Události se divákům do vkusu netrefily. Česká televize má co vylepšovat

03.04.2012 16:56

Prvním dubnovým dnem spustila Česká televize novou podobu svého hlavního zpravodajského pořadu Události a hned se chlubila překročením milionové hranice sledovanosti. Už o den později se ale vrátila na svá tradiční čísla o čtvrt milionu diváků níž.

Události se divákům do vkusu netrefily. Česká televize má co vylepšovat
Foto: ct.cz
Popisek: Logo České televize

Po půl roce od nástupu Petra Dvořáka do čela veřejnoprávní televize představila Česká televize zbrusu novou podobu Událostí, hlavního zpravodajského pořadu. O něm Dvořák ještě jako kandidát na generálního ředitele prohlašoval, že to je jeden z pořadů, u něhož musí ČT záležet na tom, kolik diváků ho sleduje.

Možná i proto Česká televize přispěchala po odvysílání prvních „nových“ Událostí s informací, že na pořad se dívalo milion a 56 tisíc diváků, tedy zhruba o čtvrt milionu více než je v posledním čase obvyklé. Reakce diváků však byly hodně smíšené a pořadu vyčítaly malou aktuálnost, kdy většina příspěvků mohla být odvysílána v kterýkoli jiný den, jejich nevhodné řazení i pomalý spád, což nemohly zastřít ani rádoby vychytávky jako klikání, předěly či animace.

Ze srovnatelných dnů v týdnu nové Události nevybočily 

A jako by chtěli diváci Událostí dát své zklamání České televizi najevo hned vzápětí. Z dat ATO - Mediaresearch, která pro ParlamentníListy.cz zpracovala MÉDEA, a.s. ve spolupráci s MÉDEA RESEARCH, k.s. vyplývá, že o den později se na pozměněné Události dívalo 808 tisíc lidí (706 tisíc na ČT1 a 102 tisíce na ČT24) při podílu na sledovanosti 22,5 procenta.

Pokud tato čísla porovnáme s předchozím pondělím, tak tehdy se na původní verzi Událostí díval srovnatelný počet lidí – 810 tisíc (690 tisíc na ČT1 a 120 tisíc na ČT24) při podílu na sledovanosti 23,6 procenta. Ještě o týden zpátky se v pondělí 19. března dívalo na Události 873 tisíc lidí (729 tisíc na ČT1 a 144 tisíc na ČT24) při podílu na sledovanosti 22,6 procenta. Tedy v obou srovnatelných případech více než první dubnové pondělí.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

4:44 Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

V diskusi plzeňských občanů s předsedkyní KSČM a koalice STAČILO! Kateřinou Konečnou projevil obavy …