Primátor Thoma nařkl policii z vypuštění odposlechů. Ta to odmítá

01.11.2012 22:04

Českobudějovický primátor Juraj Thoma zuří. Na veřejnost se dostala nahrávka z jednání Hnutí Občané pro Budějovice, která má napovídat o možném „korupčním“ prostředí. To odmítá Juraj Thoma a nařkl jihočeskou policii, že nahrávku předala médiím. Zástupci policistů ale toto nařčení odmítají.

Primátor Thoma nařkl policii z vypuštění odposlechů. Ta to odmítá
Foto: archiv
Popisek: Primátor Českých Budějovic a lídr HOPB Juraj Thoma

„Jihočeská policie důrazně odmítá nepravdivá tvrzení primátora Českých Budějovic, uveřejněná dnes v médiích. Policie nikdy neposkytla novinářům žádné materiály z vyšetřovaného případu. Vyšetřování trestně stíhaného primátora stále pokračuje. Po jeho skončení budou policisté veřejnost standardním způsobem informovat prostřednictvím tiskové zprávy,“ uvedl jihočeský policejní mluvčí Jiří Matzner.

Thoma totiž prohlásil: „Za alarmující a o případu mnohé vypovídající bych považoval fakt, že se jedná o nezákonné odposlechy, které policisté za úplatu předávají vybraným novinářům.“

Právě většina jihočeských novinářů ale dobře ví, že jihočeská policie zásadně neposkytuje informace k takovým případům.

„Ona je neposkytuje mnohdy ani k případům, ke kterým by měla, které jsou takzvaně ve veřejném zájmu. Viz třeba velká kauza s podvody s techničáky na kradená auta. Lidé dál kupují v bazarech vozidla, která pak může policie kdykoli zabavit,“ uvedl jeden z žurnalistů.

Juraj Thoma je obviněn ze dvou trestných činů kvůli zakázce za 37 milionů korun v rámci kauzy s firmou BIT Servis. Měl město nevýhodnou smlouvou bez výběrového řízení připravit o pět milionů korun. Vinu ale popírá.

Nahrávka, se kterou jako první přišel deník Právo, zaznamenává rozhovor primátora s novým senátorem, ředitelem Jihočeského divadla a radním, ještě v době před jeho zvolením do Senátu, jak debatují právě o sporné zakázce a firmě, která měla údajně podpořit Hnutí Občané pro Budějovice ve volbách, a za to jí měl údajně primátor přihrát zakázku na IT techniku.

Thoma všechna obvinění odmítá, informace považuje za spekulace a odstoupit ze svého postu odmítá.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Kraus

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

4:44 Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

V diskusi plzeňských občanů s předsedkyní KSČM a koalice STAČILO! Kateřinou Konečnou projevil obavy …