TOPkař je zhnusen: Véčka chtějí zase vybruslit. Ohrožují celý národ

04.04.2012 21:02

Véčkařské veletoče neznají hranic. Poté, co šéf strany Radek John oznámil, že jeho ministři z vlády odchází, zase otočil. A snaží se opět zalíbit ODS. Její nabídky jsou prý dobrým východiskem dalších jednání.

TOPkař je zhnusen: Véčka chtějí zase vybruslit. Ohrožují celý národ
Foto: Repro TV Prima
Popisek: Radek John burácí v nedělní Partii na Primě

"Pan premiér mi totiž vzkázal, že v případě podání demise našich ministrů končí trojkoalice. Věci veřejné ale chtějí prostor pro jednání," řekl John ve středu v podvečer. Nabídky ze strany ODS považuje za dobré východisko pro čtvrteční jednání.

John otáčí. ODS je prý vstřícná

"Včerejší vystoupení jsme měli proto, aby se v koalici něco změnilo. To, co jsem slyšel - návrhy ODS - si myslím, že jsou velmi vstřícné. Odpovídá to z velké části našim požadavkům. Z těch návrhů ODS, které se kryjí s našimi, mám velmi dobrý pocit," dodal šéf VV.

Vše k rozvíjející se vládní krizi sledujeme ZDE

S ODS bude John hovořit o revizi koaliční smlouvy a rušení ministerstev. "To kopíruje naše požadavky," řekl. "Mám pocit, že budeme ještě seriózně jednat, takže z toho důvodu jsem s Karolínou Peake a Vítem Bártou hovořil o tom, že aby bylo možné jednání, tak nepředáme demise," řekl John.

Véčka hazardují. S občany

Podle poslance za TOP 09, Václava Kubaty, je ale véčkařský obrat do nebe volající. "Bohužel je to již poněkolikáté, kdy VV velmi dramaticky večer cosi mediálně prezentovaly a od samého rána se pak snaží z toho nějak vybruslit. Bohužel ale v tomto případě se jedná o mimořádně vážný hazard, který může mít za následek nejen pád vlády, ale především zabrždění některých klíčových reforem tak důležitých pro naše občany a stát," řekl ParlamentnímListům.cz člen dolní komory Parlamentu. 

Kompromis všech a ve všem. Jinak vláda levice

Jeho kolega z ODS, Boris Šťastný, je mírnější. "Politka je uměním kompromisu. Jestli nechceme rozvrat a zdrcující nástup levice, ustoupit musí všichni," řekl redakci. Pokud prý jednání budou probíhat mezi jednolivými stranami, nikoliv mezi jednotlivci, pak "každá dohoda je vítězstvím."

Další poslanec z TOP 09, kterého redakce oslovila s dotazem, jak hodnotí véčkařské couvání, Jaroslav Eček, byl s reakcí stručný. "Zde není co dodat, to posoudí voliči," uvedl jen pro ParlamentníListy.cz.



Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jana Šulcová

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…