Hordy nájezdníků a parazitů. Když budeme rozděleni, doplatíme na to všichni. Nenechme se zničit. Kardinál Duka řekl, ať se uprchlíci vrátí domů, a toto nám řekli kníže, Keller, Doubrava či Okamura

02.10.2017 14:57

ANKETA Kardinál Dominik Duka při svém kázání a při přímluvách na svatováclavské pouti ve Staré Boleslavi řekl, že naději vidí v tom, že nám letošní „volby pomohou prosadit umlčovanou většinu“. „Jen tak nebude většina manipulována a ovládána rozmary různých menšin.“ V přímluvách prosil za evropské národy, kéž se navrátí ke svým křesťanským kořenům, znovu naleznou svou identitu a zachovají Evropu dalším generacím. Též prosil za vyhnance a uprchlíky, aby s naší pomocí našli odvahu vrátit se zpět domů a obnovit své země. Kněží i věřící by měli mít odvahu se postavit „zhoubě genderových ideologií“.

Hordy nájezdníků a parazitů. Když budeme rozděleni, doplatíme na to všichni. Nenechme se zničit. Kardinál Duka řekl, ať se uprchlíci vrátí domů, a toto nám řekli kníže, Keller, Doubrava či Okamura
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kardinál Dominik Duka

„Naši naději vidím v tom, že nám volby pomohou prosadit umlčovanou většinu…Jen tak nebude většina manipulována a ovládána rozmary různých menšin,“ řekl ve svém kázání pražský arcibiskup.

„Na přímluvu svatých Cyrila a Metoděje, patronů Evropy, prosíme za evropské národy. Kéž se navrátí ke svým křesťanským kořenům, znovu naleznou svoji identitu a zachovají starý kontinent dalším generacím. Na přímluvu sv. Vojtěcha prosíme za vyhnance a uprchlíky. Kéž s naší pomocí najdou odvahu vrátit se do zemí svých otců, stanou se novou nadějí pro své národy a obnoví svá města, kde budou žít v míru a pokoji. Na přímluvu sv. Jana Nepomuckého prosíme za církev v naší vlasti. Kéž biskupové, kněží, jáhni, ale i všichni věřící mají odvahu postavit se zhoubě genderových teorií a hájí přirozený zákon stvoření,“ řekl Duka v přímluvách.

Genderová teorie mimochodem tvrdí, že pohlaví, rozdíly mezi muži a ženami, jsou umělý společenský konstrukt (a forma společenského útlaku) a každý si může zvolit své pohlaví bez ohledu na pohlaví biologické. Kromě pohlaví muže a ženy gender teorie uznává například bi-gender (člověk se cítí být mužem i ženou).

Dle teorie genderu si člověk může a měl by si svobodně zvolit svou pohlavní identitu bez ohledu na biologické determinanty. Dle genderu je například naprosto normální, aby se chlapci oblékali do dívčích šatů a zvolili si, že se stanou holčičkami, a podobně.

Volit ty, kteří skutečně usilují o důstojné postavení a zachování našeho národa

ParlamentníListy.cz se zeptaly politiků, co si o slovech pražského arcibiskupa a primase českého Dominika Duky myslí. Velká část politiků s Dukou věcně souhlasí, řada z nich si ale rýpla do toho, jak se někteří představitelé katolické církve projevují v praxi.

„Myslím, že jde o pozdní lítost. Když jsem mluvil o potřebě emancipace Evropy, tak mě nikdo nepodpořil. Jsem toho názoru, že bude nutné dojít k historickému kompromisu, který kdysi navrhoval Aldo Moro (křesťanskodemokratický premiér Itálie, pozn.red.) mezi křesťany a komunisty, abychom mohli uchránit vlastní identitu, protože tak jako křesťanství, tak humanistický základ  marxismu a dialektického materialismu patří z základním evropským hodnotám,“ uvedl pro ParlamentníListy.cz předseda KSČM a místopředseda Poslanecké sněmovny Vojtěch Filip.

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš na dotaz neodpověděl.

Nereagoval ani předseda ODS Petr Fiala.

„Letošní volby vidím trochu jinak: Podle mne nejde o ‚mlčící většinu‘, ale o to, zda tato země nadále zůstane liberální parlamentní demokracií, zda budeme východní výspou Západu, nebo západní výspou Východu. Zda se nepřesuneme směrem k více autoritářskému režimu,“ vyjádřil se předseda STAN a místopředseda Poslanecké sněmovny Petr Gazdík.

