A nezapomínáme ani na cestovní ruch... Ministr Bartoš shrnul své úspěchy do pěti tweetů

07.09.2022 17:50 | Ze sítí

Ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš (Piráti) na Twitteru v sérii příspěvků vypočítal, kolik peněz vyjednal pro regiony, města a obce nebo na podporu bydlení a regionálního cestovního ruchu. Jedná se například o 2,55 miliardy pro města a obce nebo 700 milionů na pomoc oblastem po živelných katastrofách.

A nezapomínáme ani na cestovní ruch... Ministr Bartoš shrnul své úspěchy do pěti tweetů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš

Největší částka, o které se Bartoš zmiňuje, by měla putovat na účty měst a obcí. „Pokračujeme v projednávání návrhu novely, která přinese 2,55 miliardy pro města a obce! Díky nim můžeme podpořit mnoho důležitých projektů, které zkvalitní život v regionech a podpoří zejména malé obce v oblastech, které by samy financovat nezvládly,“ uvedl ministr pro místní rozvoj.

 

 

Další více než miliarda poslouží k rozvoji regionů, například komunikací nebo infrastruktury. „Téměř 1,3 mld. Kč investujeme do rozvoje regionů. Finance využijeme na rekonstrukce a přestavby veřejných budov, obnovu sportovní infrastruktury a místních komunikací. Vzhledem k současné krizi bude jejich cílem také zlepšení energetické úspory budov,“ vypočítával dále Bartoš.

 

 

Miliony vláda podle Bartoše pošle také na pomoc s živelnými katastrofami, jako byl ničivý požár v Českém Švýcarsku. „Částkou 700 mil. Kč podpoříme obnovu obecního a krajského majetku po živelních katastrofách. Například po loňských lokálních povodních na Děčínsku a Liberecku nebo po požáru v Národním parku České Švýcarsko,“ uvedl Bartoš.

 

 

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

  • Piráti
  • Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • místopředseda vlády

Půl miliardy korun by mělo pomoci s přípravou infrastruktury pro budoucí bytovou výstavbu. „500 mil. Kč půjde na podporu bydlení, která je jednou z velkých priorit naší vlády. Podpoříme například přípravu infrastruktury pro lepší přípravu pozemků pro budoucí bytovou výstavbu,“ pokračoval ministr pro místní rozvoj.

 

 

Nejmenší zmíněná částka bude pomáhat s regionálním cestovních ruchem. „A nezapomínáme ani na cestovní ruch, který je pandemií i válkou na Ukrajině jednou z nejpostiženějších oblastí. Na jeho podporu v regionech využijeme 46,3 mil. Kč,“ dodal Bartoš.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…