Reformy jsou nemravné, tvrdí komunisté. Vytáhli do boje o voliče

27.03.2012 7:23

Moravskoslezské komunisty povede do krajských voleb stávající zastupitel Josef Babka, předsedou krajské organizace bude i nadále Karel Kuboš. Rozhodli o tom účastníci Moravskoslezské krajské konference KSČM v Ostravě.

Reformy jsou nemravné, tvrdí komunisté. Vytáhli do boje o voliče
Foto: kscm.cz
Popisek: Logo KSČM

"Krajská konference KSČM í zhodnotila práci klubu KSČM v Zastupitelstvu Moravskoslezského kraje, činnost celé krajské stranické organizace za uplynulé dva roky. Přijala hlavní úkoly KSČM na příští období dvou let, především postup Moravskoslezské krajské rady KSČM při zajištění volební kampaně do Zastupitelstva MSK," sdělila pro ParlamentniListy.cz Ivana Kalousková, tajemnice krajské organizace komunistů severní Moravy.

Za předsedu strany navrhují Martina Jurošku

"Zabývali jsme se také přípravou VIII. sjezdu KSČM, který se uskuteční v květnu 2012 a  doporučili jsme také naše členy do vyšších stranických funkcí. Na funkci předsedy ÚV KSČM delegáty konference KSČM v Moravskoslezském kraji naše dnešní konference doporučila Martina Jurošku," uvedla Kalousková.

Účastníci Moravskoslezské krajské konference KSČM zároveň přijali prohlášení, ve kterém po zhodnocení politické, sociální a ekonomické situace v ČR vyjádřili rozhodný odpor vůči cílům i způsobům, které uplatňuje pravicová politická reprezentace při svém jednostranném vládnutí.
Jejich politika má podle prohlášení negativní dopady do všech sfér života společnosti.

"Zejména poslední experimenty s důchodovou, zdravotní a daňovou reformou jsou zcela v rozporu s národními zájmy, poněvadž vedou k devastaci životní úrovně většiny občanů, a to při nemravné podpoře vícepříjmových skupin různými daňovými aj. úlevami a podporami.

Jsme svědky toho, že při správě veřejných financí jejich deficit - dluh překročil již jeden a půl biliónů korun, což dnes dopadá na bedra těch nejpotřebnějších, rodin s dětmi, zdravotně hendikepovaných, seniorů a nezaměstnaných, nikoliv však těch, kteří si z něj vybudovali miliardové majetky," píše se v prohlášení.

Pravicový způsob vládnutí ve prospěch majetkové menšiny proti zaměstnanecké většině vede podle prohlášení moravskoslezských komunistů k rychlému růstu rozdílů mezi bohatými a chudými a je doprovázen řadou korupčních skandálů, ve kterých jde vždy o politickou moc, s možností rozhodovat o penězích ze státního a veřejných  rozpočtů, které jsou cílem korupcí všeho druhu.

Vládní koalice se podle prohlášení komunistů chová sobecky

Vládní koalice se podle prohlášení chová sobecky, protlačuje asociální zákony, omezuje a privatizuje veřejné služby. Radikalizaci politických stran, odborů a  občanských hnutí se pokouší omezovat jejich pomlouváním a špiclováním prostřednictvím státních bezpečnostních složek a mediální dehonestací jednotlivců i celých struktur. Vláda, která koná proti zájmům většiny národa a bojuje jen za zájmy nadnárodního kapitálu a vyvolených, ztrácí zákonitě důvěru.
V závěru prohlášení účastníci Krajské konference KSČM v Ostravě, vyzvali veřejnost a levicovou politickou reprezentaci k aktivnějšímu působení na změnu vlády.

Krajskou konferencí komunisté zahájili boj o voliče

"Svůj postoj nejlépe vyjádříte aktivní účastí v podzimních volbách do zastupitelstev krajů a Senátu Parlamentu ČR. KSČM voličům nabízí reálný volební program k zajištění práce, dostupnosti zdravotních a sociálních služeb i dopravní obslužnosti včetně zvýšení bezpečnosti a účinnějšího řešení problematiky životního prostředí. Naši kandidáti jsou ukotveni v organizační struktuře KSČM ve všech městech a větších obcích, nezpronevěřili se zásadám obyčejné lidské morálky a politiku berou jako službu svým spoluobčanům, což dokazují obětavou prací v samosprávách i při řízení Moravskoslezského kraje společně  v koalici s ČSSD. Nechceme žít v zemi, kde nic není  hanbou. Nejsme stranou minulosti jen pro sebe, ale stranou pro Vás. Dejte nám svou důvěru, nezklameme Vás," píše  se v závěru prohlášení. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Anna Vidiševská

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …