Neuvěřitelné fotky. Stačil týden, aby to na českých horách vypadalo takhle

10.01.2021 5:20

ParlamentníListy.cz se první týden letošního roku věnovaly častému pohledu do lyžařských nebo turistických středisek. Tam se to doslova hemžilo lidmi, kteří byli lační po túrách a horkém svařáku. A to navzdory prosbám a urgencím všech kompetentních činitelů, aby zůstávali doma a nedružili se. Uteklo sedm dnů a nocí a redakce se na známá místa vydala znovu. Tak velkou změnu jsme ovšem nečekali.

Neuvěřitelné fotky. Stačil týden, aby to na českých horách vypadalo takhle
Foto: webkamery města, tan
Popisek: Špindlerův Mlýn, sobota 9.1.2021

Anketa

Jaký trest navrhujete pro podniky a živnostníky, kteří mají otevřeno navzdory zákazům?

hlasovalo: 14311 lidí
Krásné počasí, modré nebe a kupy hustého sněhu. Takové podmínky v uplynulých dnech panovaly v Krkonoších. Jenomže horšící se pandemická situace všechno mění. Ačkoli se místní provozovatelé těšili alespoň na prodej z okének, tento víkend jim tržby rozhodně nezvýšil. ParlamentníListy.cz pomocí on-line kamer a zprostředkovaných rozhovorů navštívily ta nejzásadnější centra, aby ukázaly, že se obrázek vůči poslednímu víkendu dočista změnil.

„Málo toho je, málo,“ řekl naší redakci Jiří Valášek z Horních Míseček, jen kousek od obce Vítkovice na svazích Medvědína. Důvod? „Policie doporučila nejezdit, viděl jsem několik hlídek, hodně to hlídají a regulují,“ sdělil ParlamentnímListům.cz. „Je to moc, moc nešťastné období. Dělám servis lyží, takže o práci jsem nouzi neměl, teď už ano,“ přiblížil.

Jak nám Jiří Valášek ještě řekl, situace se změnila také směrem k ubytovaným. „Neuvěřitelně se udává. Tolik lidí, kteří sem dorazili přes vánoční svátky, já osobně nepamatuji. Ale hodně těch, co znám, prý někam volalo a upozorňovalo policisty na černé pasažéry, jako že tajně ubytované turisty,“ doplnil.

Podobných postřehů slyšely ParlamentníListy.cz řadu, a to přímo od uniformovaných příslušníků ve východních Čechách, kteří sloužili na přelomu roku.

Po zmíněných Horních Mísečkách jsme se vydali do Špindlerova Mlýna. Město poskytuje dostatek vypovídajících záběrů nejen na příjezdové cesty, ale také na místní parkoviště. Řada prázdných a vybledlých plácků napověděla, že ani v tomto českém Aspenu se žádné žně nekonají.

A co sjezdovky? Našli jsme záběry z protažených cest kolem Vrbatovy boudy, z Medvědína, svatého Petra, Hromovky nebo Chaty Vatra. Jestli jsme ale napočítali dohromady dvacet lidí, bylo by to hodně.

Pro srovnání jako první nabízíme pohled na Horní Mísečky z 9. ledna a 30. prosince loňského roku.

9. leden 2021 v Horních Mísečkách.

30. prosinec 2020 v Horních Mísečkách.

Zbylé fotografie zachycují sobotní odpoledne na krkonošských pláních a sjezdovkách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …