Vede nás spolek mafiánů. Jen rozkrádají, děsí se demonstrant

12.04.2012 21:31

Dělá ostrahu u civilní bezpečnostní služby. Chrání majetky ostatních a teď by nejraději odstranil vládu republiky. František Klásek je koordinátorem Holešovské výzvy ve Zlínském kraji. Na nedělní protest pozval i kapelu. Věří, že alespoň tisíc lidí na náměstí Míru ve Zlíně 15. dubna přijde. „Nejhorší je, že lidé mi třeba minule slíbili, že přijdou a pak nepřišli," podotýká.

Vede nás spolek mafiánů. Jen rozkrádají, děsí se demonstrant
Foto: Hans Štembera
Popisek: Úbytek lidu byl znatelný, posuďte sami

"Naopak lidé, kteří mě poslali víte kam, tak ti naopak přišli. Tentokrát jsme ale udělali větší propagaci, tak doufám, že minimálně tisícovka by přijít mohla. Zájem lidí o naše aktivity stoupá. Jestli v neděli přijdou? To záleží i na počasí,“ řekl ParlamentnímListům.cz Klásek. Rodák ze Zlína se prý pěkně naštval na chod našeho státu, a proto se k aktivistům přidal. „Vidíte, co se dějou za hrůzy, vždyť to je nejhorší situace, jaká kdy byla. Jen všichni rozkrádají a rozkrádají. Co budou dělat naše děti a vnuci. Z čeho budou žít? Vede nás spolek mafiánů. Kdyby to tak nebylo, tak bychom nebyli zadlužení, jako jsme teď,“ vysvětlil svůj důvod k aktivitám v Holešovské výzvě.

Lidi se bojí úplně všeho

Největším nepřítelem Holešovské výzvy nejsou možná ani negativní ohlasy nebo odsuzující komentáře politiků nebo politologů, ale obyčejný strach, obyčejných lidí. „Já jsem se přímo neptal, čeho se vlastně bojí, ale je to tak. Mají obavy. Slíbili mi, že třeba vystoupí na demonstraci zástupci hendikepovaných občanů, pak se omluvili,“ podotkl Klásek. I když často lidé s aktivisty sympatizují, svůj názor veřejně neřeknou.

Někteří mají strach o práci, jiní se obávají negativních reakcí okolí nebo polických vlivů, další dokonce policie. Důvodu je spousta. Klid mohou mít ti, kteří si dokáží představit svůj život třeba i v jiné zemi než je právě rodné Česko. „Vím, že bych přežila i jinde. Tolik se nebojím. Dneska je všude kolem zvůle. Policie z kde koho udělá kriminálníka. Je to hrozné,“ uvedla Jana Václavíková, koordinátorka Holešovské výzvy pro Vsetínsko. Sama je podnikatelkou a má zkušenost se životem ve Švýcarsku. „Mluvila jsem tam s nejrůznějšími lidmi, jinde jsou běžní lidé i úředníci spokojení s tím, že mohou ovlivňovat svůj život. Běžnou součástí života jsou tam referenda,“ dodala.

Demonstrace ve třech městech v kraji

Mezi desítkami měst, kde se v republice mají v neděli v 17. hodin uskutečnit protestní akce jsou i tři města Zlínského kraje: Zlín, Valašské Meziříčí, Uherské Hradiště. Je dost dobře možné, že se lidé sejdou i ve Valašských Kloboukách. „Lidé z Kroměříže přijedou k nám a z Holešova také. Žádné známé osobnosti na programu vystupovat nebudou. Budeme mít ale pozvaného moderátora a muziku, proslovy budou mít lidé z našich koordinačních center. Na závěr vystoupím i já a lidé se budou mít možnost ptát. Půjde o veřejnou diskusi,“ popsal průběh akce ve Zlíně Klásek. Na demonstraci budou lidem k dispozici letáky, papírové i kovové visačky Holešovské výzvy.

Na tom, aby lidé byli informovaní si dali záležet na Vsetínsku. Vytvořili vlastní webové stránky Holešovské výzvy jako šestí v republice. V pátek by mělo po Vsetínsku jezdit i ozvučené auto, aby iniciátoři výzvy pozvali lidi na nedělní protestní akci. Holešovské výzva ve spolupráci s písničkářem Zbyňkem Horákem Bobrem připravuje pro občany valašského regionu a své příznivce před protestním shromážděním občanů za demisi vlády ještě koncert s názvem Děkujeme, pocta Karlu Krylovi.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Daniela Čunková

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

4:44 Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

V diskusi plzeňských občanů s předsedkyní KSČM a koalice STAČILO! Kateřinou Konečnou projevil obavy …