Sečteno: Komunista vyhrál i v Praze! Jmenuje se Jiří Dolejš

13.10.2012 16:37

Po více jak polovině sečtených hlasů na Praze 8 jsou výsledky prvního kola senátních voleb více než překvapivé. S pověstí Prahy 8 a celého hlavního města jako pravicové bašty může zamávat komunistický kandidát Jiří Dolejš.

Sečteno: Komunista vyhrál i v Praze! Jmenuje se Jiří Dolejš
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Dolejš

Ten se po zhruba čtyřiceti procentech sečtených okrsků ujal vedení, které si udržuje. Po 74 procentech posčítaných hlasů vedl s 22,89 procenty, Daniela Fillipiová z ODS se držela za ním s 21,56 hlasů. O druhé kolo těsně bojuju s Martinem Potůčkem z ČSSD.    

Spisovatelka Lenka Procházková, které některé předvolební odhady přisuzovaly více než 15 procent,  si prozatím připisuje necelých 5 procent.

„Jiří Dolejš je ideální figura pro takové volby. On je takovej komunista, který by v chápání většiny lidí do koncentráku nikoho nezavíral, ale komunista to je,“ okomentoval pro Českou televizi komentátor Alexander Mitrofanov. Rovněž jeho kolega Jindřich Šídlo uvedl, že „Praha 8, to nejsou žádné slumy na severu Prahy. Takže to je velmi zajímavé číslo.“

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

4:44 Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

V diskusi plzeňských občanů s předsedkyní KSČM a koalice STAČILO! Kateřinou Konečnou projevil obavy …