Za rudého zastupitele někdo podal „falešné“ trestní oznámení. Policie naletěla

06.05.2012 16:29

V šoku je zastupitel za KSČM z Tábora a předseda zdejší stranické organizace Ladislav Šedivý. Někdo totiž za něj podal trestní oznámení na představitele radnice kvůli sporům o pozemky v odpočinkové zóně Komora. Přesto, že je oznámení falešné, policie se jím zabývá. Šedivý pro ParlamentníListy.cz řekl, že i tak sám osobně trestní oznámení nejspíš podá.

Za rudého zastupitele někdo podal „falešné“ trestní oznámení. Policie naletěla
Foto: Hans Štembera
Popisek: Protestní pochod policejních složek v Praze

„Já jsem 17. dubna obdržel od policie v Táboře vyrozumění, že mé podání ve věci DOTACE je v šetření. Protože jsem nevěděl, o co jde, domluvil jsem si schůzku s policejním vyšetřovatelem. Po předložení předmětného trestního oznámení, jsem do zápisu uvedl, že toto trestní oznámení jsem nepsal, nepodával, ani mi není známo, kdo ho podal. Dále jsem uvedl, že ani podpis Ladislav Šedivý není mým podpisem, což by musel konstatovat kdokoliv i bez grafologa,“ uvedl zastupitel za KSČM.

Trestní oznámení na radu města a její konkrétní jmenované členy v kauze dotace na odpočinkovou zónu Komora je tedy evidentně dílem anonyma. Ale policisté jej prověřují a budou zkoumat i důvody, které pisatele vedly k podání.

„Falešné trestní obvinění mne vede k závěru, že ho podal někdo zcela úmyslně a s konkrétním cílem, nechat formálně policií kauzu dotace Komora bez patřičných podkladů, dokumentů a výslechu svědků prověřit a posléze ji odložit a zabránit tak jejímu skutečnému a objektivnímu šetření v pozdější době, což by určitě objasnění věci nepřispělo,“ myslí si Ladislav Šedivý.

K myšlence na skutečné podání trestního oznámení jím samotným v této kauze jej vedou kromě jiného poslední výsledky jednání mezi městem Tábor a právním zástupcem Jindřišky Jahnové, majitelky pozemků v areálu Komora, Vítězslavem Dohnalem. Jeho požadavky v řádu desítek milionů korun jsou pro město prý nepřijatelné.



Hrozí vrácení dotace

„Městu kvůli nevyřešeným majetkoprávním vztahům v areálu Komora, a to je podstatné, totiž hrozí stále navrácení dotace ve výši 60 milionů korun kromě dalších cca 30 milionů, požadovaných paní Jahnovou. Prvopočátkem tohoto problému je zcela neprofesionálně uzavřená smlouva mezi městem a majitelkou pozemků Jahnovou, kterou podepsal tehdejší místostarosta Jiří Bartáček (ODS), a podle všeho schválila rada města, i když někteří její členové tvrdí, že smlouvu nikdy neviděli,“ říká komunistický zastupitel a dodal, že v případě, že se hrozba navrácení dotace stane skutečností, považuje za nezbytné vyvození odpovědnosti, včetně trestněprávní odpovědnosti všech, kdož se na prokázané škodě města podíleli.

Ladislav Šedivý i někteří další zastupitelé a nejen za KSČM už před časem říkali, že by policie celou mašinérii okolo pozemků měl prověřit, a že zváží podání oznámení. Není vyloučeno, že jen někdo nechtěl čekat, a zároveň se sám nechtěl podepsat. A měl třeba pocit, že když bude podepsán městský zastupitel, budou orgány činné v trestním řízení důslednější.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Kraus

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …