Idioti s otevřenou hubou: Prezident Zeman pod palbou Kalouska a Roberta Záruby. Vichnar, Ester Ledecká a nervy na pochodu

24.05.2018 7:21

Slova prezidenta Miloše Zemana na adresu sportovního komentátora Petra Vichnara zarazila expředsedu TOP 09 Miroslava Kalouska. A nebyl sám, kdo se k nim vyjádřil. Na stranu Vichnara se přidal i jeho kolega, komentátor Robert Záruba.

Idioti s otevřenou hubou: Prezident Zeman pod palbou Kalouska a Roberta Záruby. Vichnar, Ester Ledecká a nervy na pochodu
Foto: Wikipedia
Popisek: Robert Záruba

„Snažím se to vidět z té lepší stránky. Když karikatura prezidenta sprostě uráží tak noblesního a inteligentního profesionála, jako je Petr Vichnar, cítím se být v dobré společnosti,“ podotkl Miroslav Kalousek na svém facebookovém profilu. 

Reagoval tak na slova prezidenta Zemana, jež pronesl na Žofínském fóru. Zeman mluvil nejen o aktivním občanství, ale nezapomněl na „tuneláře“ Zdeňka Bakalu a „užvaněné“ politické komentátory. Nebo právě na sportovního komentátora Petra Vichnara. Snažím se snížit rozdíl mezi ovládajícími a ovládanými, řekl prezident. Trvá na tom, že premiérem jmenuje Andreje Babiše.

Anketa

Zeman vyhlásil, že Babiše jmenuje znovu premiérem bez ohledu na výsledek referenda v ČSSD. Je to dobře?

79%
21%
hlasovalo: 10043 lidí

„Máme zde něco, čemu se říká mediokracie. Otázkou je, kolik zde máme reálně mediokratů. A zatímco zaměstnavatelů máme hodně a politiků máme taky dost, tak pokud jde o mediokraty, o ty, kdo mají tu drzost tvrdit, že jsou tvůrci veřejného mínění, tak těch máme několik desítek,“ rozohnil se Zeman směrem k novinářům.

Poté vzpomněl případ ze sportovní oblasti. „Jela Ester Ledecká, byli tam dva čeští sportovní komentátoři a jejich komentáře zněly: ‚A jéje, zase chyba! A zase chyba!‘ No prostě výborně tomu rozuměli, ti idioti. A pak zůstali s otevřenou hubou, když si Ester Ledecká dojela pro zlatou medaili,“ nenechal ani na sportovních komentátorech nit suchou Zeman. Zlatý závod tehdy mimo jiné komentoval právě dlouholetý komentátor Petr Vichnar.

Psali jsme ZDE.

Na slova Miroslava Kalouska reagoval v diskuzi kolega Petra Vichnara, sportovní komentátor z České televize Jan Smetana.

Své pak napsal na svém twitterovém účtu také komentátor Robert Záruba. „Trochu Petru Vichnarovi závidím. Když se podívám na NĚKTERÉ odpadlíky z našeho oboru, kterým pan Zeman věnoval státní vyznamenání, a ŽURNALISTY, které už stihl urazit, chtěl bych taky být jmenován do té druhé skupiny,“ napsal.

„Jestli budete ze sportovního přenosu dělat pravdoláskovní agitku jako v Dánsku, tak se tam brzy dostanete,“ zareagoval následně na Zárubu glosátor Petr Paulczyňski.

A svůj názor připojil také Milan Řepka.

Do sporu ohledně Ledecké se dostal v době olympiády redaktor Českého rozhlasu Miroslav Bureš, jehož rozčilovalo, že česká reprezentantka ve snowboardu a v alpském lyžování Ester Ledecká odmítala v dějišti her poskytovat novinářům rozhovory, které jsou podle jeho názoru i pro ni velmi přínosné. Za svá slova byl od některých fanoušků mladé sportovkyně velmi kritizován. Podle některých je její hlavní cíl soustředit se na vítězství. A možná měli pravdu, Ledecká totiž překvapila celý lyžařský svět a vyhrála olympijské zlato v super-G. „Tím, že Ester Ledecká vyhrála olympijskou super-G na lyžích, se nic nemění,“ trval na svém Bureš.

Psali jsme ZDE.

A silné kritice podrobil Českou televizi při olympijských hrách i bratr olympijské vítězky Jonáš. „Za to, že to nedáváte v televizi, by vás měli ukřižovat, vy č**áci!“ napsal krátce po vítězství Ledecké na oficiálním profilu České televize v komentářích Jonáš Ledecký. 

Psali jsem ZDE.

Sportovcům, kteří přivezli medaili z olympijských či paralympijských her, vyplácel v minulosti odměny Český olympijský výbor. Letos ale dostal nižší dotace od státu, a odměny pro medailisty ze zimních olympijských her v Pchjongčchangu proto převzalo ministerstvo. Sportovci ale dostali v dubnu symbolické šeky, peníze získají zřejmě v červenci. Vyplatit se jim budou moct právě až po schválení novely nařízení vlády. Na to zareagoval ministr školství v demisi Robert Plaga. Vláda v demisi tak opravdu schválila úpravu nařízení, podle nějž dostávají peněžní prémie učitelé nebo vědci. Ministerstvo školství tak dostane možnost odměňovat úspěšné sportovce. Podle Plagy nová úprava zabrání tomu, aby udělení prémií zdržovaly například spory o státní dotace na sport.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …