Ratha střídá v hejtmanské židli Moravčíková. Jako první prověří Buštěhrad

16.05.2012 17:32

Rathova dosavadní náměstkyně Zuzana Moravčíková bude od čtvrtka pověřenou hejtmankou Středočeského kraje. Jako první nechá prošetřit rekonstrukci zámku Buštěhrad.

Ratha střídá v hejtmanské židli Moravčíková. Jako první prověří Buštěhrad
Foto: Hans Štembera
Popisek: David Rath

David Rath obviněný z přijetí úplatku vystoupil z ČSSD a složil mandát krajského zastupitele i středočeského hejtmana. Poslaneckého mandátu se nevzdal, vedení středočeské ČSSD ho ale vyzvalo k tomu, aby to udělal. Novinářům to po středečním jednání předsednictva středočeské ČSSD řekl místopředseda středočeské ČSSD a náměstek hejtmana Miloš Petera.

Ratha vystřídá v čele krajského úřadu jeho dosavadní náměstkyně Zuzana Moravčíkovou, tu také doporučil jako svou zástupkyni ještě před svou rezignací na vedení Středočeského kraje i Rath.

Vedení sociálních demokratů ve středních Čechách by Moravčíkovou chtělo i v čele kandidátky pro podzimní krajské volby, již dosud rovněž vedl Rath.

Předsednictvo Krajského výkonného výboru (KVV) ČSSD Středočeského kraje rozšířené o předsedy OVV a za účasti předsedy ČSSD Bohuslava Sobotky:
 
  1. Podpořilo postoj předsedy ČSSD ke kauze MUDr. Davida Ratha.
  2. Vzalo na vědomí písemně doručené rezignace Davida Ratha jako: hejtmana Středočeského kraje, člena krajského Zastupitelstva Středočeského kraje, jeho vystoupení z ČSSD a odstoupení z kandidátky do krajských voleb.
  3. Doporučilo klubu Krajských zastupitelů nominovat na hejtmanku Ing. Zuzanu Moravčíkovou a jako statutárního zástupce hejtmana Ing. Miloše Peteru. Tyto nominace projedná krajský klub zastupitelů ČSSD na svém zasedání počátkem příštího týdne.
  4. Předsednictvo KVV vyzvalo D. Ratha, aby rezignoval na poslanecký mandát a mandát člena zastupitelstva Hostivice.
  5. PKVV zároveň doporučilo Předsednictvu ČSSD pozastavit členství MUDr. Kateřiny Pancové v ČSSD a doporučilo KVV její vyřazení z kandidátní listiny do krajských voleb a zároveň uložilo předsedovi KVV do 14 dnů (nejpozději do 31. 5.) svolat jednání KVV, které určí další postup týkající se kandidátní listiny a výběru nového lídra.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pas

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…