Šovinista, co nemá rád feministky. A zprofanovanou garnituru z Prognostického ústavu

08.10.2012 18:55

Josef Hausmann je doktor přírodních věd, překladatel, horolezec a také spisovatel. Jeho kniha Základy mužského šovinismu přivádějí feministky k zuřivosti. On je také rád nemá.

Šovinista, co nemá rád feministky. A zprofanovanou garnituru z Prognostického ústavu
Foto: hns
Popisek: Josef Hausmann

„Různé feministické a lesbické organizace dostávají šílené peníze od státu,“ myslí si. Jeho názory jsou zdánlivě podobné s těmi Václava Klause a lidí okolo něj. Ale Hausmann prezidenta v oblibě nemá. Podezřelí mu jsou všichni, kteří prošli prognostickým ústavem. „Všechny prognostické ústavy založil šéf KGB Andropov a rekrutovali se z něj ultrazloději,“ sděluje.

V Senátu mají sedět nezávislé osobnosti

Josef Hausmann se rozhodl kandidovat do Senátu v jabloneckém a semilském senátním obvodu. „Brblání po hospodách nebo na facebooku nikam nevede. Proto se pokouším dostat do Senátu opravdu nezávislou cestou, abych mohl pojmenovat podvody a hnát k odpovědnosti tuneláře a parazity všeho druhu,“ popisuje.

Cestu ke kandidatuře měl nelehkou. Jako jediný ze všech nemá v zádech podporu nějaké strany či hnutí. Sehnat si proto musel tisícovku podpisů i s rodným číslem a adresou dotyčného. Což není legrace. Zvláště když mu skoro pět stovek podpisů neuznali z naprosto malicherných příčin. „Třeba tam byla adresa K. H. Borovského nebo J. Hory. A  to úřednice nebraly v potaz, prý to musí být vypsané celé,“ podivuje se. O roli Senátu má jasno. „Měly by tu sedět nezávislé osobnosti, politické strany se můžou seberealizovat v poslanecké sněmovně,“ tvrdí. „Jinak jde o zbytečný duplikát sněmovny,“ domnívá se.

Politici se chovají podle hesla Po nás potopa

K zástupcům politických stran má Hausmann značnou nedůvěru. „Nevěřím jim. Ve volebním období si nahrabou, chovají se podle hesla Po nás potopa,“ říká. „Zájmy partají se ostře odlišují od potřeb běžného člověka. Jako se vlkům vyplácí lovit ve smečkách, vyplácí se lupičům, kteří jdou s dobou, sdružovat se do stran, kde jsou prakticky nepostižitelní,“ prohlašuje.

Peníze stát rozhazuje na různé feministické či lesbické organizace

Stát podle pravicově založeného Hausmanna utrácí miliardy za šílené sociální programy. „Pro kdejaké různé nemakačenky je dokonce i ministerstvo a stát to nemůže zvláště v době dnešní krize utáhnout,“ zdůrazňuje. A vyjmenovává další podle něj marnotratně utracené státní peníze na různé neziskové lesbické či feministické organizace. „Tečou tady miliardy a těch pár hrdinů, kteří chodí ráno do práce, tvoří hodnoty a odvádějí daně, to nezachrání,“ konstatuje.

Osvícený diktátor

Rozhazování je výsadou politických stran. „A ty s ním samy od sebe nepřestanou. Zrušit to může jen silná osobnost, osvícený diktátor. Jiná cesta není,“ je přesvědčen. Brojí i proti exekutorské mafii, jak ji nazývá. „Chtěli po mě deset korun za parkování na návsi, což jsem odmítl. A tak mi kvůli desetikoruně obstavili 4 domy v ceně 15 milionů,“ zmiňuje.

EU - současná integrace je dostatečná

U Evropské unie oceňuje její původní cíl, zachování míru v Evropě, nebo možnost volného cestování. „Ale jsem proti další integraci. Obávám se zásahů bruselských byrokratů do toho, jak to u nás máme dělat. Ale hlavně evropské peníze, které k nám jdou, jsou zdrojem dalšího velkého tunelování. Čím více budeme integrovaní, tím neprůhlednější se stane tok peněz,“ vypozoroval. Právě Senát podle něj má sloužit i jako určitá obrana státnosti. „Všechny direktivy, které chodí z Unie, podpora nestátotvorných menšin - ať už jsou to cikáni, gayové nebo imigranti - proti nim má Senát bránit našeho dvouocasého lvíčka,“ vysvětluje.

Prognostický ústav založil Antropov. Je krajně podezřelý. Rekrutovali se z něj ultrazloději

Zdánlivě jsou názory Josefa Hausmanna podobné s těmi od Václava Klause. Ale Hausmann prezidenta kritizuje. V žaludku mu ostatně leží všichni příslušníci bývalého prognostického ústavu. „Všichni z něj jako jeden muž, včetně Klause, Zemana, Ransdorfa, Dyby, Kočárníka, Dlouhého - tady převzali moc,“ upozorňuje. Což je mu velice podezřelé. „Zvláště když jsem zjistil, že všechny prognostické ústavy založil šéf KGB Jurij Antropov. A rekrutovali se z nich ultrazloději,“ říká.

Václav Klaus podle jeho slov u všeho byl. „Mohl zatknout všechny estébáky, tuneláře a neudělal nic,“ myslí si. „Nechci být s Klausem strkán do stejného názorového pytle,“ zdůrazňuje Hausmann. Ze stejného důvodu se mu nelíbí ani kandidatura Miloše Zemana na prezidenta. „Taky u všeho byl. Myslel jsem si, že zaleze do kanálu, a on kandiduje. On, který má za poradce ultrakomunistu Šloufa. Že se nestydí,“ rozhořčuje se. Za prezidenta chce Vladimíra Franze. „Přál bych si, aby této zprofanované garnituře z prognostického ústavu, kteří dovedli zemi ke zkáze, dal na frak potetovanej,“ konstatuje.

Český šovinista

Josef Hausmann je renesanční člověk. Jako nadšený horolezec má řadu výstupů na Pamíru, ale je také volejbalista, hokejista, kajakář, tenista, lyžař či klavírista. Nejvíce se proslavil jako autor provokativních knih. Už první - Základy mužského šovinismu - vzbudila velký rozruch. Následoval Mužský šovinismus pro pokročilé, Nahota feminismu a Ženy na dosah.

A proč mu tolik feministky leží v žaludku? „Požadují v rámci dalšího termínu, který bytostně nesnáším - politické korektnosti - orwellovskou pseudorovnost pod taktikou rovných šancí. Má snad učitelka míň šancí, než učitel. Nepoznal jsem jedinou feministku, který by to dělala zadarmo. Všechny jsou v sociologických katedrách, v parlamentních a ministerských podvýborech,“ objasňuje.

Volební kampaň - hraje na náměstí jazz

Na billboardech jako kandidáta do Senátu Josefa Hausmanna neuvidíte, na to nemá peníze. „Moje kampaň je, že na náměstí či po hospodách hraju jazz na piano s plakátem Hausmann do Senátu,“ vysvětluje. „Jednou se nás naši potomci zeptají, co jsme proti dnešnímu marasmu udělali. Já činím tento romantický pokus. Můžete vsadit na mou kartu. Prohrát nemáte co,“ uzavírá Hausmann.

Josef Hausmann
18. září 1953
bývalý vědecký pracovník v oboru biochemie, publicista, překladatel a tlumočník anglického a německého jazyka, autor několika knih o mužském šovinismu – Základy mužského šovinismu, Mužský šovinismus pro pokročilé, Nahota feminismu
po gymnáziu studoval na matematickofyzikální fakultě Univerzity Karlovy, ve třetím ročníku přešel na přirodovědeckou fakultu, kde absolvoval
pracoval jako vědecký pracovník na Akademii věd, dva roky přednášel na univerzitě v Bostonu, od 90. let soukromě vyučuje cizí jazyky
nadšený horolezec, volejbalista, hokejista, kajakář, tenista, lyžař, klavírista
je rozvedený, má dvě dcery
trvalé bydliště má ve Vysokém nad Jizerou, přechodné v Jablonci nad Nisou

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Oldřich Szaban

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

4:44 Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

V diskusi plzeňských občanů s předsedkyní KSČM a koalice STAČILO! Kateřinou Konečnou projevil obavy …