„Je poměrně známý efekt dnešní demokracie, že se schopné lobby-skupiny zmohou v politických stranách, v parlamentu a tak dále proti zájmům většiny. Například myslivci. Tak to je nejen u nás,“ odpověděl na dotaz čestný předseda TOP 09 a poslanec Karel Schwarzenberg.

„Souhlasím s kardinálem,“ odpověděl místopředseda senátorského klubu ODS Jiří Oberfalzer.

„Je škoda,  že  pan kardinál nepoužívá majetek z církevních restitucí k posilování křesťanských hodnot, mezilidske a mezigenerační solidarity ve společnosti. Naopak katolická církev veřejnost rozděluje, což není dobře. Možná, že by katolická církev mela skoncovat se svojí předvolební podporou KDU-ČSL a tím by pomohla větší pluralitě. Pokud někdo volá po ‚umlčované většině‘, pak by měl především povzbudit občany k účasti v nadcházejících volbách. Tím by nejvíce přispěl  k tomu, aby mlčící většina projevila svůj názor a hájila své zájmy,“ uvedl místopředseda poslaneckého klubu ČSSD Antonín Seďa

„Pan kardinál se modlí správným směrem, my ostatní bychom měli k modlitbě přidat činy a skutečně volit ty, kteří skutečně usilují o důstojné postavení a zachování našeho národa,“ míní předseda SPD a poslanec Tomio Okamura.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Co říká slovům kardinála vedení a poslanci KDU-ČSL?

Je zajímavým zjištěním, že na dotaz redakce ohledně kázání kardinála Duky neodpověděl nikdo z poslanců „křesťanských demokratů“ ani nikdo z vedení KDU-ČSL. Oslovili jsme s dotazem například předsedu Pavla Bělobrádka, místopředsedu Ondřeje Benešíka, ministra Daniela Hermana, předsedu poslaneckého klubu Jiřího Miholu a většinu poslanců.

„To kázání pana kardinála ve mně zanechalo velmi silný dojem a podobný názor slyším ze všech stran. Pana kardinála znám osobně z dob, kdy jsem vedl Agrární komoru, a musím říct, že si ho velmi vážím. Vyjádřil lidským a moudrým způsobem to, co většina občanů v dnešní vypjaté nové totalitě velmi podobné době cítí a bojí se o tom promluvit,“ vyjádřil se senátor a předseda SPO Jan Veleba.

„Slova pana kardinála, která pronesl ve Staré Boleslavi při příležitosti svátku sv. Václava, považuji za zásadní a přelomová. Je jasné, že jedny volby ještě klíčovou změnu nepřinesou. Ale je třeba si ujasnit základní pojmy, jakými jsou pravda, lidská práva, přirozený zákon. Naštěstí lze věřit tomu, že právě ta umlčovaná většina národa ví, o co jde. Stanoviska politických stran, byť odsouhlasená většinovým hlasováním, ale jdoucí proti přirozenému zákonu, jsou chybná a k ničemu. Populistická snaha některých politiků zalíbit se menšinám vyžadujícím takzvaná lidská práva, která jsou ve skutečnosti karikaturou lidských práv, vede do pekel. Pokud jsou správné a pravdivé postoje řečeny nahlas, takový politik se vystavuje odmítání, které vzniká ze zbabělosti ostatních. A někdy i mediálnímu lynči, jak sdělil pan kardinál při jiné příležitosti,“ uvedla místopředsedkyně TOP 09 a poslanykně Jitka Chalánková.

„Základními lidskými právy jsou právo na život, právo na ochranu před mučením a nelidským zacházením, právo dítěte znát své rodiče, právo rodičů vychovávat své děti. Manželství jako svazek muže a ženy nemá alternativu. Je třeba to říkat jasně a bez obav. Bez obav z nálepkování, šikany a propagandy, které jsou průvodními znaky nové totality. Pokud zákony států ničí na základě genderového šílenství práva lidí daná přirozeným zákonem, je třeba říci – dost. Naštěstí žijeme na území, které tradici křesťanství připomíná a mnohdy i nevědomky respektuje. Je k čemu se vrátit. A toto území je třeba i umět bránit. Pomoci těm, kteří pomoc potřebují. To nikdy nikdo v České republice nezpochybnil. Ovšem jasně sdělit, že zničit se nenecháme,“ dodala Jitka Chalánková.

