„Musíme začít konat, jinak kleknem. Fiala vede zemi do bankrotu.“ Václavák vyslechl Skalického

03.09.2022 15:40

„Fialova vláda vás vede do bankrotu a dělá to v cizí prospěch!“ hřímal od mikrofonu expert na dopravu a vodohospodářství Jan Skalický v projevu na akci Česká republika na 1. místě v Praze na Václavském náměstí. Varoval před obrovskými problémy, které Česko čekají, pokud se energetická krize nezačne okamžitě řešit – jinak „kleknem“.

„Musíme začít konat, jinak kleknem. Fiala vede zemi do bankrotu.“ Václavák vyslechl Skalického
Foto: Facebook Jana Skalického
Popisek: Jan Skalický

„Fialova vláda vás vede do bankrotu! Vláda to dělá v cizí prospěch!“ hřímal do mikrofonu expert na dopravu a vodohospodářství Jan Skalický na akci Česká republika na 1. místě v Praze na Václavském náměstí. Varoval před obrovskými problémy, které Česko čekají, pokud se nezačnou okamžitě řešit.

„Jsme tu proto, že si uvědomujeme, že Fialova vláda jednoznačně vede rodiny, firmy, města, kraje, zemi, tento stát do chudoby a do bankrotu. Je to úplně jednoznačně vidět,“ řekl na úvod svého vystoupení Skalický.

Následně položil klíčovou otázku: „V čí prospěch to Fialova vláda dělá? Ve prospěch Berlína, Ameriky, Bruselu? V čí prospěch? Na to se musíme ptát. Když si uvědomíme, že je to jistě v cizí prospěch, tak je potřeba říct, že musíme začít konat!“ pokračoval Skalický.

Připomněl úspěchy a šikovnost lidí naší kotliny. „Jsme jediná malá země v Evropě, která dokázala sama postavit jadernou elektrárnu, nikdo jiný kromě nás to neumí!“ připomněl a lidé ho v názoru hlasitě podpořili. „Energetika je v tuto chvíli stoprocentně největším tématem, které musíme řešit. Bez ní tato země klekne a bude mít obrovské problémy,“ dodal.

Závěrem poděkoval všem, kteří za společnou akcí stojí: „Děkuji, že do toho jdou, oni jsou disidenti této doby, vláda s nimi nejedná, jsou v disentu, a přesto takto pracují,“ ocenil jejich snahy.

„Shromáždění na Václavském náměstí probíhá v klidu a nemuseli jsme zatím řešit žádné vážnější problémy. Počet účastníků ve 14:30 odhadujeme asi na 70.000,“ uvedla policie na twitteru.

Mnozí demonstranti si přinesli české vlajky, někteří také bubny a transparenty s nápisy jako třeba „Na každou svini se vaří voda“ nebo „Ukrajincům pomyšlení a nám dva svetry“. Dav po zahájení akce skandoval „Demisi!“, „Máme toho dost!“ nebo „Už je to tady!“

Lidé si připravili hesla proti EU, NATO, premiérovi Fialovi, Zelené dohodě pro Evropu a proti odmítavému postoji vlády vůči Rusku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…