Senátor vyhrál v boji s Klausem. Vést školu ale nesmí

12.04.2012 11:56

Senátor Miroslav Krejča, který před časem přerušil členství v ČSSD a soudil se jako rektor Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích (VŠTE) proti odvolání prezidentem Klausem, uspěl. Jako ředitele školy ho ale nechtějí.

Senátor vyhrál v boji s Klausem. Vést školu ale nesmí
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Václav Klaus přednášel na Žofínském fóru

 

Senátor za Písecko a Strakonicko Miroslav Krejča teď chce, aby jeho případ znovu otevřelo ministerstvo školství, a to i s účastí budějovické techniky. Její vedení to ale odmítá.

Václav Klaus odvolal Krejču z čela VŠTE na návrh jejího akademického senátu. Z jedenáctičlenného senátu bylo pro odvolání tehdejšího rektora po půl roce ve funkci osm členů. Předsedkyně senátu zdůvodňovala v listopadu 2008 jeho odvolání špatným řízením školy.

Krejča považoval od začátku své odvolání za neodůvodněné. Pak se proti odvolání prezidentem i školou začal soudit. Pražský soud mu dal za pravdu. Rozsudek ale ještě není pravomocný, prezident se proti němu může odvolat.

"Samozřejmě, že prezident může podat kasační stížnost k Nejvyššímu správnímu soudu, ale záleží na tom, jak bude rozsudek odůvodněn. Poté, co dostanu pravomocné rozhodnutí soudu, požádám ministerstvo školství, aby svolalo jednání, na němž budou jeho zástupci, VŠTE a já," řekl pro ParlamentníListy.cz exrektor a senátor Krejča.

Krejča doufá, ministerstvo určí, kdo na budějovické technice nese za co odpovědnost v posledních třech letech.

"Zatím o návratu neuvažuji. Nejdřív chci znát odpovědi na otázky, kdo za co odpovídal a v jakém stavu VŠTE je nyní. Pak nejspíš budu zvažovat, jak se k tomu postavím.

Vedení školy se nechce ke kauze vyjadřovat. Prý se ani neúčastní jednání na ministerstvu. Krejča již není zaměstnancem školy. A jako rektora jej prý zpět nechtějí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Kraus

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …