Nagyová prý chodila za Rittigem pro instrukce až domů

22.06.2013 11:38

Sobotní deník Právo přináší informace o tom, že někdejší blízká spolupracovnice premiéra Petra Nečase (ODS) Jana Nagyová před několika měsíci jednala s lobbistou Ivo Rittigem o nadcházejícím kongresu ODS v Brně. Stalo se tak přímo v jeho bytě. Rittig však dál trvá na tom, že neměl sebemenší vliv na dojednání trafik pro někdejší rebely z ODS, policie to ale zřejmě vidí jinak.

Nagyová prý chodila za Rittigem pro instrukce až domů
Foto: repro ČT, tan
Popisek: Zadržená Jana Nagyová putuje do vazební věznice

Zdá se, že si Jana Nagyová příliš nevybavuje řadu svých slov z posledních měsíců. Vyplývá to alespoň z informací, které má k dispozici deník Právo. Kriminalisté ale na základě odposlechů zjistili, že jednala s Ivo Rittigem před kongresem ODS v Brně. Lobbista je zřejmě dobře obeznámen se situací ve straně. Řešilo se, jak se před sjezdem zachovají moravské buňky občanských demokratů.

Policie také nevylučuje, že se Rittig podílel na odměnění tří rebelujících poslanců z ODS. Jeho advokátka Karolína Babáková však nadále důrazně trvá na tom, že její klient neměl nic společného s domlouváním odchodu Petra Tluchoře, Ivana Fuksy a Marka Šnajdra ze sněmovny.

„Neměl nic společného s vyjednáváním uplatnění poslanců Tluchoře, Fuksy a Šnajdra po opuštění mandátů a neúčastnil se žádné schůzky, kde by se údajné ,trafiky‘ projednávaly. Není to ani teoreticky možné, protože neměl žádný mandát o tomto tématu jednat ani nedisponoval pravomocí něco takového zajistit,“ sdělila Právu Rittigova právnička Karolína Babáková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

4:44 Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

V diskusi plzeňských občanů s předsedkyní KSČM a koalice STAČILO! Kateřinou Konečnou projevil obavy …