Ministr Kuba prý zuří. Jihočeská ODS se rozpadá i kvůli němu

03.04.2012 22:23

Odchod lidí z jihočeské buňky ODS ve Zvíkovském Podhradí na Písecku nechává sice oficiálně ministra průmyslu a obchodu a předsedu jihočeské ODS v klidu. Ve skutečnosti prý ale zuří. Členové, kteří ze strany odcházejí, ho přímo označili za kmotra a říkají, že díky němu z partaje odchází.

Ministr Kuba prý zuří. Jihočeská ODS se rozpadá i kvůli němu
Foto: Redakce
Popisek: Ministr průmyslu a obchodu Martin Kuba

„Na jihu Čech máme dva tisíce členů a v případě, kdy odešli ze Zvíkovského Podhradí, jde o šest členů. Ti mají blízko k Luboši Průšovi, řediteli Krajského úřadu v Českých Budějovicích. Jde o předvolební mediální kampaň uskupení Jihočeši 2012,“ řekl ministr Kuba.

Právě Jihočeši 2012, kde je sdruženo mnoho starostů a místostarostů obcí a měst Jihočeského kraje, dělají vrásky na čele nejen ODS a Kubovi, ale i ČSSD a jejímu předsedovi v kraji, hejtmanu Jiřímu Zimolovi. Oficiálně však nikdo z nich nepřizná.

Průša vadí a vidí jim do karet

„Neštěstím je, že je v jejich řadách právě Luboš Průša, ředitel krajského úřadu. Člověk, který vidí do karet a zákulisí hejtmanství. A oni jsou prostě ochotni udělat cokoli, aby porazili současnou velkou krajskou koalici,“ prozradil pro ParlamentniListy.cz jeden z členů jihočeské ČSSD.

Podotkl, že vedení kraje chtělo Průšu už dávno sesadit z jeho postu ředitele úřadu. To ale nemůže. K tomu má pravomoc jen ministerstvo vnitra.

Jihočeši 2012 ale nařčení Martina Kuby, který je spolu s místostarostou Hluboké Pavlem Dlouhým (ODS) považován za „kmotra“, odmítají.

„To, co říká pan Kuba, je nesmysl. Nejde rozhodně o žádnou kampaň. A rozhodně nepočítáme s tím, že by se starosta Zvíkovského podhradí objevil na naši kandidátce,“ uvedl Luboš Průša za Jihočechy 2012.

Vadí dotace i podivné hry

Zvíkovské ODS vadí rozdělování evropských dotací, to, že na potřeby menších měst a obcí podle jejich názoru se nedostává tolik, jako pro projekty, kde mají hlavní slovo lidé z krajské koalice ODS a ČSSD. Dalším důvodem jsou prý podivné politické hry a některé neprůhledné věci a investice.

„Jde o několik důvodů, proč jsme z ODS vystoupili. Poslední kapkou byly i odposlechy a kauzy okolo Janouška a Béma. Já osobně a další kolegové už prostě nechceme být součástí takové strany, kde se toto děje,“ podotkl starosta Zvíkovského Podhradí František Blažek.

Někteří další členové ODS v jiných městech a obcích prý zvažují, že budou kroky svých kolegů následovat. Kde a kolik lidí by mělo stranu opustit, se ale zatím neví.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Kraus

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…