Válka, válka, válka. Jedno z nejužívanějších slov letošního roku prý uslyšíme velmi často i v následujících letech

21.12.2014 5:24

JINÝMA OČIMA V letošním roce více než kdy jindy v posledních letech zaznívaly obavy z toho, zda se svět nemá bát další války. Objevovaly se různé teorie, varování, ale pravdou je, že odpověď nezná nikdo. Pokud však přistoupíme na to, že i v takzvaných konspiračních teoriích může být řada oblastí, nad kterými stojí za to se minimálně zamyslet, lze hledat odpověď i v některé literatuře tohoto žánru.

Válka, válka, válka. Jedno z nejužívanějších slov letošního roku prý uslyšíme velmi často i v následujících letech
Foto: hns
Popisek: Symbol Iluminátů

Například Jan van Helsing upozorňuje na to, že počet světových válek tou druhou bohužel neskončil, jak by si většina lidí určitě přála. Podle jeho teorií by měla přijít ještě jedna. Její příčinou (třetí světové války) mají být úmyslně podporované názorové neshody mezi sionisty a Araby. Navíc – jak Helsing uvádí, v plánu je pak údajně rozšíření tohoto konfliktu po celém světě. Částí třetí světové války má být i vyprovokovaný konflikt nihilistů a ateistů, aby tak nastaly sociální převraty dosud nevídané bestiality a brutality. Namísto rozvráceného křesťanství a ateismu chtějí pravou luciferskou doktrínu a jednou ranou se tím zbavit dvou much.

„Pokud jde o první dvě světové války, jistě souhlasíte, že se plán zdařil. A co se týká té třetí, kdokoli a kdekoli se může prostřednictvím zpravodajských televizních stanic CNN, N-tv live a jiných  přesvědčit, jak jsou cíleně a uměle vyvolávány konflikty v ohniscích nepokojů – v Iráku, Izraeli či Palestině,“ konstatuje Helsing ve svém komentáři. Nutno dodat, že v době, kdy kniha vyšla, nebyl ještě problém na Ukrajině, ani nečíhalo nebezpečí z takzvaného Islámského státu.

Odvážného autora někde zakázali

Přesto ParlamentníListy.cz do díla Jana van Helsinga s názvem: Ruce pryč od této knihy nahlédly. I když by vlastně teoreticky, dle názvu, knihu měly odhodit, přinášejí z ní některé výňatky týkající se právě pasáží o hrozbě světového konfliktu. Nutno je též upozornit na to, že dvě knihy německého autora Jana van Helsinga byly kvůli brizantním obsahům v Německu a ve Švýcarsku zakázané. Masmédia dodnes veřejnost varují před jeho myšlenkami a mluví o něm jako o nejnebezpečnějším německém autorovi faktografické literatury. Proč?

Helsing totiž otřásá základy rozšířeného světonázoru. Ten, kdo si však prý tuto knihu přečte, změní svůj postoj. Hlavně ten člověk, který má pocit, že se světem, v němž žijeme, není něco v pořádku. Rozhodnutí o tom, zda jde jen o poutavě sepsané konspirace, stejně jako v detektivce, či fakta, nad kterými stojí za to alespoň popřemýšlet, je přitom na čtenáři samotném.

Varuji Evropany, ať si nemyslí…

Takže se vraťme k tématu. Děsivá Helsingova prognóza o další světové válce vznikla prý z informací, které  jako fakta citovala údajně slova bývalého velitele ozbrojených sil NATO Wesleyho Clarka: „Varuji Evropany. Ať si nemyslí, pokud budou ohroženy naše zájmy, že USA budou mít v rámci Nového světového řádu zábrany militaristicky intervenovat i v Evropě. A to všemi prostředky, včetně atomových zbraní. Obecnou snahou Spojených států je ponechat většinu zemí v chudobě, s korupčními, ale poslušnými vládami.“

A nebyla by to konspirační teorie, kdyby nepřicházelo další vysvětlení. Podle Helsinga se za těmito ‚dábelskými‘ plány totiž skrývá dávno stanovený cíl iIluminátů. Ti si prý určili k jeho dosažení mnohá pravidla, z nichž za zmínku určitě stojí například toto:

  • Navykneme národy na to, aby zdání považovaly za skutečnost, aby se spokojily s povrchním, hnaly se za zábavou a unavily se v nekončící závislosti hledání něčeho nového…
  • Je třeba provokovat v Evropě osobnostní a národnostní protiklady, rasovou a náboženskou nenávist a vytvořit tak nepřekonatelné propasti.
  • Z řad otrocky podřízených je třeba volit za prezidenty ty, v jejichž minulosti je nějaké černé místo. To z nich udělá vykonavatele iluminátských příkazů. Tak mohou ilumináti měnit smysl zákonů a ústavy.
  • Kvůli korupci nejvyšších státních úředníků budou vlády půjčováním si peněz v zahraničí uvrženy do otroctví zadluženosti vůči iluminátům a státní dluhy tak budou citelně narůstat. Vyvolanými hospodářskými krizemi, když najednou stáhneme z oběhu veškeré zlato, dosáhneme kolapsu peněžního hospodářství neiluminovaných. Moc peněz musí získat absolutní nadvládu v obchodě a řemeslech, aby průmyslníci prostřednictvím financí získali politickou moc.

Jak van Helsing pokračuje, to je cesta, jak ilumináti chtějí donutit národy, aby světovládu nabídly právě jim. „Nová světovláda musí vystupovat jako dobrodinec a patron národů a oni se jí pak podřídí. Jestliže se některý stát vzepře, podpoříme vojenský zásah okolních zemí,“ cituje Helsing slova, která se k němu údajně dostala.

Finanční kolaps – oblíbené téma konspirátorů

I téma finančního kolapsu se objevuje mezi konspiračními teoriemi poměrně často. Jedním z ukazatelů toho, že by se mohl opravdu blížit, je prý hyperinflace. Vychází se minimálně ze skutečností, které provázely do té doby zřejmě největší světovou hospodářskou krizi v třicátých letech minulého století. Zmiňuje se o tom i jiný spisovatel – Michael Morris (Co nesmíte vědět). Podotýká, že vše mělo start již několik let předtím.

„Ve 20. letech koloval vtip, že je lepší si objednat hned dvě piva najednou, protože riziko, že to druhé dřív zteplá, než to, že za půl hodiny bude dvakrát dražší, je nižší,“ uvedl Morris. Jak dodal, v tehdejších letech činila míra inflace v Německu a Rakousku měsíčně až 30 tisíc procent! Bylo to tím, že v Evropě panoval po 1. světové válce chaos. Německo s Rakouskem si rozdělily vítězné mocnosti a oba státy byly nuceny platit obrovské sumy jako takzvané reparační platby. Vládla nezaměstnanost, hlad, bída – i proto, že po válce zůstalo hodně vdov a sirotků (v té době ženy do práce, i kdyby byla, většinou nechodily). 

Dvakrát denně výplata – peníze jinak stihly ztratit hodnotu

Německo tenkrát nebylo schopné uživit své občany, ani splácet dluhy, a tak se vytisklo nebývale vysoké množství bankovek (1918–1933). „Když si lidé chtěli jít koupit chleba, jeli s plným trakařem peněz. Zaměstnanci dostávali výplatu dvakrát denně. Ihned po té první utíkali domů, aby za ni ženy stihly nakoupit dřív, než peníze pozbudou zcela svoji hodnotu a budou bezcenné. Z té doby je známý obraz ženy, která zatápí bankovkami v kachlových kamnech, protože bylo levnější je spálit, než si za ně koupit nějaké topivo,“ připomněl dál Michalel Morris. Z jeho záznamů tak lze vyčíst přece jen něco pozitivního. Takto to opravdu ve světě nikde není. Minimálně zatím.

I podle Antonína Baudyše se svět prý připravuje na válku…

Před blížící se válkou varoval letos v létě prostřednictvím svého blogu také Antonín Baudyš (syn exministra obrany). Údajně, i když to nikdo nechce říci nahlas, náš (starý) kontinent se prý připravuje na válku. Navíc prý – podle něj – důkazy pro to, co říká, jsou viditelné. I proto se mu příčí předstírat, že se tak neděje, jen proto, aby se to pak opravdu nestalo.

Naše státy chystají potichu válku a nás občany nechtějí vyplašit. Postavit nás pak před hotovou věc je mnohem jednodušší. Počítají s tím, že nestihneme protestovat a pak už se nezmůžeme vůbec na nic,“ konstatoval Baudyš. A svá silná slova opíral o několik faktů, které našel ve svých rešerších na internetu v dostupných otevřených zdrojích.

Žádná válka není jen lokální. Už v ní i tak jsme, prohlásil Hnízdil

O válce, která kolem nás dokonce již může probíhat, ale neuvědomujeme si to, se zmínil nedávno v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz též lékař specializující se na celostní medicínu, Jan Hnízdil.

„Musíme si uvědomit, že vzhledem ke globalizaci už žádná válka není jen lokální. Denně desítky mrtvých na Ukrajině, v Afghánistánu, v Pásmu Gazy, boje v Sýrii, v Iráku. Když před časem letadlo přivezlo pět mrtvých českých vojáků z Afghánistánu, jiní je nahradili. Tyto konflikty se nás bezprostředně týkají. Válka je snahou politiků odvést pozornost od nich samých. Zastřít skutečnost, že si se současnou společenskou situací nevědí rady,“ uvedl před několika měsíci Hnízdil.

A doplnil, že na válečnou frontu si nyní můžeme zajet vlakem. Není to daleko. Z hlavního nádraží v Praze to do ukrajinského Simferopolu trvá necelých padesát hodin. „Válka kolem nás už stejně je. Jen nám to žádná autorita neřekla. Energetické zdroje a voda docházejí. Další ekonomický růst není možný. Podle egyptologa Miroslava Bárty se naše civilizace nezadržitelně blíží ke kolapsu…“ řekl ještě Hnízdil.

Kdo jsou to vůbec ilumináti?

Když už byla ale výše zmínka o iluminátech, je třeba vysvětlit, kdo vůbec jsou. Vysvětlení jsou v řadě zdrojů různá. „Ať už jim říkáme skupina Bilderbergů, tajná vláda, Trilaterální komise, Council of Foreign relations nebo prostě ilumináti, na jménu nezáleží. Tajnou vládu tvoří nejbohatší lidé světa. Přibližně dva tisíce magnátů pevně drží takzvané vlády světa v rukou. Rozhodují o tom, kdo, kdy a kde bude zvolen, kde a kdy se rozpoutá válka. Na celé zeměkouli kontrolují stav potravin, vyvolávají jejich nedostatek a určují inflační politiku jednotlivých měn. Cílem iluminátů je světová moc – Nový světový řád. Jakoby náhodou se o tom zmínil i George Bush senior 11 let před atentátem na WTC v New Yorku – tedy 11. září roku 1990,“ vysvětlil Jan van Helsing.  

Jak už bylo uvedeno, autor se touto tematikou zabývá téměř výlučně, a tak se měli čtenáři (včetně těch českých) možnost zamýšlet nad různými teoriemi, které se mohou zdát šílené, ale stojí za to se nad nimi možná alespoň zamyslet. V jeho předcházející knize (Válka svobodných zednářů), která vyšla v Česku na jaře letošního roku a jejímž obsahem je údajný skutečný rozhovor autora se zednářem vysokého stupně zasvěcení, ukazuje také Helsing čtenářům myšlení, okultní praktiky a plány jednoho z největších tajných spolků dějin. Podařilo se mu to proto, že se prý dostal do kontaktu s aktivním, vysoce postaveným svobodným zednářem. A ten zasvěceně informuje o působení celosvětového tajného společenství. Překvapivé proto asi nebude, že i u této knihy je avizováno: Není určena slabým náturám.

Kdo je autor knihy Jan van Helsing?

Německý autor, vlastním jménem Jan Udo Holey. Odmalička přivykal samostatnému, na obecném a převládajícím mínění nezávislému myšlení a cítění, poněvadž jeho rodina byla spirituálně orientovaná.

V osmdesátých letech začal intenzivně cestovat a dodnes navštěvuje mnohé země světa. Na svých cestách pátrá po faktech osvětlujících pozadí záhadných přírodních jevů a společenskopolitických utajovaných skutečností. Nashromážděné poznatky, informace i fakta zveřejnil ve svých knihách, kterých dosud vydal deset. Jeho první publikace Tajné společnosti odkrývala některá fakta na pozadí takzvaných konspiračních teorií a byla přeložena do osmi jazyků. Tři roky poté, v roce 1995, vyšlo pokračování, které však natolik pobouřilo jisté kruhy v Německu a Švýcarsku, že muselo být pod tlakem soudního rozhodnutí okamžitě staženo.

reklama

autor: Alena Hechtová

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

4:44 Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

V diskusi plzeňských občanů s předsedkyní KSČM a koalice STAČILO! Kateřinou Konečnou projevil obavy …