Zeman zahájil kampaň. Konkurentem se mu stal Kerndl

17.11.2012 12:25

REVUE S až překvapivou noblesou zahájil svoji prezidentskou kampaň Miloš Zeman. Zatímco nedávno navštívil Karlovarský kraj, aby podpořil v krajských volbách „zemanovce“, tentokrát už bojuje jenom sám za sebe. A jeho mítinky se od těch krajských výrazně liší.

Zeman zahájil kampaň. Konkurentem se mu stal Kerndl
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zeman se těšil dobré náladě

Zeman působí v černém kabátě elegantně, je mimořádně vlídný a  příjemnou atmosféru předvolebních setkání s občany obstarává český Frank Sinatra, Láďa Kerndl..

A jeho podpora nemálo těch, co se sešli v pátek odpoledne na oblíbené karlovarské předvolební křižovatce u Tržnice, dosti zaskočila. „Jo, Kerndl to je frajer, toho si vždycky rád poslechnu, ale řekl bych, že to je pravičák,“ přemítá jeden z kolemstojících chlapíků a neváhá Láďu Kerndla poprosit o podpis. Zpěvák se těší stejné, ne-li větší přízni jako Zeman. Jeden ctitel se za ním opakovaně vrací,   Kerndl se mu zase podepíše, ale volá na něj:  “Už za mnou, prosím tě nechoď. Jdi za Zemanem.“ Směje se a vysvětluje lidem, že mu dnes dal autogram již pětkrát.

Kamarádská výpomoc

Využijeme zpěvákovy dobré nálady a ptáme se, proč právě on podporuje Miloše Zemana. Také nás to poněkud udivilo. „Ta odpověď je jednoduchá, je to jen kamarádská pomoc, s Milošem se znám víc než sedmnáct let, pravidelně chodil na moje brněnské koncerty. Nedávno jsme se zase potkali, vypili slivovičku, slovo dalo slovo a domluvili jsme se, že mu budu při kampani pomáhat, a tak vzniklo naše společné turné, které jsme nazvali Setkání,“ vysvětluje nám přátelsky a chlubí se, že píseň kterou zpívá Sentimental Journey, je Zemanova oblíbená.

Vyptáváme se dál, zda je  to jen záležitost osobního přátelství nebo i  politické podpory. „Ne politika v tom vůbec nehraje žádnou roli, já ji nemám rád. Je ale fakt, že jsem na rozdíl od Miloše orientován spíše doprava, ale dnes už dělení na levici a pravici nemá žádný smysl. Akorát v tom, že ty strany proti sobě nesmyslně bojují. A měli by spíše spolupracovat, aby se situace u nás konečně zlepšila, vyjádřil Kerndl svoje názory ParlamentnímListům.cz.“

Pomůže i Tereza

Dodejme, že do prezidentské  kampaně zapojil celou rodinu, doprovází ho i dcera Tereza, která některá Setkání doplní o svůj recitál. Společně se chystají do Liberce, Brna, či do Plzně nebo Českých Budějovic. V prosinci se prakticky nezastaví jejich  prezidentskou výpomoc vystřídají tradiční vánoční koncerty. To, že má Kerndl nabitý kalendář potvrzuje i fakt, že v Karlových Varech se Zemanem nezdržel ani malém posezení s přáteli a ihned odjížděl do Luhačovic.

SLEDUJEME Přímá volba prezidenta

Zeman vysvětluje

„Nikdy bych nežádal nikoho o podporu mé kandidatury, mnohem více si vážím lidí, kteří přijdou sami a řeknou, že by mě rádi viděli jako prezidenta,” odpověděl také Miloš Zeman na otázku, jak vlastně vzniklo Setkání. Těmi lidmi byli i Laďa Kerndl a jeho dcera, zpěvačka Tereza Kerndlová, kteří Miloši Zemanovi sami nabídli, že ho podpoří.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Hana Čechová

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

4:44 Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

V diskusi plzeňských občanů s předsedkyní KSČM a koalice STAČILO! Kateřinou Konečnou projevil obavy …