„MMR? Nedělají nic podstatného, zrušit," navrhuje Dvouletý od Soukromníků

26.08.2021 12:00

Michal Dvouletý je krajským zastupitelem a současně místopředsedou Strany soukromníků České republiky a krajským předsedou ve Zlínském kraji, v letošních volbách do Sněmovny je na společné kandidátce formace Trikolora Svobodní Soukromníci. V XTV Luboše Xavera Veselého hovořil o Zlínském kraji a často skloňované nemocnici v Malenovicích, ale také představil plány před blížícími se volbami.

„MMR? Nedělají nic podstatného, zrušit," navrhuje Dvouletý od Soukromníků
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Dvouletý

Prvním tématem bylo hejtmanství ve Zlínském kraji. „Jestli je, či není hejtmanství transparentní, musí posoudit někdo jiný. Já jsem členem zastupitelstva Zlínského kraje už druhé funkční období. A je pravda, že minulé vedení kraje nám tropilo spoustu hloupostí. Já jsem patřil k těm, kteří vyčítali bývalému hejtmanovi Jiřímu Čunkovi záměr na výstavbu megalomanské nemocnice ve Zlíně. Je pravda, že v tomto období se na hejtmanství podnikaly kroky, které by se daly označit za velmi netransparentní. Ve volbách jsme chtěli dosáhnout změnu a té jsme dosáhli. A já věřím, byť jsem stále opozičním zastupitelem, že nyní to povedeme k lepším výsledkům a lepší transparentnosti celého hejtmanství,“ uvedl na úvod Michal Dvouletý.
 

Ing. Michal Dvouletý, MBA

  • Soukromníci
  • zastupitel Zlínského kraje a města Uherské Hradiště
  • krajský zastupitel
 
Téma nemocnice v Malenovicích zůstalo i nadále „Je pravda, že technologický stav budov v krajské nemocnici Tomáše Bati dneska není úplně v utěšitelném stavu, nicméně medicínu nedělají budovy, cihly, dělají ji lidé. A já jsem přesvědčen o tom, že ve Zlíně máme spoustu velmi kvalitních lékařů i zdravotních sester. Na kvalitu zlínského zdravotnictví se můžete spolehnout.“
 
V září by se mělo na krajském zastupitelstvu hlasovat o zrušení investičního záměru na výstavbu nové nemocnice. „Nové vedení Zlínského kraje dělá poměrně rychlé kroky, které by měly směrovat ke stabilizaci, modernizaci a rekonstrukci současné nemocnice,“ říká Dvouletý. 
 
Následně prozradil, zda pokud se stane poslancem, bude stíhat i své posty ve Zlínském kraji či se vzdá mandátu v kraji. „Jsem opozičním zastupitelem bez dalších funkcí, takže o tom zatím nauvažuju. Myslím, že právě průnik mezi pozicí řádového zastupitele a případně nějaké další funkce na celostátní úrovni je bez problému zvládnutelné,“ uvedl. 
 
 
Za formaci Trikolora Svobodní Soukromníci dodal, že jsou nyní velmi dobře připraveni na horkou fázi kampaně. V ulicích prý byli vidět celé léto, rozjeli petiční akci za korunu, kde se snaží upozornit na to, že chtějí zachovat českou korunu.
 

Anketa

Chcete, aby byl Andrej Babiš premiérem až do roku 2025?

79%
18%
hlasovalo: 17640 lidí
 
Jako hlavní priority zmínil prosazování svobody, prosperity a národní suverenity. Jedním z daších cílů je prosadit nadřazenost českého práva nad tím unijním. „Protože o zákonech a pravidlech, kterými se budeme řídit na území České republiky, mají rozhodovat poslanci zvolení občany ve volbách v ČR,“ uvedl Dvouletý. 
 
„Jsme bruselštější než sám Brusel. Chceme zahájit skutečně antibyrokratickou revoluci, skoncovat s tou přebujelou byrokracií, která se na nás řítí, ať už tou z Bruselu nebo z pražských ministerstvech. Chceme zrušit některá ministerstva, některá sloučit, chceme zrušit ty nepotřebné úřady a začít chceme tím, že zrušíme zákony, které jsou naprosto nadbytečné. Tím snížíme agendu, kterou budou vykonávat ti, pak už nepotřební, státní úředníci a zjednodušíme život každému občanovi či podnikateli v naší zemi,“ plánuje.  
 
Byl konkrétní a zmínil ministerstvo, které by zrušili jako první. To pro místní rozvoj. „Nedělají nic podstatného, než že redistribuují dotace, které plynou z EU,“ uvedl Dvouletý s tím, že jedním z jejich návrhů je znovuvytvoření ministerstva hospodářství.
 
 
Dalším cílem je pomoci podnikatelskému prostředí v post covidové době. „Vláda svými protizákonnými kroky způsobila reálné škody. Podnikatelé mají právo na náhradu škody a my jim k tomu chceme dopomoci,“ dodal.
 
V současné době před volbami je velké procento nerozhodnutých voličů, kteří stále hledají, komu dají svůj hlas či pokud vůbec půjdou k volbám, a právě ty by chtěl oslovit. „Naše formace se popere o to, aby přesvědčila voliče, že ta naše pravicová politika si najde dostatek příznivců mezi těmi nerozhodnutými,“ věří. 
 
Na závěr naznačil, s kým by si představil povolební vyjednávání a s kým naopak ne. „My nepůjdeme do žádné spolupráce s mladými ani starými komunisty. Staří komunisté jsou KSČM a za ty mladé my označujeme Piráty, protože jejich program se k tomu blíží.“ Naopak jsou připraveni k spolupráci se všemi, kteří odmítnou plošné lockdowny, kteří se postaví proti povinným rouškám a testování dětí ve školách a kteří budou chtít hájit normální svět tak, jak jsme ho znali před covidem. 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…