Karlovarský skandál Hanychové se rozrůstá. Řešit ho musí magistrát i soud

21.07.2012 10:40

Zpočátku to vypadalo, že jeden z mnoha skandálků, které se každoročně vyrojí na karlovarském filmovém festivalu, vybublá a bude na rok pokoj. Jenže kauza modelky Agáty Hanychové se rozbujela a začíná dělat vrásky karlovarským politikům i právníkům obou stran.

Karlovarský skandál Hanychové se rozrůstá. Řešit ho musí magistrát i soud
Foto: Suma sumárum
Popisek: Agáta Hanychová

Připomeňme, že nebývale klidnou hladinu letošního karlovarského festivalu narušily pouze titulky bulvárního tisku, upozorňující na výtržnost, které se měl dopustit amatérský karlovarský fotograf vůči modelce Agátě Hanychové tím, že ji vyfotil opilou. Ta si na pomoc pozvala svého přítele Mirka Dopitu, který fotografovi vzal a poškodil fotoaparát, a Hanychová zničila kartu.

Skončí ve vězení?

I když jde ve srovnání s jinými případy, které se na festivalu dějí, o banalitu, tento se rozrůstá do velké kauzy, která bude mít dohru u soudu a všem podezřelým dokonce hrozí několik let vězení. Zatímco policie již obvinila Dopitu ze zvláště závažného činu loupeže, Hanychová se měla za zničení karty „pouze“ zpovídat před úředníky přestupkové komise. Jenže teď i jí hrozí trestní stíhání za pomluvu. Využila totiž svých mediálních kontaktů a na jedné ze soukromých televizních stanic přešla do protiútoku. Veřejně obvinila karlovarského fotografa, že ji strčil fotoaparát mezi nohy a fotil ji tam, a právě proto ji údajně její přítel bránil a ona zlikvidovala kartu.  

Další trestní oznámení tak padlo tento týden, a to kvůli podezření z trestného činu pomluvy. Fotografův právník Ronald Němec (ODS) ParlamentnímListům.cz vysvětlil důvody: „Došlo k napadení mého klienta a to nejen fyzickému. Kauza má nyní i morální rozměr, protože paní Hanychová se hrubě dotkla jeho cti. Můj klient je profesionální voják, má těhotnou manželku a celý případ se dotýká nejen jeho zaměstnání, ale i rodiny. Namísto omluvy se dočkal dalšího útoku, když byl nepravdivě osočen, že paní Hanychovou obtěžoval.“ Nyní je zřejmé, že právníci obou stran se budou muset hodně činit a bude trvat celé měsíce, než kauza skončí verdiktem.

Ostrá kritika

Jak už ParlamentníListy.cz uvedly, zhoršující se pověst karlovarského festivalu, prezentovaného trapnými skandály pseudo-celebrit, se přestává líbit zdejším občanům i politikům, ale nejen jim. Nedávno například  MFF v České televizi ostře kritizoval režisér Vít Olmer. Herečka Olga Schoberová, která se jako jedna z mála proslavila i v cizině, se zase zmínila, že nechce festival a jeho „nicneříkající recepce“ navštěvovat. 

Další festivalový skandál se bude řešit i na politické půdě. Zastupitel Jaroslav Fujdiar  (O co jim jde?!), který je zároveň předsedou komise pro prevenci kriminality ve městě, nám sdělil: „Určitě se festivalem na zastupitelstvu budeme zabývat. My totiž chceme, aby byl skutečným svátkem filmu jako dříve a ne svátkem českých byznysmenů a modelek. Víc než paní Hanychová nás zajímá, co bude s rekonstruovaným letním kinem a proč se v něm letos pod různými záminkami nepromítalo.“

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Hana Čechová

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Chytré popelnice. Samy hlásí, že jsou plné. Jenže to Pirátům drhne

12:25 Chytré popelnice. Samy hlásí, že jsou plné. Jenže to Pirátům drhne

Pražská firma řešící moderní technologie, která spadá do gesce Pirátů, utratila více než 23 milionů …