„Rozhodl jsem se, že mě nedostanou!“ Generál Pavel vysvětlil „svá“ 80. léta

06.09.2022 11:42

Generál Petr Pavel definitivně oznámil svou kandidaturu na Hrad. Konstatoval, že je připraven dál sloužit vlasti a popsal, na co by se jako prezident zaměřil. Přislíbil také, že stane-li se prezidentem, opět se pokusí politiku pozvednout na službu lidem. Poté Čechy, Moravany a Slezany vychválil.

„Rozhodl jsem se, že mě nedostanou!“ Generál Pavel vysvětlil „svá“ 80. léta
Foto: Repro Youtube
Popisek: Generál Pavel - video Spolu silnější

Ve svém kandidátském projevu, který přenášela CNN Prima News, generál Pavel prohlásil, že chce politiku opět pozvednout na službu lidem.

„Zvykli jsme si hodnotit politiku a politiky podle příliš nízké příčky. Nechci tolerovat, že někteří z politiků nejdou příkladem. Nesmířím se s tím, že politici hledají mezery v zákonech a ohýbají pravidla. Chci, aby se politika znovu stala službou lidem,“ prohlásil před kamerami generál ve výslužbě.

Ale nezůstal jen u toho. Pár slov řekl i ke svému členství v komunistické straně před rokem 1989. Poznamenal, že se dnes někdy až příliš obracíme do minulosti. Dal najevo, že on sám by se rád obrátil do budoucnosti a těžil z možností, které nám dává naše členství v EU a v NATO. „Být spolehlivým spojencem, který bude aktivně využívat možnosti našeho členství,“ pronesl Pavel do mikrofonu.

Zdůraznil, že Česko považuje za důležitou zemi. „Nejsme ani malí, ani bezvýznamní,“ pravil generál s tím, že se můžeme opřít o dovednosti českých lidí. To je podle Pavlova názoru náš kapitál.

„Jsme zemí také relativně bohatou. Je proto správné být solidární. Na prvním místě s našimi zranitelnými, ale podle možností také pomáhat těm lidem za našimi hranicemi, kteří neměli tolik štěstí,“ prohlásil generál.

Podle Pavla je čas podívat se do minulostí a vyrovnat se s ní. „Máme určitě víc toho, na co bychom měli být hrdí, než za co bychom se měli stydět,“ zdůraznil Pavel.

Poté konstatoval, že by Českou republiku rád posunul kupředu.

„V případě zvolení se budu prioritně věnovat oblastem, které pro takový posun považuji za zásadní,“ konstatoval s tím, že má na mysli otázky školství, boj za lepší životní prostředí, podporu průmyslu a aktivní zahraniční politiku.

Věří, že může uspět, stane-li se prezidentem. Stejně jako uspěl, když si řekl, že se stane výsadkářem.

„Rozhodl jsem se, že mě nedostanou a vybral jsem si tu nejnáročnější cestu. Stal jsem se výsadkářem. Věřím, že v politice to bude podobné,“ nechal se slyšet.

„Dobrý lídr dokáže udělat rozhodnutí, probrat ho s odborníky, vybrat cíl a také za něj převzít odpovědnost. Prezident by se měl stavět k problémům čelem, mluvit k lidem na rovinu a otevřeně a nelakovat věci narůžovo, ale ani nestrašit,“ pokračoval.

Nakonec poděkoval členům svého kandidátského týmu a zdůraznil, že bez jejich pomoci by se neobešel. Bez nich by prý jeho kandidatura nebyla možná.

A dočkal se potlesku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…