Žádnou štěnici jsem v autě neměl, odmítá ministr dopravy Dobeš

30.01.2012 22:37

Ministr dopravy Pavel Dobeš (VV) popřel, že měl v autě odposlech. Řekl to televizi Nova. Informaci, že byla v ministrově služebním voze nalezena štěnice, přinesla MF Dnes. Deníku to potvrdily zdroje z ministerstva a policie.

Žádnou štěnici jsem v autě neměl, odmítá ministr dopravy Dobeš
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Ministr dopravy Pavel Dobeš na zasedání vlády

Podle MF Dnes bylo odposlouchávací zařízení nalezeno při technické kontrole loni na podzim, když se technici snažili zjistit, proč z autobaterie odchází proud, přestože je elektronika vozu vypojena. Sám Dobeš ještě ve svém vyjádření pro deník nález štěnice nevylučoval. "Vím o problému s elektroinstalací. Neříkám, že to nemohlo být tohoto typu. Nicméně nedostal jsem na stůl žádnou písemnou zprávu, že by mé auto obsahovalo odposlech," sdělil deníku. Dodal, že je "spousta složek", které by mohly mít zájem zjistit, co si ministr v autě povídá nebo čte.

"Odmítám teorii, že existuje, nebo existovala nějaká štěnice," řekl později Dobeš Nově. Ministerstvo se podle něj staví k možnosti, že byl v autě odposlech, negativně.

Řidič poslance Bárty

Dobešovi dělal v době nálezu zařízení osobního řidiče Tomáš Jánsky, spolupracovník předsedy poslanců Věcí veřejných Víta Bárty a jeho někdejší bezpečnostní agentury ABL, uvedla MF Dnes. S Jánskym, který figuruje v policejním spisu, podle kterého se Bárta snažil podplatit tehdejší spolustraníky Jaroslava Škárku a Kristýnu Kočí, se Dobeš údajně rozešel pro nedostatek důvěry. Jánsky informaci o odposlechu označil za "ptákovinu". Policie se případem zabývá.

Jánsky figuroval v Bártově korupční kauze jako utajený svědek. Minulý týden požádal o prošetření policistů, kteří odtajnili bez jeho vědomí jeho osobní informace. Obrátil se na Generální inspekci bezpečnostních sborů a pražské městské státní zastupitelství. Kriminalisté jej údajně vystavili "nepřípustnému ohrožení".

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jhe

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …