Jak by řekla Jolanda... VIDEO, kterým se Soukup hlásí o Hrad. A nový vývoj

16.04.2019 10:35

Majitel TV Barrandov Jaromír Soukup ohlásil kandidaturu na prezidenta v roce 2023 a podle mluvčího stávajícího prezidenta Miloše Zemana má šanci uspět. Jiří Ovčáček pro ParlamentníListy.cz zároveň nastínil, jak bude vypadat „liberální“ kandidát.

Jak by řekla Jolanda... VIDEO, kterým se Soukup hlásí o Hrad. A nový vývoj
Foto: Repro TV Barrandov
Popisek: Moje zprávy s Jaromírem Soukupem

Přestože prezidentu Miloši Zemanovi zbývají do konce druhého funkčního období ještě čtyři roky, první zájemce o kandidaturu na Hrad v roce 2023 se už přihlásil. Majitel TV Barrandov Jaromír Soukup, který stávající hlavu státu týden co týden ve svém pořadu zpovídá, by rád Zemana vystřídal.

Anketa

Prospívá Vratislav Mynář prezidentu Zemanovi?

20%
80%
hlasovalo: 2258 lidí

Soukup zdaleka není bez šancí. Majitel TV Barrandov, kterému se veřejnoprávní novináři vysmívají, má podle názoru hradního mluvčího Jiřího Ovčáčka šanci na úspěch.

Zemanův mluvčí prognózuje, jak bude vypadat hlavní opoziční kandidát. „Může zaujmout a může mít úspěch,“ hodnotí Soukupův záměr Ovčáček.

Štěstí dle jeho slov přeje připraveným s tím že „liberální levice“ bude kontrovat operací pod falešnou vlajkou. „Její kandidát nebo kandidátka vstoupí do hry s heslem o slušném Česku a bude se snažit brnkat na sociální strunu, například u exekucí. Pod povrchem bude skryto eurohujerství, opovrhování národními zájmy, suverenitou a duchovními a kulturními tradicemi,“ míní mluvčí prezidenta Miloše Zemana.

Jaromír Soukup, majitel a generální ředitel mediální skupiny Barrandov, je za poslední roky na obrazovkách často. Na vlastní televizi moderuje hned několik kanálů, což mu přineslo známost mezi širokou veřejností napříč republikou.

Kandidaturu na Hrad v roce 2023 Soukup ohlásil kde jinde než ve vlastní televizi, konkrétně na divácký dotaz. Mediální magnát totiž ve svém pořadu Moje zprávy zhruba poslední třetinu času věnuje reakcím na divácké dotazy, které mu lidé telefonují.

„Zdravím vás, pane Soukupe. Jste moudrý, inteligentní a moc chytrý člověk. Líbí se mi, že jste objektivní ke všem, od Babiše po Kalouska. Hodil byste se na prezidenta, ale nevím, jestli by vás tam nebylo škoda. Fandím vám! Divačka Olga,“ zazněla zvuková nahrávka telefonického dotazu v samém závěru pořadu v pondělí večer.

Takových dotazů podle Soukupa přišlo dost. „Dokonce na Facebooku mám nějaké stránky ‚Jaromír Soukup prezidentem‘ a tak, ale to jsem si nezřizoval já, s tím nemám nic společného. Těch dotazů, že bych to možná mohl zkusit kandidovat na prezidenta a ucházet se o vaši podporu, o podporu obyvatel, je docela dost a já o tom docela vážně uvažuji,“ začal mediální byznysmen.

„Ta věc přijde v roce 2023, a když vidím docela slušnou podporu ve výzkumech, vysokoku známost mého jména, skoro 90 procent, a poměrně málo lidí, zhruba okolo deseti procent, kteří mě opravdu nemusí, tak o tom uvažuji. Možná jako první vám můžu říci, že to zkusím a v roce 2023 kandidovat budu. Uvidíme, jak to dopadne a co udělají ta ‚lepší‘ média po tomhle oznámení,“ řekl přesně Jaromír Soukup.

Zcela závěrem svého pořadu Moje zprávy ještě Soukup ohlásil předpověď počasí na další den a pozval diváky ke sledování dalšího vlastního pořadu, který měl následovat.

„Zbývá poslední minuta zpráv, kterou tradičně vyplníme předpovědí počasí. Mám výbornou zprávu, chladné dny z víkendu jsou za námi a nás už snad opravdu čeká jaro se vším všudy. Zítra očekávajte jasno až skoro jasno. Nejvyšší denní teploty vyšplhají k šestnácti stupňům, biozátěž mírná, jednička. Říkám si, proč takové počasí nebylo o víkendu, že jo. Pranostika moudrých předků chybí, ale když jsem se tak díval na hodinky, vůbec nevadí. Než bychom si ji vysvětlili, už bychom nestihli začátek pořadu Týden podle Jaromíra Soukupa, a to by byla škoda, protože dnes to bude stát za to. Snažil jsem se, a jak by řekla Jolanda, ‚nepřepinejte kabela‘ a zůstaňte s námi, s televizí Barrandov,“ dodal Jaromír Soukup.

reklama

autor: Radim Panenka

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

4:44 Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

V diskusi plzeňských občanů s předsedkyní KSČM a koalice STAČILO! Kateřinou Konečnou projevil obavy …