Miliardáři Janeček a Babiš spolupracují dál. Podpásová reklama jim nevadí

21.02.2012 20:40

Na vzájemně deklarované mediální podpoře miliardářů Karla Janečka a Andreje Babiše ve svých protikorupčních taženích napříč českou politikou se údajně nic nemění. A to dokonce ani po tom, co server Česká pozice, u jehož zrodu podle důvěryhodných zdrojů Babiš stál, zveřejnil reklamní poutač na internetové stránky vašesvoboda.cz, snažící se o diskreditaci Janečkova Nadačního fondu proti korupci.

Miliardáři Janeček a Babiš spolupracují dál. Podpásová reklama jim nevadí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Babiš přes počáteční snahu o distancování se od České pozice finanční pomoc serveru nakonec přiznal. „Dal jsem panu Istvánu Lékovi (šéfredaktor-pozn.red.) nějaké peníze,“ uvedl v minulosti podnikatel. Subvence se týkala hlavně rozjezdové fáze internetového deníku. O dalších vazbách mezi Lékem a Babišem a vztahem k České pozici vůbec se dá jen spekulovat, ale soudě podle článků s pozitivním obsahem k osobě majitele Agrofertu, budou přinejmenším korektní.

Korektní jsou ale i Babišovy vztahy se zakladatelem NFPK Karlem Janečkem, proto je umístění reklamního banneru iniciativy Vašesvoboda.cz, jenž otevřeně NFPK kritizuje, zvláštní.


„Na podpoře, kterou NFPK vyjádřil hnutí Andreje Babiše ANO 2011, se nic nemění, a to, komu poskytuje reklamní prostor Česká pozice, je čistě věcí České pozice,“ uvedl pro ParlamentníListy.cz Janeček. V nedávném exkluzivním rozhovoru pro naši redakci Janeček ovšem podmínil podporu Babišova hnutí tím, že se nesmí transformovat v politickou stranu.

Randák jim leží v žaludku

Server Vašesvoboda.cz ve správě advokátní kanceláře Šachta & Partners se soustavně zaměřuje na mediální diskreditaci bývalého ředitele civilní rozvědky UZSI Karla Randáka a na jeho kolegy, podílející se na investigativní činnosti NFPK , bývalé agenty kontrarozvědky BIS a civilní rozvědky UZSI. V příspěvcích ovšem nezůstalo jen u prozrazení identit expříslušníků tajných služeb. Na webu jsou zveřejněny SPZ, fota automobilů používaných NFPK, a  způsoby, jakými Randák údajně získává informace.

Podle tiskového prohlášení vedení NFPK vydaného v úterý je snaha o Randákovo očernění stejně marná.  “Samozřejmě stojíme za Karlem Randákem a ujišťujeme všechny, kdo se nás snaží rozdělit, že to mají marné. Každý člen našeho týmu je nepostradatelný a má své úkoly. Karel Randák využívá své letité zkušenosti a analytické schopnosti k rozklíčování korupčních kauz, s nimiž se na nás se stále rostoucí důvěrou obracejí lidé. Víme, že finanční i mocenská síla korupčníků v této zemi je značná a oni jsou ochotni vynaložit téměř neomezené prostředky ve snaze o naši diskreditaci. Jejich kampaň je pro nás zprávou, že se trefujeme do černého, a povzbuzuje nás v dalším boji proti korupci.“ uvedl v prohlášení Janeček.

Advokátní kancelář versus Randák

Přestože advokátní kanceláří Šachta & Partners v minulosti pracovala pro Karla Janečka, nyní mezi nimi zuří otevřená válka. Oba subjekty se mediálně očerňují v souvislosti s podezřením na korupční jednání kolem pražského dopravního podniku. Advokátní kancelář před třemi týdny podala trestní oznámení za Janečkovo tvrzení o původu kompromitujícího materiálu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Pavel Kozdera

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…