Lubomír Volný jde se Samkovou. A s lékařem, co šokoval ČT slovy o muslimech

18.03.2019 11:34

Známá pražská advokátka a bojovnice proti byrokratickému Bruselu Klára Samková, poslanec Volný, co opustil Okamuru, a psycholog Jiří Brančík, který se nepáře s názory na islám. I tyto osobnosti se v rámci dnes zveřejněné kandidátky budou snažit proniknout do europarlamentu. ParlamentníListy.cz mají k dispozici kompletní prohlášení.

Lubomír Volný jde se Samkovou. A s lékařem, co šokoval ČT slovy o muslimech
Foto: Hans Štembera
Popisek: Klára Samková

Kartami během voleb do Evropského parlamentu může zamíchat dosud nečekaný subjekt. Jak zjistily ParlamentníListy.cz, pod hlavičkou Alternativy pro Českou republiku se bude o přízeň voličů ucházet nejen rázná advokátka Klára Samková, poslanec Lubomír Volný, který minulý týden odešel z Okamurovy SPD, nebo známý psycholog z brněnské vojenské nemocnice Jiří Brančík, který před lety způsobil šok svými slovy o muslimech ve veřejnoprávní televizi.

Alternativa pro Českou republiku, jejíž kandidátku do eurovoleb vede doktorka Klára Samková, se profiluje jako hnutí usilující o hlubokou reformu EU před Lisabonskou smlouvu, jinak prý není možné zůstat součástí tohoto společenství.

Dalším základním programovým bodem Alternativy je boj s islamizací. „Dost bylo islámu. Je to ideologie, která pod záminkou náboženství porušuje základní pilíře evropského práva a lidských práv,“ uvádí se v prohlášení.

Anketa

Kdo je pro vás nejdůvěryhodnější?

hlasovalo: 17547 lidí

Třetím pilířem je podle doktorky Samkové skoncování s migračními vlnami. Jde prý o nekontrolované a nekontrolovatelné síly, trojského koně ohrožujícího Evropu jak po stránce ekonomické, tak její vlastní identitu. S tím souvisí i další bod, odpor vůči multikulturalismu. „Jsme Češi, chceme jimi zůstat a vlastní národní identitu přejeme i všem ostatním evropským národům,“ konstatuje Klára Samková ve vyjádření pro média. Zásadní je podle ní spolupráce v rámci Visegrádské skupiny, případně tzv. projektu Trojmoří.

Podle prohlášení Alternativy na současné české politické scéně neexistuje jiný subjekt, který by mohli volit lidé se skutečným vlasteneckým cítěním. ODS po vyloučení Václava Klause mladšího prý směřuje k naprostému zapomenutí. 

Co se týče hnutí SPD Tomia Okamury, doktorka Samková uvádí, že jde jen o pokračování byznys projektu typu Věcí veřejných. „Projekt Věci Veřejné 0.3, který se ve verzi 0.1 jmenoval svým původním názvem, ve verzi 0.2 Úsvit Tomia Okamury a 0.3 SPD. I zde dochází k posunu: zatímco Věci veřejné pohřbil osobně zakladatel hnutí Vít Bárta, Úsvit pohřbilo kolektivní centrální vedení, které se proti T. Okamurovi vzbouřilo. Jmenovaný, jemuž nelze upřít vysokou míru kreativního politického pragmatismu, ovšem ve svém dalším projektu krutě podcenil skutečnost, že skákat nahým pozadím o obličeje nelze nejen vlastní věrchušce, leč dupat není možno ani po lidu prostém, protože ten má tendenci volně uchopit řemdihy a palcáty a s vedením naložit v nejlepší tradici pražských defenestrací; což je ovšem vývoj, který nás ještě u tohoto politického subjektu čeká,“ míní Samková.

Místo toho nabízí voličům kandidátku Alternativy pro Českou republiku, která sama o sobě má jen několik členů a dále se nebude nijak rozšiřovat, což vyloučí jakékoli vnitrostranické boje či uplácení. 

Zato však prý slouží jako platforma pro spousty sdružení a skupin, které se shodnou na základních programových postojích, jak k tomu došlo teď v případě evropské kandidátky. Tu vede Klára Samková, ale rozhodně tam není jedinou známou postavou.

Na šestém místě do Evropského parlamentu kandiduje dle zjištění ParlamentníchListů.cz poslanec českého parlamentu Lubomír Volný, který pro dlouhodobé rozpory nedávno vystoupil z Okamurovy SPD. Na kandidátce je i další jeho kolega ze Sněmovny, Marian Bojko.

Patnácté místo obsadil známý psycholog z brněnské vojenské nemocnice. Ten se před lety poprvé výrazně zapsal do povědomí široké veřejnosti svým vystoupením v České televizi po teroristických útocích v Bruselu v roce 2015.

Tehdy poněkud šokoval moderátorku zpráv ČT24. Odmítl, že by se atentátníci rychle zradikalizovali. „Je známá věc, že tito lidé dlouhou dobu fungují jako tzv. spící teroristé a v nich radikalizace je uložena geneticky v jejich psychice. Nejde o náhlou radikalizaci, kterou by něco vyvolalo nebo, nedej bože, jak někdo říká, že dokonce my to zapříčiňujeme, tak to není. Myslím, že radikalizace je v jejich genetické psychické výbavě uložena nějakých 1 400 let, protože kdo trošku něco ví o islámu, pak víme, že islám je v mnoha oblastech radikální. Radikální náboj je uložený ve víře, kterou tito lidé vyznávají,“ stačil sotva doříct Brančík větu a už ho moderátorka začala přerušovat. „Nebudeme se bavit na toto téma,“ dodala redaktorka ČT a pohotově změnila téma.

Záznam rozhovoru Jiřího Brančíka pro ČT24 zde:

Jak přesně bude ohlášená kandidátka vypadat? Na prvním místě, jak jsme uvedli, bude JUDr. Klára Samková, druhé místo obsadil podnikatel Luděk Nezmar, následuje farmář, pedagog a zemědělský poradce Ivan Hrbek, čtvrtý je soudní znalec a ekonom Milan Vodička, pátý je advokát Richard Novák. Na šestém místě následuje zmíněný poslanec Lubomír Volný, sedmý je Miroslav Červenka, osmý IT specialista na umělou inteligenci docent Vojtěch Merunka, devátý trenér bojových sportů a boxer Zdeněk Pernica, desátá personalistka Lenka Klímková, následuje pilot závodních vozů Hynek Charous. Dvanáctý je poslanec Marian Bojko, který jako Volný odešel z SPD, třináctá Marie Čapková, za ní Tomáš Houška, patnáctý již uvedený psycholog Jiří Brančík, následuje Irena Steinhauserová, David Nepimach, známý řezník a šéf Asociace živnostníků ČR Pavel Havlíček. Devatenáctá je Jitka Tatíčková, dvacátá Zuzana Moučková, následuje František Petrík a kandidátku uzavírá advokát Ludvík Kummer.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

4:44 Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

V diskusi plzeňských občanů s předsedkyní KSČM a koalice STAČILO! Kateřinou Konečnou projevil obavy …