Mezi rodiči se šíří těžko uvěřitelná zpráva. Týká se návratu dětí do škol. Letos to prý nebude...

24.10.2020 10:38

ParlamentníListy.cz zaznamenaly už od tří pracovníků ve školství informaci, že školáky by mohl čekat návrat do lavic až během ledna příštího roku. Tato zjištění uvedli dva učitelé a jeden zaměstnanec jídelny. Těm všem to pro změnu bylo sděleno řediteli jednotlivých pracovišť.

Mezi rodiči se šíří těžko uvěřitelná zpráva. Týká se návratu dětí do škol. Letos to prý nebude...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Václav Klaus poctil svou návštěvou prvňáčky základní školy Na smetance

Anketa

Prymula byl přistižen v zavřené restauraci. Má Babišova vláda odstoupit?

17%
83%
hlasovalo: 25799 lidí
„Nám pan ředitel řekl, že má informace z kraje, který přebírá informace z resortu školství, že vzhledem k situaci by měl být návrat dětí do školy až po Novém roce, tedy v lednu 2021,“ připustil pro ParlamentníListy.cz pod podmínkou zachování anonymity jeden z učitelů v Praze 4. Druhý tato slova potvrdil, tentokrát byl ovšem z Prahy 10. „Mluvil jsem s panem ředitelem telefonicky, domlouvali jsme se kvůli suplování, a on mi to řekl rovněž, že se to může stát,“ přiznal pro PL jiný kantor. Třetím zdrojem byl středočeský zaměstnanec školní jídelny. „My jsme to slyšeli taky od ředitele ústavu, ale ten neměl přesné informace, každopádně o lednu nám říkal také,“ přiznal.

Ještě před dvěma týdny přitom dosluhující ministr zdravotnictví Prymula na tiskové konferenci řekl: „Pokud nevybuchne jaderná elektrárna, žáci prvního stupně se od 2. listopadu vrátí do škol.“ Vypadá to však, že šlo spíš o konejšivá slova. Prymula už tehdy musel vědět, že nárůst koronaviru bude obrovský a návrat dětí do škol je spíše v rovině zbožného přání.

Nejpatrnějším problémem, který návratu do školních lavic brání, může být bezpříznakové šíření viru mezi dětmi. Podle oficiálního stanoviska resortu zdravotnictví sice školáci mají mírný průběh onemocnění, virus ale rozšiřují dál.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tomáš A. Nový

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Od 16 k volbám, už letos, velí EU. A školí. V Německu se jí to tvrdě vrací

9:24 Od 16 k volbám, už letos, velí EU. A školí. V Německu se jí to tvrdě vrací

Povolební rozložení politických sil v Evropském parlamentu (EP) letos mohou rozhodnout hlasy od mlad…