VIDEO Velikonoční nářez ruské TV: Vrchní propagandista sejmul Donalda Trumpa. Je prý horší než Kim Čong-un. A přidal reportáž z KLDR

18.04.2017 13:10

Ruská státní média definitivně změnila svůj pohled na amerického prezidenta Donalda Trumpa. Na ruském státním TV okruhu Dmitrij Kiseljov v neděli prohásil, že Trump je nebezpečnější než lídr Severní Koreje Kim Čong-un.

VIDEO Velikonoční nářez ruské TV: Vrchní propagandista sejmul Donalda Trumpa. Je prý horší než Kim Čong-un. A přidal reportáž z KLDR
Foto: repro youtube
Popisek: Dmitrij Konstantinovič Kiseljov

„Osud světa visí na vlásku; jaderná válka mezi Severní Koreou a Spojenými státy může kdykoli vypuknout. Nyní je vše v rukou pouhých dvou osob: Donalda Trumpa a Kim Čong-una. Nebezpeční jsou určitě oba, ale který z nich je nebezpečnější?“

„Podle mého názoru je nebezpečnější Trump, který nehodlá na rozdíl od Kim Čong-una vyjednávat. Severokorejský lídr se navíc doposud nedopustil žádného aktu agrese proti cizímu státu. Donald Trump minulou neděli bombardoval Sýrii, přitom bez jakýchkoli důkazů, že byly v zemi skutečně použity chemické zbraně. Trump je jednoduše více implulzivní a méně čitelný než lídr Severní Koreje,“ uvedl v pravidelném týdenním pořadu Vesti nedeli na státním ruském kanále Dmitrij Kiseljov, jenž je ředitelem státní tiskové agentury a některými kruhy je považován za vrchního propagandistu Kremlu.

„King Čong-un nikdy k břehům Ameriky nevyslal mořskou flotilu, což Donald Trump učinil minulý týden,“ pokračoval neoficiální mluvčí Kremlu.

Anketa

Turecko považuji za ...

hlasovalo: 11205 lidí

„Můj poslední argument nese rodinný charakter. Kim Čong-un má jednu 4letou dceru, která zatím nedostala vlastní kancelář v prezidentské rezidenci,“ uvedl Kiseljov ve zjevné narážce na Ivanku Trumpovou, která byla ve svých pětatřiceti letech jmenována do oficiální funkce v Bílém domě.

„Bezmála 200 milionů lidí, kteří žijí v obou Korejích a v Japonsku, v posledních dnech žije ve strachu z jaderného konfliktu. Ruský Kreml vyzývá v této situaci všechny strany ke zdrženlivosti a varuje před provokacemi,“ stavěl Kiseljov Rusko do pozice nejstřízlivější strany.

Kiseljov byl hned v několika svých posledních vystoupeních vůči Donaldu Trumpovi kritický. Od voleb v loňském roce ruská statní televize naprosto fundamentálně změnila mediální obraz amerického prezidenta v Rusku. Dříve ho prezentovala jako racionálního člověka, který chce spolupracovat s Ruskem.

Změna prezentace Donalda Trumpa v ruských médiích vedla k poklesu jeho popularity mezi ruským obyvatelstvem. Podle průzkumu veřejného mínění zveřejněného v pondělí 18. dubna státní agenturou VTSIOM má 39 % obyvatel Ruska o americkém prezidentu negativní mínění. Ještě v březnu to bylo pouhých 7 %.

Ruský obraz Severní Koreje

V sobotu se v Severní Koreji slavil 105. rok od narození někdejšího lídra Kim Ir-sena. V rámci oslav vystoupily stovky gymnastů, byla zorganizována vojenská přehlídka a nechyběl ani půlhodinový ohňostroj. Vše mělo demonstrovat jednotu země čelící vnějším hrozbám. Do hlavního města Severní Koreje se vydala reportérka ruského Prvního kanálu, aby divákům popsala život v zemi uzavřené před okolním světem.

„Spojené státy se nás snaží zahnat do války. My věříme ve své síly. Máme nejlepšího lídra na světě a vítězství bude na naší straně,“ odrecitoval zjevně připravenou řeč jeden z vojáků přítomných na vojenské přehlídce do mikrofonu ruské reportérky.

V hlavním městě Pchjongjangu se momentálně staví mrakodrap, který se stane nejvyšší budovou v zemi a ve kterém budou bydlet vědci a profesoři vysokých škol. „Korejci nám nepochybně ukazují to nejlepší, co mají. Nicméně životní úroveň v hlavním severokorejském městě se zdá být na relativně vysoké úrovni. Jeli jsme moderním metrem, ve kterém je bezplatný přístup k internetu,“ uvedla ruská reportérka.

Korejská armáda sestává podle neoficiálních informací z 1 300 000 osob, což z ní dělá 4. nejpočetnější armádu na světě. Pro tyto muže a ženy je největší ctí, když se mohou promenádovat na vojenské přehlídce před zraky svého lídra.

„Lídr Severní Koreje Kim Čong-un je zdaleka nejpopulárnější osobou v zemi; zprávy o něm jsou vždy na prvních stranách všech novin. Nicméně na posledních stranách se lidé mohou dočíst o událostech ve světě: v Sýrii, v Evropě, v Rusku i ve Spojených státech,“ utvrzovala reportérka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: fib

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…