Trest Bártovi a Škárkovi facebookářům nestačí. Přejí si kastraci

13.04.2012 21:34

Soudce Jan Šott vyřkl rozsudek, který se zdál pravděpodobný málokomu. Do vězení jde Škárka za podvod a Bárta za úplatek ve formě bezúročné půjčky dostal podmínku. Že by alespoň na Facebooku lidé cítili zadostiučinění? Ani ne. „Vykastrovat!“ volá jeden z facebookářů na stránkách Věcí veřejných. Nezmínil koho.

Trest Bártovi a Škárkovi facebookářům nestačí. Přejí si kastraci
Foto: Vladimír Škarda
Popisek: Jaroslav Škárka u soudu s Vítem Bártou

Drama, jehož první – soudní dějství se uzavřelo, ještě nekončí. „Usnesení Výkonné rady VV: Výkonná rada samozřejmě respektuje rozhodnutí soudu v první instanci, stejně jako rozhodnutí Víta Bárty rezignovat na funkci předsedy poslaneckého klubu. Považujeme tento krok za výraz občanské i politické zodpovědnosti,“ zní status Věcí veřejných k vyústění kauzy Bártových úplatků.

V komentářích pod tímto statusem však návštěvníci facebookových stránek píšou ironické komentáře. „No snad k tomu přidá i rezignaci na poslanecký mandát..,“ vyjadřuje jeden z nich přání, aby Vít Bárta nesl plné důsledky soudního rozhodnutí.

„Zas tak politicky a občansky zodpovednej asi nebude,“ odpovídá mu další z facebookářů na stránkách Věcí veřejných.

Facebookové stránky Věcí veřejných a Víta Bárty nejsou čtením pro děti

Kdybyste se podívali na zeď Věcí veřejných, nebo na facebookový profil Víta Bárty, pak byste asi zauvažovali, zda tyto adresy nedat do zakázaných, aby se tam nemohly dívat vaše děti. Vulgární výzvy a výrazy vedou na plné čáře.

„Ty gaunere, já bych tě linčoval a pak bych tě zavřel do konce života,“ píše uživatel Miroslav Smíšek jeden z těch publikovatelnějších komentářů na zdi Víta Bárty.



Další se už pak nesou v duchu fekálních (Banda ho**n!) nebo sexuálních (táhni čů***u!) výkřiků.

Bárta děkuje

V tomto smyslu pak působí poněkud rozpačitě Bártovo poděkování facebookovým fanouškům za podporu během soudního líčení. Je však pravdou, že někteří fanoušci jsou stále přesvědčeni, že Vít Bárta je obětí rozsáhlého komplotu a vyjadřují odstupujícímu šéfovi poslanců VV podporu.

„Situace je pro občany hodně nepřehledná a to jak v soudnim procesu,tak i v současné politické situaci nic méně Vám věřím a držim palce,“ vzkazuje Vítu Bártovi facebookář Jiří Hanč.





Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Marian Kučera

Ing. Tomáš Czernin byl položen dotaz

Válka na Ukrajině

Pane senátore, opravdu věříte tomu, že má Ukrajina šanci Rusko porazit, a že ji USA a ostatní budou podporovat do nekonečna? Nechápejte mě špatně, přeji si, aby Ukrajina Rusko porazila, ale myslím, že je to dost nereálná vize. A co mě ještě na vašem komentáři zarazilo je, že v něm vůbec nepíšete o m...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Biden třikrát denně pleny. Už aby vyhrál Trump. Rusáci z Ukrajiny neodejdou. Český dvojitý agent promluvil

10:52 Biden třikrát denně pleny. Už aby vyhrál Trump. Rusáci z Ukrajiny neodejdou. Český dvojitý agent promluvil

„Poopravil jsem své názory. Už nejsem tak zapřisáhlý amerikanofil jako v osmdesátých letech. Možná, …