„Paní ministryně...!“ Kupoval meruňky. A přitom Babiš zažil překvapení

24.08.2021 14:51 | Bleskově

Premiér Andrej Babiš pokračuje ve svém turné po městech a obcích Ústeckého kraje, kde povede kandidátku v říjnových volbách. Program má plně nabitý už od ranních hodin. Během úterního rána a brzkého odpoledne stihl Andrej Babiš zavítat hned do tří destinací, mimo jiné na farmářské trhy v Ústí nad Labem. Tam v prodejci meruněk potkal dlouholetého zaměstnance chemičky Lovochemie, která patří do koncernu Argofert. Ten předseda vlády umístil do svěřenského fondu.

„Paní ministryně...!“ Kupoval meruňky. A přitom Babiš zažil překvapení
Foto: Oldřich Szaban
Popisek: Premiér Babiš v Ústí nad Labem

První zastávkou byla zhruba dvoutisícová obec Bystřany na Teplicku, následně jen o něco větší obec Novosedlice, kde si premiér mimo jiné prohlížel plán rekonstrukce tamního Lidového domu.

Anketa

Je dobře, že BIS podle tvrzení prezidenta Zemana odposlouchává jeho okolí?

hlasovalo: 12719 lidí

Kolem poledne už byl předseda vlády s týmem v centru krajského města Ústí nad Labem na farmářských trzích. Babiše doprovázeli hned tři další členové vlády. Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch, ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová a šéf resortu životního prostředí Richard Brabec.

Premiér místním lidem jako tradičně rozdával svou novou knihu Sdílejte, než to zakážou a se všemi zájemci se ochotně fotil. Obešel prodejce farmářských trhů a nakoupil krůtí klobásy, do kterých se ihned opodál na lavičce pustil. 

U jiného stánku čekalo na Andreje Babiše překvapení, o které se ihned podělil s Klárou Dostálovou. „Tady pán pracoval přes dvacet let v Lovochemii!“ volal premiér na ministryni pro místní rozvoj od prodejce meruněk, u kterého také udělal útratu.

Za premiérem často chodili místní lidé z různých generací. „Jsem ráda, že jsem ho tady potkala, i když už moc dobře nevidím. Myslím, že je dobrý premiér a rozumí financím,“ řekla paní, kterou doprovázel její syn.

Nakupovat na ústecké farmářské trhy se vypravil i čtyřicátník Honza. „Jsem levičák, ale minule jsem volil Babiše a teď možná taky. Jsou potřeba dvě volební období, aby se narušily klientelistické vazby, které se tvořily řadu let. Zvláště tady v Ústí,“ uvedl. 

Po svačince odjel Andrej Babiš s ministry a dalším týmem do Děčína na prohlídku nemocnice. Svůj úterní program premiér a lídr ústecké kandidátky ANO uzavře autogramiádou a debatou v Žatci.

Nedávno si Andrej Babiš ve svém pravidelném facebookovém videopořadu Čau lidi stěžoval, že na jeho akce chodí organizované skupinky odpůrců. „Chodíme za lidmi, bavíme se s nimi, nabízíme knížku a všechno je v klidu. Neposíláme svoje lidi protestovat na mítinky jiných,“ uvedl Babiš.

„Ve Zlíně přišli na náš mítink aktivisté a ukázalo se, že jsou to lidi z hnutí STAN. Nějaký člověk tam mně i občanům sprostě nadával. Byly tam i normální občané a rodiny s dětmi a tenhle člověk tam vulgárně urážel i tyto lidi. A víte proč? Je to kandidát do Sněmovny za STAN a navázán na místopředsedu STAN Gazdíka,“ uvedl Babiš.

Šéf Sněmovny Radek Vondráček nedávno vyzval hnutí STAN, aby se od toho distancovalo. „Rád bych na tomto místě vyzval představitele koalice Piráti a Starostové, aby se distancovali od svých členů a kandidátů, kteří cíleně dělají rozruch na akcích jiných politických subjektů. V opačném případě bych si musel myslet, že v tom máte prsty. Vaši lidé jsou vulgární, agresivní a nechtějí nic jiného než konflikt. Pokud bude potřeba, mohu vedení Pirátostanu sdělit konkrétní informace. Prosím, hleďme si každá strana či hnutí svého a zkusme pozitivně přesvědčit své voliče, že jsme pro ně nejlepší volba,“ vyzval Vondráček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Oldřich Szaban

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…