Opilý pražský politik vyhnal kapelu z pódia. „Táhněte do p*dele, já jsem tady radní pro kulturu!" křičel

05.09.2021 5:12 | Kauza

AKTUALIZOVÁNO: V neděli 29. srpna pořádala městská část Praha – Kbely v Centrálním parku multižánrový festival Ša-la-la. Byli jsme na místě, abychom vám přinesli informace z této příjemné kulturní akce. Ta byla krásná, ovšem až na závěrečnou, společensky nepřijatelnou scénu opilého radního Leoše Biskupa (SNK: Kbely náš domov).

Opilý pražský politik vyhnal kapelu z pódia. „Táhněte do p*dele, já jsem tady radní pro kulturu!" křičel
Foto: Kbelynasdomov.cz
Popisek: Leoš Biskup, člen výkonné rady spolku, radní v MČ Praha 19

Anketa

Kdo byl vítězem středeční debaty na CNN Prima News?

81%
3%
hlasovalo: 7979 lidí
Festival se odehrával v malém přírodním amfiteátru s pódiem a stupňovitým hledištěm. Nad ním byly umístěny stánky s občerstvením. Co se týká zázemí, personál byl příjemný a stánky nabízely standardní občerstvení za přijatelné ceny. Pochutnali jsme si na drštkové polévce, grilované klobáse, bramborácích i na guláši. Na co si mnozí stěžovali, bylo, že pořadatelé neumístili v blízkosti události mobilní toalety. Nutno ale doplnit, že v docházkové vzdálenosti, na konci parku, stála zděná budova s WC.

Vstup na akci byl volný.

Program začínal ve 14 hodin a úvodem se dle plakátu měli představit Tereza Zelinková a Jakub Urban, profesionální jazzový klavírista. Poté před 15. hodinou multižánrová kapela PARADOX UNIT, kolem čtvrté pražská heavy-metalová kapela SOUL KEEPER, v 17. hodin rocková 1st CHOICE. Následoval folkový VRAK, BLUEMEKS, což je alternativní kapela s vlastní tvorbou, která dle vyjádření konferenciéra vznikla den před festivalem. Po sedmé večerní měla zahrát další folková kapela, šlo o STEEL BOX. Po dvacáté hodině mělo pódium patřit kapele HOLOKRCI.

Dodržet tento program se ale pořadatelům nepovedlo, přestože byl na místě i kbelský radní Leoš Biskup, předseda místní Komise pro kulturu. Ten se ovšem místo organizace festivalu nebo kontroly jeho průběhu oddával alkoholovým radovánkám. My jsme jej tak viděli zhruba už okolo šesté. Několik z platících návštěvníků tvrdilo, že pil alkohol už předtím.

Návštěvníci parku, převážně rodiče s dětmi, rodiny na kole či koloběžkách, se rozčilovali, když parkem, který je pro vozidla normálně uzavřen, projížděla auta přivážející aparatury a nástroje hudebních skupin. Dovoz techniky na takového akce je na druhou stranu pochopitelný. Váhu aparátu jednoho z basistů jsme odhadli na více než padesát kilogramů. A například objem muzikantského nářadí bubeníka je také obrovský.

Nicméně pořadatel nezabezpečil jakoukoliv ostrahu, která by hlídala bezpečnost dětí v parku před projíždějícími vozidly.

Časy nástupu hudebníků se protahovaly. Třeba kapela Steel Box místo „po 19. hodině“ nastupovala na pódium po jednadvacáté. Když kapela odehrála pár prvních písní (na playlistu jich měla podle našich informací deset, připravených na standardní 45 minutové vystoupení, plus tři další pro případ nastavování), konferenciér muzikanty poprosil, aby z důvodu časové tísně zahráli poslední dvě skladby. To se nelíbilo ani kapele, ani divákům. 

Poté, co kapela odehrála dle výzvy konferenciéra první ze dvou závěrečných písní a oznámila svou poslední, připotácel se k pódiu zjevně opilý radní Leoš Biskup a začal řvát: „Tak to tedy ne, táhněte do prdele, já jsem tady radní pro kulturu“.

Argumentaci zpěvačky, že konferenciér, zastupující pořadatele, chtěl ještě jednu píseň, radní zcela ignoroval a dál pokračoval ve své agresivní mluvě s tím, že na zpěvačku ukázal prstem se slovy: „Ty si tady už neškrtneš!“. V tomto duchu členové kapely nechtěli v komunikaci s opilým radním pokračovat.

Anketa

Chcete, aby byl Andrej Babiš premiérem až do roku 2025?

79%
18%
hlasovalo: 17640 lidí
Přestože se viditelně zaskočená kapela odebrala z pódia, aby uvolnila místo poslednímu účinkujícímu hudebnímu uskupení HOLOKRCI, strhla se ještě hádka v jevišti. Většina návštěvníků nesouhlasila s jednáním radního. Jeden z přítomných řekl radnímu Biskupovi, že se „chová jak hovado“, další požadovali vrácení vstupného. „Jděte třeba do hajzlu, vstupný vám klidně vrátím," reagoval křikem zástupce politického uskupení SNK: Kbely náš domov.

Krásná kulturní akce tak byla vystoupením zpitého politika na samý závěr znevážena.

„Pan radní by si měl uvědomit, že jako pořadatel a ještě jako předseda komise pro kulturu byl za organizaci tohoto minifestivalu odpovědný a konečný chaos vznikl proto, že místo aby na místě dohlédl na bezproblémový průběh, popíjel a nakonec se nechoval jako někdo, komu by měl být uložen mandát zastupitele, natož pak radního," podotkl návštěvník, s nímž jsme na celou událost užasle koukali.

Radní Leoš Biskup ovšem celou záležitost vidí jinak.

„Bylo to trochu jinak. Měli hrát Holokrci od 20.00 hod, ale v půl desáté stále hrála jiná kapela, která oznámila poslední tři písničky. Šel jsem se dotázat, kdy tedy budou Holokrci hrát, když je konec za půl hodiny a dostal jsem se do konfliktu s jedním členem kapely. Tak jsem jim řekl, ať tam ty Holokrky pustí a přestanou hrát. Pak se do mě pustili nějací Ukrajinci. Zjevně opilý jsem nebyl, když jsem za celé odpoledne vypil čtyři piva a nic jiného. U incidentu byl i táta, kamarád Kosťa s přítelkyní, Michal M., Monika H., Standa Š. s dcerou a přítelkyní a několik dalších lidí,“ řekl ve čtvrtek PL (kvůli výhradám pana radního jsme odstranili příjmení těchto osob).

Slova našeho redaktora i zdrojů potvrdil také hudebník Jan Kopal na svém Facebooku, doporučujeme přečíst si komentáře dalších uživatelů:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…