„Na panu kardinálu Dukovi mě velice mrzelo, když se před lety vyjádřil velice nevhodně o demonstrujících odborářích. Myslím si ale, že by bylo hloupé mu to teď vracet. Doba je velice vážná a cestu k sobě by měli hledat všichni, kdo si to uvědomují. Napříč politickým spektrem, křesťané i bezvěrci. Pokud budeme rozděleni, doplatíme na to všichni,“ upozorňuje europoslanec Jan Keller.

„Duka by udělal lépe, kdyby se orientoval dle papeže, který jako hlava církve to nevidí tak militantně. A když mluvil o kořenech křesťanství, zamýšlel se nad církevními restitucemi,“ reagoval místopředseda KSČM a poslanec Jiří Dolejš.

Kardinál Duka našel odvahu postavit se proti oficiálnímu názoru Vatikánu, respektive papeže Františka

„Pokud chceme žít za pár let ve stejné Evropě, jakou známe dnes, jsou odvaha a statečná srdce nezbytností. A nejen pro věřící. To, že žijeme v bezpečné zemi, že se nemusíme bát na ulici, není zadarmo, a může se to změnit. Bohužel drtivá většina imigrantů jsou ekonomičtí imigranti a ze své vůle se zpět nebudou chtít vracet. Stejně jako si budou chtít prosazovat své ‚zákony‘ a nebudou respektovat naše. Pokud jim to ovšem dovolíme. A tady musí nastoupit ta odvaha za naše hodnoty bojovat. Já za ně bojovat budu,“ říká předseda poslaneckého klubu Úsvitu Marek Černoch.

„Má nepochybně pravdu,“ odpověděl senátor KDU-ČSL Jiří Čunek.

„Kardinál Duka našel odvahu postavit se proti oficiálnímu názoru Vatikánu; respektive papeže Františka. Velmi to oceňuji. Myslím, že v našem poněkud bezbožném prostoru udělal pro církev, v jejímž čele stojí, hodně  pozitivního. Na rozdíl od pánů Halíků kardinál Duka pochopil, co ohrožuje naši kulturu a evropskou civilizaci vůbec. Je to člověk, který chápe obavy a rozumí myšlení většiny věřících i ostatních lidí,“ říká poslanec ANO Zdeněk Soukup

„Kardinál vstupuje i do témat, která katolická hierarchie brávala obloukem. Včetně těch, která jsme nastolovali právě my – a byli za to všelijak kádrováni i klerikály. Skákat, jak pískají agresívní menšiny – a na úkor zájmů mlčící většiny – je skutečně k ničemu. Pak by nás ovšem k témuž neměl ponoukat i pan kardinál. Evropská kultura má nepochybně i křesťanské kořeny. Ke zdrojům jejího dnešního tvaru však patří – a to minimálně stejnou měrou – i osvícenství a socialismus. A ty byly i velkou revoltou proti tmářství, vykrápěnému svěcenou vodou. Evropský sociální stát – a celá civilizační infrastruktura – ve své vrcholné podobě jsou až ratolestí ‚bipolární Evropy‘, ať se to kurii líbí či nikoli. Znám spoustu křesťanů, kterým se demontáž lidskosti a pokroku, který neměl obdoby, hrubě nezamlouvá. Naše katolické špičky k tomu však blahosklonně mlčí. Komu jsou evangelia závazkem, poskvrnil by si ruce podfukem, zvaným ‚církevní restituce“?“ uvedl místopředseda KSČM a kandidát do Poslanecké sněmovny Josef Skála.

„A tak zkusme stavět aspoň na tom, v čem kardinál krůček kupředu vykonal. Například na výzvě, aby se migranti s naší pomocí vrátili domů. V čem jiném má ‚naše pomoc‘ spočívat víc, než v rozhodném odporu proti vládám a generálům, kteří jejich země masakrují? A v tlaku na ‚elity‘, které ty státy drancují ekonomicky? Kdo má tu ‚naši pomoc‘ zaplatit? Snad evropské, natož české podhradí, které z těch trestných výprav za ‚změnu režimů‘ – a rabování ‚třetího světa‘ – nemělo zhola nic? Anebo právě ty ‚elity‘, které se na obojím balíkují dodnes? Je právě to připraven podpořit i český primas? Pokud ano, spojí s ním síly i radikální levice. Pokud ne ani dnes, pak jeho slova vyzní jen velmi nevěrohodně. ‚Genderová ideologie‘ je sice někdy opravdu dováděna ad absurdum. Plné zrovnoprávnění žen je však cílem, vůči němuž má dnešní Evropa stále značný dluh. Mít to téma za ‚zhoubu‘ je hodně přes čáru,“ dodal Josef Skála.

„Ač nejsem křesťan, ocenil jsem výroky kardinála Duky. Pochopil jsem, že i mezi preláty katolické církve jsou inteligentní lidé, kteří vnímají nebezpečí rozpínavého bojovného islámu,“ uvedl poslanec ČSSD Stanislav Huml.

Ať se Duka modlí, aby se lidé postavili proti teroru neziskovek a šabatovců

„Nikdy jsem neměl rád flanďáky, protože nám tvrdili, že víra v něco božího je něco více než jenom subjektivní iluze. Jako ateista nakonec uznávám, že to je životní styl, který, pokud skutečně člověk dodržuje takzvaná boží přikázání, je křesťan slušným člověkem, protože v biblických božích přikázáních se setkávají klíčová ustanovení českého trestního i občanského zákoníku. Proto se nedivím, že nakonec i člověk, kterého jsem dvakrát nemusel, kardinál Duka, je mi smutně sympatický. Protože i na křesťany dopadly stejné morové rány jako na všechny ostatní normální slušné lidi. Nicméně trvám na tom, že pan kardinál by opět chtěl, stejně jako jeho i dávní předchůdci, ovládat prostřednictvím církevních chimér všechny obyvatele naší země. Kardinál Duka ve Staré Boleslavi vyzýval k obraně proti primitivním predátorům, kteří z lásky a pomoci lidem udělali motorovou pilu a kasírtašku zároveň,“ uvedl senátor Jaroslav Doubrava.

„Politicky zaujaté a genderově svaté neziskové organizace jsou v podstatě fašistickými organizacemi. Proto by lidé v nastávajících parlamentních volbách neměli volit žádnou stranu, která fašistickým neziskovkám nepůjde po krku. Uvažování poblázněných primitivů, jako jsou Dienstbier mladší, Uhlova soudružka Šabatová a další tlupa kumpánů, je morem. Vezměme je pod krkem a nepusťte je. Je to naše jediná naděje. Neziskoví idioti nemají žádné hodnoty a skrývají je za nějakou univerzální neexistující lidskoprávní lásku k ničemu a ke všemu a tudíž k ničemu. Ať se Duka modlí, aby se lidé postavili proti teroru neziskovek a šabatovců. Ale nezapomeňte, že více než modlitby svede odebrat těm genderovým hyenám peníze a vzít je pod krkem,“ dodal Doubrava.

Kardinál Duka odvážně pojmenoval věci, kdy menšiny šikanují běžně v EU většinu

„Pan kardinál Duka mě mile překvapil odvážným pojmenováním věcí, kdy menšiny šikanují běžně v EU většinu. Bohužel je to běžná praxe i v České republice,“ říká senátor ODS Jaroslav Zeman.

„Fráze o prosazení se většiny ve volbách známe ze všech směrů. Ale realita je vždy jiná, občané žehraji na rozličné životní problémy, přesto k volbám větsinově nechodí. Ekonomické migranty není třeba jen prosit, či se modlit za jejich návrat do země původu, ale je nutno jednat zejména politicky a za použití všech dostupných prostředků tak, aby naše země zůstala i do budoucna stát na vlastních, tradičních pilířích. S názorem o jisté zhoubě, které v sobě nesou genderove ideologie, o kterých Duka mluvil, osobně souhlasím,“ uvedl poslanec KSČM Jiří Valenta.

„Můj jednoznačný souhlas s vyjádřením, i s genderem se nic nemá přehánět – věřím, že to myslel pan kardinál takto,“ reagoval senátot ČSSD Vladimír Plaček.

„Každý má právo na svůj názor. A dosti podobný mám již dlouho. Zatím však marně. To pan kardinál má velkou výhodu, že ten jeho, sice poněkud opožděný, je takhle více slyšet. Ale důležitější je, aby byl vůbec vyslyšen. A těmi pravými, tedy voliči. Výběr jim vůbec nezávidím. A to ani mezi těmi, co se křesťanstvím tak rádi ohání. Svatý Václave, oroduj za nás,“ reagoval poslanec Jiří Koskuba, který vystoupil z ČSSD. 

„Zdá se, že zdravý rozum začíná vítězit. Bohužel jsme museli ujít velmi dlouhou cestu, která nás všechny stála mnoho peněz i sil, abychom zjistili, že jsme ztratili směr. Naprosto souhlasím s tím, že bychom pod agresivním tlakem menšin se neměli zbavovat svých hodnot a kořenů,“ říká poslankyně ANO Ivana Dobešová.

Hordy nájezdníků a parazitů

„Jsem velmi rád, že náš primas je opravdu náš, a ne jako je ‚naše‘ současná ‚politická elita‘, která se shodne v jedné věci: nevíme, o čem Duka mluví, když říká, že u voleb se dostane ke slovu mlčící většina,“ říká kandidát SPD do sněmovny Petr Trombik.

„Souhlasím s kardinálem Dukou. Je potřeba, aby se mlčící většina aktivně postavila proti šílenému fenoménu, který se nazývá gender,“ míní poslankyně Pavlína Nytrová.

„Souhlasím s tím,“ reagoval stručně na slova kardinála europoslanec KDU-ČSL Tomáš Zdechovský.

„Kardinál Duka by si to měl asi předně vyříkat s jeho firemní partají. Bossové a celá KDU-ČSL rozhodně dosud patřili k těm, kteří přispívali k umlčování většiny menšinou. K návratům ke křesťanským kořenům nemám nejmenší problém, byť jsem nevěřící. Církev se však zatím usilovně a primárně vrací ke svým majetkům, nějaké křesťanství je pro ně evidentně pouze pláštíkem k finančním zájmům. S vyhnanci a uprchlíky takový problém nebude. Těch je tu pár a věřím, že budou mít zájem vrátit se do své země. Velký problém však bude mít primárně Západ s těmi hordami nájezdníků a sociálních parazitů, kteří s uprchlíky před válečným konfliktem nemají nic společného. A tomu, že by k nápravě mohli přispět kněží, nevěřím ani za mák,“ uvedl poslanec Karel Fiedler z hnutí Referendum o EU. 

„Beru to jako názor pana kardinála a navíc nemohu vědět, co měl některými výroky na mysli,“ odpověděl poslanec ANO Josef Kott.

„Zásadně jsem pro zachování naší identity a zachování Evropy dalším generacím dobrých lidí,“ odpověděl senátor ODS Jiří Burian.

Muži a ženy, kteří milovali svou zemi, svůj lid, vytvořili identitu kontinentu...

Duka v přímluvách také řekl: „Na přímluvu svaté Zdislavy prosíme za naše rodiny. Kéž jsou muži opravdovými muži a dobrými otci, kéž jsou ženy opravdovými ženami a dobrými matkami, aby naše děti vyrůstaly v lásce a bezpečí. Na přímluvu svaté Ludmily a svatého Víta prosíme za naše školství. Kéž dokáže i v dnešní době plné relativismu a všemožných nástrah vychovat z mladých lidí opravdové osobnosti, které se stanou zodpovědnými dědici české země.“

„V milenijním roce umučení sv. Václava 1929, kdy byla dostavěna a slavnostně otevřena naše katedrála, zazněla v oratoriu J. B. Foerstra slova: ‚A on tu zemi miloval...‘ – kníže sv. Václav, vychovaný babičkou, svatou Ludmilou. Miloval naši zemi, náš stát, náš kontinent, starou Evropu. Muži a ženy, kteří milovali svou zemi, svůj lid, vytvořili identitu kontinentu, který žije bohatstvím nesčetných národů, jazyků a kultur sjednocených hodnotami, pro které tak jako sv. Václav byli ochotni prolít i svou krev. Dědic a hlavní patron naší země položil svůj život podle evangelia Ježíše Krista za ideál pravdy, lásky a úcty k bližnímu. Amen,“ zakončil své kázání pražský arcibiskup.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …