Kvůli podvodům s eurodotacemi už padla hlava

28.03.2012 20:27

Odvolána ze své funkce byla šéfka Úřadu Regionální Rady soudržnosti Jihozápad Klára Böhmová, kterou policie obvinila spolu s bývalým ředitelem úřadu Jiřím Trnkou a jeho zástupcem Martinem Půlpytlem z podvodů při rozdělování evropských dotací za 6,3 miliardy korun. Böhmová se obviněním cítí dočtená a říká, že je nevinná.

Kvůli podvodům s eurodotacemi už padla hlava
Foto: hns
Popisek: Fotokoláž.

Policie je jiného názoru. „Vyšetřování stále pokračuje a nebylo ukončeno. Do doby ukončení vyšetřování nemůžeme podávat žádné detailní informace, abychom proces vyšetřování nijak nenarušili,“ uvedl pro ParlamentniListy.cz mluvčí Útvaru odhalování korupce a finanční kriminality služby kriminální policie a vyšetřování (ÚOKFK SKPV) Jaroslav Ibehej.



Dočasně odvolána

Böhmová byla odvolána dočasně, ale o práci zcela nepřijde. Bude mít na starosti marketing. „Klára Böhmová dozajista využije svých bohatých zkušeností jako manažerka a expertka. Věřím, že budeme s kvalitou její spolupráce spokojeni,“ uvedl předseda regionální rady Ivo Grüner.

„Já se cítím být zcela nevinná. Nejsem si vědoma toho, že bych jakkoli porušila pravidla  Regionálního operačního programu (ROP),“ nechala se slyšet Böhmová.

Její místo bude nyní zastávat Ivana Makovičková, která doposud působila jako vedoucí odboru vnitřních věcí. Jejich bývalí nadřízení Trnka a Půlpytel byli ještě obviněni kvůli údajným podvodům v 5. Výzvě ROP. Soud s nimi bude příští týden. Pokud jim prokáže porušení zákona, hrozí jim až 12 let vězení.



Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Kraus

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …