SMS o Šlachtovi: „Ta svině toho ví strašně moc, může to bejt fatální!" Brněnská ODS

28.03.2021 5:10

Hnutí Přísaha Roberta Šlachty a Tomáše Sochra začíná nabývat na síle. Na Facebooku někdejšího bosse ÚOOZ sleduje přes 60 tisíc lidí a velký ohlas mají i jeho příspěvky. ParlamentníListy.cz navíc měly možnost promluvit s mužem z Brna. S podnikatelem na pomezí zákona, s nímž hovoříme pravidelně. Byl to on, kdo nás v minulosti upozornil na manýry šedé eminence ODS, exministra spravedlnosti Blažka. Řekl nám toho dost taky o hnutí ANO. „Manipulovatelným“ exprimátorem Vokřálem počínaje a silným Faltýnkem „s neskutečnou láskou k penězům“ konče. Nyní přešel na Roberta Šlachtu.

SMS o Šlachtovi: „Ta svině toho ví strašně moc, může to bejt fatální!" Brněnská ODS
Foto: repro FB, tan
Popisek: Mobil, ilustrační foto

Anketa

V případě, že byste mohli volit předsedu ČSSD, byste dali hlas

hlasovalo: 7334 lidí
„Moc dobře si ho pamatuji ještě z doby, kdy měl melíry a honil fetky z Rakouska nebo Polska, myslím, že měl i dost pěkný náušnice," svěřil se tento muž. Dodejme, že několik let trávil v kriminálu. O této kapitole však odmítá hovořit. „Nemá smysl se vracet. Tlustá čára, konec," řekl.

Naší redakci se tentokrát ozval sám. Nestává se to. Příčinou jeho nenadálé aktivity je právě Robert Šlachta.

„Dostaly se ke mně určité SMS (redakce je viděla), kde se Šlachta dost řeší," přiznal.

Z dalšího rozhovoru, vedeného v pátek večer, vyplynulo hned několik skutečností. Z hlediska médií se dají označit jako těžko ověřitelné, leč snadno uvěřitelné.

První SMS, které se mají šířit mezi vybranými členy jihomoravské ODSky, cílí na hnutí ANO. To je podle těchto zpráv mrtvý soupeř. „Nemá smysl se ANO zabývat. Babiš už není soupeř, jeho lidi tady, to je pomocná škola. Buď se bojí, nebo poskakují, jak se píská, zbytečná debata, stojí za Faltýnkem, se kterým je řeč," uvedl tento náš zdroj.

Zpět k SMS uvedené v nadpisu článku.

Ta zpráva totiž skutečně existuje. Náš zdroj ji dostal od vysokého funkcionáře a měla mít jediný smysl. Zjistit, co všechno má Robert Šlachta v plánu, kterým směrem se vydá. „Ta svině toho ví strašně moc, může to bejt fatální!" zní přesná citace dotyčného vzkazu.

Náš zdroj ho následně rozvedl.

„Šlachta je sice mrtvej policajt, ale živej chlap. Jelikož není blbej, pamatuje si ráfky (informátory), dost lidí mu dluží, jemu nedá zabrat sehnat si stopy, důkazy, škádlit kluky kolem Blažka, to je jasné, že? Panuje kolem toho obava, ne? Protože s ČSSD se hovořit dá, lidovci jsou cajk, s nimi to je hračka odjakživa. STAN neznám, těmi se tady nikdo moc nezabývá a Piráti vůbec neví, jak to chodí, připosrané děti. Ale ODS se zabývá tím, co může Šlachta zjistit a s čím může vystřelit do novin," pokračuje nejmenovaný muž, jehož identitu bezpečně známe.

Z jeho slov vyplývá jediné. Krom zjevného despektu vůči Robertu Šlachtovi je to i nevyslovený strach z formovaného hnutí Přísaha. „Parta policajtů s historickou pamětí je problém. Navíc tam má toho Komárka, což je těžká osobnost," doplnil dále.

Jiří Komárek byl šéf ostravské expozitury ÚOOZ. Po neslavné policejní reformě v roce 2016 odešel. Teď chce sloužit pravdě a pořádku v Přísaze Roberta Šlachty.

„To je on. To není úplně normální člověk, a že jsem magorů zažil v podnicích dost, jeho taky," dodává. Ani zde ovšem nechce být konkrétní.

Podpora Přísahy v Klatovech, zdroj: FB R. Šlachty

Anketa

Je vám líto, že Klaus ml. odešel z politiky?

53%
22%
hlasovalo: 11767 lidí
„Chci říct, že modrý kluci od nás dostali strach. Přitom se dost dlouho nebáli ničeho. Všechno se vždycky nějak dohodlo, všude byl klid. Ke Šlachtovi zkouší najít cestu, zatím se jim to nepodařilo, ale hledají cestu ke společné řeči, to mi sami řekli," uzavřel.

Na okraj tohoto rozhovoru připomeňme, že hnutí Přísaha bývalého policisty Roberta Šlachty požádalo o registraci na ministerstvu vnitra. Někdejší šéf Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu se svými spolupracovníky donesl na úřad petiční archy s více než 19 tisíci podpisy. Hnutí se chce účastnit letošních podzimních sněmovních voleb.

„K dnešnímu dni máme 19 127 fyzických podpisů. To je pro nás něco naprosto úžasného,“ řekl Šlachta novinářům. Hnutí podle něj pro jejich sebrání zřídilo 120 petičních míst. Bývalý policista zahájil kampaň na konci ledna, zaměřil se na setkávání s lidmi po celé zemi a na pravidelné online vystoupení na internetu.

ParlamentníListy.cz se podívaly také do diskusí u Šlachtových příspěvků na Facebooku. Pokud je jeden převládající prvek, pak aktivita dobrovolníků, kteří často vyvěšují plakáty Přísahy na své ploty a domy. Podobný fenomén se přitom vyskytuje jen zřídkakdy.

V následujících týdnech je navíc reálné, že se Přísaha poprvé objeví v průzkumech veřejného mínění.

Vysoký Újezd

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…