Kajínek popsal, jak řešil ve vězení sex. ,,Cikán si mohl..., já ne", řekl na Primě. Pak se téma přesunulo na ČT

20.11.2017 6:20

O svém životě v kriminále povyprávěl ve druhém díle pořadu Já, Kajínek na TV Prima. Pohovořil mimo jiné také o sexu na vězeňské cele.

Kajínek popsal, jak řešil ve vězení sex. ,,Cikán si mohl..., já ne", řekl na Primě. Pak se téma přesunulo na ČT
Foto: Repro: FTV Prima
Popisek: Jiří Kajínek na FTV Prima

„Byl jsem v několika vězeních. Z Hradce Králové jsem se dostal na Pouchov, potom jsem byl ve věznici Ruzyně, v Minkovicích, na Borech, na Pankráci, v Mírově, v Karviné i ve věznici Rýnovice. Někde jsem byl několikrát,“ začal vyprávění Kajínek.

„Když mě přivezli do věznice Mírov, tak mi ředitel Kohoutek řekl, že si myslí, že jsem nevinný. A vy budete chtít utýct,“ sdělil Kajínek s tím, že byl daleko více šikanován a buzerován než ostatní vězni. „Ještě než jsem utekl z vězení, tak jsem byl ten nejhlídanější vězeň v republice. Všichni vězni byli na vycházce, volně se pohybovali. Já jsem chodil se svázanejma rukama, nohama, medvěd kolem pasu,“ popisoval Kajínek. A dodával, že bachaři jej provokovali k útěku a vysmívali se mu, že se z Mírova nedá utéct. 

Anketa

Kdo by byl nejlepší předseda ČSSD?

18%
7%
3%
60%
3%
hlasovalo: 7596 lidí

Podle svých slov měl také daleko horší prohlídky cely. „Všichni vězni ve vězení měli fotografie. Já jsem neměl žádné fotografie. Nikoho ze svých blízkých,“ dodal Kajínek. „Nechtěl jsem poslouchat hloupé kecy idiotů,“ hovořil o bachařích Kajínek.

Pořad k vidění ZDE

Následovalo vyprávění o karvinské věznici. „Měli byste se snažit utýct,“ nabádal trestance Kajínek. „Je to zabezpečená věznice čistě kamerovými systémy, ničím jiným,“ popisoval Kajínek, kde mimo jiné i uváděl, jak by se dalo z věznice utéct.

A co ve vězení Kajínek dělal? „Psal jsem dopisy. Snažil jsem se všem odepsat, ale nedalo se to stihnout,“ sdělil Kajínek. Vyprávěl i o ženách, které mu nabízely přátelství, sexuální potěšení. „Chodily mi fotografie žen, které byly oblečené i neoblečené. Jsem heterosexuální muž, pro něhož není popudlivé, pošle-li mu žena nahou fotku. Nevidím na tom nic špatného,“ sdělil Kajínek. Dopisy, na které odepsal, pak podle svých slov splachoval roztrhané do záchodu. „Nechtěl jsem, aby je četl někdo, kdo je číst nemá,“ dodal Kajínek.

Kajínek se snažil podle svých slov utéct i z valdické věznice, ale nezdárně, neboť ho udal jeden z vězňů. „Musel jsem čekat, až bachaři dostřílejí holuby. Čekal jsem na střeše, mezitím vězeň Zápotocký udal, že jsem utekl. Byla to otázka jedné minuty, kdyby to nahlásil později, tak bych zdárně utekl,“ dodal Kajínek. 

Popsal také to, jak ve vězení probíhaly homoseuxální hrátky. „Dělaly se tam i svatby. Proti homosexuálům nemám nic a proti heterosexuálům, kteří se homosexuálně chovají, nemám taky nic. Ale nemusím se na to dívat, nemusím to čuchat. Jediné, co jsem chtěl, ať to dělají někde, kde nejsem já. Bachaři se homosexuálním chováním vězňů baví. Dokonce jsem viděl bachaře, který dával vězňům drogy, aby je mohl šukat sám,“ popsal Kajínek.

V Plzni na Borech si pak Kajínek vzpomínal na jednu bachařku, která se vystavovala vězňům a oni onanovali. „Já jsem se dívat nechodil, já jsem slušnej beránek,“ řekl. A popsal, jak může vězeň mít sex, kdy požádá o místnost, kdy pět hodin má nestandardní návštěvu. „Cikán si mohl jít zašukat, pan ředitel mu to povolil. Ale mě tam drželi 23 let a byl jsem odkázán jen na masturbaci,“ poznamenal.

Na Rýnovice pak vzpomínal v dobrém například díky tomu, že to byla jediná cela, kde měl na záchodě okno. Následně se pak rozhovořil i o tom, jakým způsobem se ve věznicích získávaly podpultově potraviny. „Existují také cesty, jak se dostanou do věznic mobilní telefony a drogy. Drtivá většina mobilních telefonů a drog pochází z Vězeňské služby,“ zmínil Kajínek.

A povyprávěl také o svém útěku z Mírova, kdy chtěl, aby došlo k obnově řízení. „Byl jsem rozhodnutý, že uteču za každou cenu. Připravil jsem to tak, aby měl útěk šanci na úspěch. Musel jsem vymyslet, jak přeříznout mříže. Musel jsem vymyslet, aby to bylo potichu a aby to bylo rychle. Není možné, abych to řezal týden,“ řekl a ukázal drobnou pilku, kterou přeřízl mříž. Schoval si ji do hřebenu. Musel podle svých slov také vymyslet, jak překonat hradby, kdy využíval provázky ze žaluzií. „Trvalo mi zhruba půl roku, než jsem to vše nakoupil,“ popsal Kajínek a ukázal, kam si provázky schovával. „Do matrací,“ řekl s tím, že bachaři mu měnili postele, ale nikdy ne matrace. 

Kajínek pak také zdůvodnil den, který si k útěku vybral – využil změnu času. Na útěk měl dvacet vteřin. „Podle plánu to ale neproběhlo. Vznikl problém, kdy se mnou měl utéct ještě vězeň Vlasák. Martin ale byl ve skutečnosti zbabělec a měl strach, že se to lano utrhne. Říkal jsem mu, že půjdu první, on se ale stále bál. Lano jsem kvůli jeho pevnosti tedy zkrátil a ono nedosáhlo na zábradlí, kde se mělo uchytit,“ poznamenal s tím, že musel tedy vše zopakovat, aby si lano prodloužil. „Já byl rozhodnutej, že tam radši umřu, než abych tam zůstal. Bachař už na mě pak vskutku střílel,“ popisoval Kajínek, jak si při pádu vyvrkl kotník. Bachař na něj podle jeho slov střílel ještě při jeho útěku do lesa. 

„Když jsem se dostal za strom, měl jsem tu připravené zbraně. Ty jsem tam nechal dopravit, aby tam byly schované. To je tajné,“ popsal Kajínek svůj dramatický útěk lesem, kdy běžel dolů, padaly kameny a on mezi kameny běžel dolů. V naprosté tmě. „Proplazil jsem se také kopřivami, vyšel jsem na silnici, kde na mě čekalo auto. Jeli jsme do Prahy. Ještě ten večer jsem byl v Praze,“ zakončil vyprávění Kajínek, kdy se rozplýval nad tím, že nyní, po amnestii, může svobodně pokračovat v chůzi ve směru na Mohelnici. 

„Ten člověk se chystal zabíjet lidi. Tehdy mi říkal, že má seznam lidí, které chce zabít,“ poznamenal následně ke Kajínkovi v pořadu Očima Josefa Klímy vězeň Martin Vlasák, odsouzený za dvojnásobnou vraždu. Kajínek však jakýkoliv takovýto seznam popřel. 

Na pořad pak také zareagovala veřejnoprávní televize ČT24 ve svém pořadu Newsroom. „Pokud tvůrci říkají, že to možná nebude pravda, tak samozřejmě rezignovali na svou práci,“ sdělil novinář Luděk Staněk. Podle tvůrců, například producenta dokumentu Petra Jákla, však vyprávění Kajínka je jen v prvních dvou dílech. Staněk se pak podivil nad tím, že se tento pořad vysílá v hlavním vysílacím čase. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

4:44 Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

V diskusi plzeňských občanů s předsedkyní KSČM a koalice STAČILO! Kateřinou Konečnou projevil obavy …