Pražská schůzka vyslanců Putin – Trump? Žádná nebyla. Máme vyjádření člověka, který se jí měl přímo účastnit

11.01.2017 16:58

EXKLUZIVNĚ Americká zpráva tajných služeb o Rusku a Trumpovi, která způsobila poprask, se týká i Česka. V Praze totiž prý měla proběhnout schůzka Trumpova právníka s emisarem ruského státu. Tím měl být Oleg Solodukhin, zástupce ředitele Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR. Redakci ParlamentníchListů.cz se podařilo sehnat jeho vyjádření k celé záležitosti.

Pražská schůzka vyslanců Putin – Trump? Žádná nebyla. Máme vyjádření člověka, který se jí měl přímo účastnit
Foto: kremlin.ru, tan
Popisek: Vladimir Vladimirovič Putin, prezident Ruské federace

Jedna z kapitol zmíněné zprávy by mohla být nazývána podle amerického filmu Česká spojka s Anthony Hopkinsem v hlavní roli. Ve středu totiž Praha „vstoupila“ do světového dění. Podle zprávy, mající prokázat napojení Donalda Trumpa na Rusko, měla právě v české metropoli proběhnout v létě 2016 klíčová schůzka mezi Trumpovým a Putinovým emisarem.

Zpráva, kterou přinesla americká média, měla prokázat vliv Ruska na zvolení Donalda Trumpa prezidentem a porážku jeho soupeřky Hillary Clintonové, kterou prý ruský prezident Vladimir Putin osobně nesnáší. Pětatřicetistránkové pojednání zveřejnil server Buzzfeed poté, co z něj jiná média obsáhle citovala (kompletní americká zpráva k dispozici ZDE).

Na straně 34 uvedeného dokumentu je údajná schůzka Trumpova vyslance se „zástupcem Kremlu“ detailněji popsána. Oním kremelským emisarem, který se na přelomu srpna a září 2016 měl s Trumpovým právníkem Michaelem Cohenem v české metropoli setkat, je podle zprávy Oleg Solodukhin, který aktuálně žije v Praze a vykonává funkci zástupce ředitele Rossotrudničestva, tedy kulturní organizace při ruském velvyslanectví.

Oleg Solodukhin. Foto: Archiv OS

ParlamentníListy.cz jako první přinášejí Solodukhinovo vyjádření k celé věci, který veškerá tvrzení o schůzce odmítá. Podle něho jde o vykonstruovanou lež.

„Nikdy v životě jsem se bohužel nesetkal s advokátem Donalda Trumpa Michaelem Cohenem. Podle slov samotného M. Cohena on sám nikdy v životě v Praze nebyl. Co se týče mě jako O. Solodukhina, pracuji nyní ve funkci zástupce vedoucího Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR a zabývám se propagací pozitivního obrazu Ruska v kulturní a vědecké oblasti, podporou ruského jazyka a pomáhám krajanům při realizaci jejich kulturních potřeb,“ říká k záležitosti Oleg Solodukhin.

Hájí se i tím, že v rámci ruského diplomatického zastoupení se v Praze zabývá kulturou. „Politickou činnost nevykonávám. Tvrdím proto, že nic z toho, co o mně psaly americké zdroje, není pravda. Přesněji řečeno, celá informace je lživá, vykonstruovaná od začátku do konce a nedoložená žádnými fakty,“ dodal Solodukhin v exkluzivním vyjádření pro ParlamentníListy.cz.

Nařčení o pražské schůzce důrazně odmítl i druhý údajný účastník, tedy Trumpův právník Michael Cohen, který na Twitteru zveřejnil snímek svého pasu a připsal k tomu, že nikdy v životě v Praze nebyl.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

4:44 Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

V diskusi plzeňských občanů s předsedkyní KSČM a koalice STAČILO! Kateřinou Konečnou projevil obavy …