu,“ stojí v mailu od Michala Kuciána, který zaslal na všechny sekretariáty ČSSD v republice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

4:44 Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

V diskusi plzeňských občanů s předsedkyní KSČM a koalice STAČILO! Kateřinou Konečnou projevil obavy …