Děvko, sekl zpráskaný Kalousek po šéfovi MF Dnes. Ten mu odpověděl něco, po čem bude šéfovi TOPky ještě hůř

23.10.2017 12:04

Šéfredaktor MF Dnes Jaroslav Plesl zareagoval na kritický tweet předsedy TOP 09 Miroslava Kalouska, v němž ho nazval prodejnou děvkou.

Děvko, sekl zpráskaný Kalousek po šéfovi MF Dnes. Ten mu odpověděl něco, po čem bude šéfovi TOPky ještě hůř
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslav Plesl

„Miroslav Kalousek zjevně pochopil, že jeho politická strategie je chybná, a vydal se cestou Miloše Zemana, kterého už TOP 09 nemůže poučovat o tom, co je to slušnost a noblesa. Nicméně pan Kalousek by měl především vážně začít uvažovat o léčení minimálně jedné ze svých těžkých závislostí. Teprve pak bude líp i jemu,“ sdělil velmi rázně pro ParlamentníListy.cz Plesl.

Kalousek sdílel snímek Jakuba Patočky a šéfredaktora MF Dnes Jaroslava Plesla z vysílání České televize. 

„To není střet levice–pravice. Zásadový a statečný demokrat (tentokrát levicový) se střetl s prodejnou děvkou. To jsou pak fakt dva světy...“ napsal k tomu Kalousek.

Kalousek reagoval na sobotní vystoupení Jaroslava Plesla v pořadu Události, komentáře ČT24.

V sobotu večer Události, komentáře nebývají. Volební sobota 21. října byla ale výjimečná. Šéf hnutí ANO Andrej Babiš po 28 letech razantně přepsal politickou mapu. Co bude dál? Před kamerami o tom debatovali novináři Jindřich Šídlo, Erik Tabery, Bohumil Pečinka, Jaroslav Plesl, Jakub Patočka a Petr Kamberský. Mezi novináři to pořádně jiskřilo. 

„Kdybych to měl říct jednou větou, tak bych asi řekl, že je to prohra liberálního světa, jak toho levicového liberálního světa, tak toho pravicového liberálního světa,“ zahájil debatu Bohumil Pečinka z Reflexu.

Šéfredaktor MF Dnes Jaroslav Plesl konstatoval, že voliči chtějí změnu. „Prostě, lidi chtějí změnu!“ řekl jasně šéfredaktor deníku, který si před čtyřmi lety koupil drtivý vítěz letošních voleb Andrej Babiš.

Jindřich Šídlo konstatoval, že prožíváme konec politického systému, jaký jsme znali v posledních 27 letech. „Andrej Babiš byl součástí systému od roku 1980. On byl dítětem toho systému. On ten systém těžil a vytěžil,“ shrnul svůj pohled novinář serveru Seznam Zprávy.cz. Jakub Patočka z Deníku Referendum dal Šídlovi za pravdu. O pár minut později si vyslechl pár ostrých slov od Jaroslava Plesla. Ve stejném duchu se vyslovil šéfredaktor Respektu Erik Tabery.   

Plesl se vůči svým kolegům tvrdě vymezil. Pořádně se obul i do České televize.

„Nic se neděje, prostě normálně se střídají politické strany u moci. Nikdo nemůže vyloučit, že za čtyři roky, nebo možná dříve, budou volby, ve kterých může vyhrát ODS nebo ČSSD. Nedělejme z toho konec demokracie. Neříkejte lidem, že to je konec liberální demokracie, Česká televize tohle téma neustále hraje! Je to normální střídání stran u moci,“ šel rázně proti svým kolegům novinářům Plesl.

„Tohle je hysterická reakce. Babiš má 78 křesel a sám neudělá vůbec nic, bude korigován. Já přesně nevím, kde se to v Bohoušovi bere, je to chytrý kluk, ale nevím, kde se to v něm bere,“ pokračoval Plesl a rýpal do Bohumila Pečinky. Petr Kamberský z Lidových novin mu dal v zásadě za pravdu.

„Česko, které je uráženo, umlčováno, promluvilo,“ rozčiloval se dál šéfredaktor MF Dnes. Po chvíli zaútočil na Jakuba Patočku, že spolu s kolegy hovoří o konci liberální demokracie, ale už neříká, že je členem ČSSD. Plesl proto odmítá na Patočku reagovat. „Buď pozvěte novináře, nebo pozvěte politiky,“ rozčiloval se šéfredaktor MF Dnes.

Erik Tabery nad tím kroutil hlavou. Jelikož je MF Dnes největším deníkem v této zemi a tento deník před pár lety koupil Andrej Babiš, takže se dá jen těžko říct, že byli nějací Češi umlčováni.

Plesl si ale trval na svém. Uspěl Andrej Babiš a uspěl podle něj i Tomio Okamura, „který objel celou zemi starým dobrým způsobem a dělal kontaktní kampaň“, zaznělo z úst šéfredaktora MF Dnes. Okamura podle novináře ukázal, že je zajímavý. „Přestože se s Tomiem Okamurou neshodnu skoro v ničem, tak s ním vydržím sedět u jednoho stolu a vést s ním zajímavou diskusi!“ nechtěl se nechat zastavit.   

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

SLEDUJTE VIDEO Babišův triumf v jeho centrále. Vše uvidíte zde:

Také Bohumil Pečinka konstatoval, že Okamura opravdu odvedl kus práce. Jakub Patočka poukázal také na úspěchy Ivana Bartoše (Piráti) a Jana Farského (STAN). Také oni odvedli velký kus práce v kontaktní kampani a podle Patočky by si z toho ostatní lídři měli vzít poučení.

Vůči Okamurovi byl však Patočka opravdu hodně kritický. „My jsme tady akceptovali jakousi normalizaci nenávisti, přestože to česká Ústava zapovídá. Český stát v tom selhal,“ hřímal Patočka.

Jindřich Šídlo se ke kritice Tomia Okamury přidal. „On je schopen říct cokoliv. A mimochodem, ten zákaz islámu, který prosazuje, je jasně v rozporu se zněním české Ústavy,“ zaznělo z úst novináře serveru Seznam Zprávy.

Bohumil Pečinka doplnil, že Tomia Okamuru polila živou vodou migrační krize. Kdyby se k tomuto tématu postavili tradiční politici razantněji, Okamura by prý nemusel uspět.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

4:44 Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

V diskusi plzeňských občanů s předsedkyní KSČM a koalice STAČILO! Kateřinou Konečnou projevil obavy …