Primátor Thoma nařkl policii z vypuštění odposlechů. Ta to odmítá

01.11.2012 22:04

Českobudějovický primátor Juraj Thoma zuří. Na veřejnost se dostala nahrávka z jednání Hnutí Občané pro Budějovice, která má napovídat o možném „korupčním“ prostředí. To odmítá Juraj Thoma a nařkl jihočeskou policii, že nahrávku předala médiím. Zástupci policistů ale toto nařčení odmítají.

Primátor Thoma nařkl policii z vypuštění odposlechů. Ta to odmítá
Foto: archiv
Popisek: Primátor Českých Budějovic a lídr HOPB Juraj Thoma

„Jihočeská policie důrazně odmítá nepravdivá tvrzení primátora Českých Budějovic, uveřejněná dnes v médiích. Policie nikdy neposkytla novinářům žádné materiály z vyšetřovaného případu. Vyšetřování trestně stíhaného primátora stále pokračuje. Po jeho skončení budou policisté veřejnost standardním způsobem informovat prostřednictvím tiskové zprávy,“ uvedl jihočeský policejní mluvčí Jiří Matzner.

Thoma totiž prohlásil: „Za alarmující a o případu mnohé vypovídající bych považoval fakt, že se jedná o nezákonné odposlechy, které policisté za úplatu předávají vybraným novinářům.“

Právě většina jihočeských novinářů ale dobře ví, že jihočeská policie zásadně neposkytuje informace k takovým případům.

„Ona je neposkytuje mnohdy ani k případům, ke kterým by měla, které jsou takzvaně ve veřejném zájmu. Viz třeba velká kauza s podvody s techničáky na kradená auta. Lidé dál kupují v bazarech vozidla, která pak může policie kdykoli zabavit,“ uvedl jeden z žurnalistů.

Juraj Thoma je obviněn ze dvou trestných činů kvůli zakázce za 37 milionů korun v rámci kauzy s firmou BIT Servis. Měl město nevýhodnou smlouvou bez výběrového řízení připravit o pět milionů korun. Vinu ale popírá.

Nahrávka, se kterou jako první přišel deník Právo, zaznamenává rozhovor primátora s novým senátorem, ředitelem Jihočeského divadla a radním, ještě v době před jeho zvolením do Senátu, jak debatují právě o sporné zakázce a firmě, která měla údajně podpořit Hnutí Občané pro Budějovice ve volbách, a za to jí měl údajně primátor přihrát zakázku na IT techniku.

Thoma všechna obvinění odmítá, informace považuje za spekulace a odstoupit ze svého postu odmítá.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

reklama

autor: Radek Kraus

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

4:44 Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

V diskusi plzeňských občanů s předsedkyní KSČM a koalice STAČILO! Kateřinou Konečnou projevil obavy …