Babiš: Jednání o obsazení čela MF budou pokračovat příští týden

12.05.2017 22:25

Jednání o obsazení čela Ministerstva financí budou pokračovat příští týden, sdělil ČTK vicepremiér a předseda hnutí ANO Andrej Babiš. Podle informací ČTK dnes večer jednal s předsedou vlády a ČSSD Bohuslavem Sobotkou o návrhu ANO nominovat na ministryni financí svou dosavadní náměstkyni Alenu Schillerovou a na vicepremiéra nominovat ministra životního prostředí Richarda Brabce (ANO).

Babiš: Jednání o obsazení čela MF budou pokračovat příští týden
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Babiš na dotaz ČTK, jak premiér přijal jeho návrh a zda se domluvili na Schillerové, v SMS zprávě pouze odpověděl: „Budeme pokračovat příští týden.“ První příležitost budou mít v pondělí ráno na pravidelném předsednictvu vlády před jednáním kabinetu.

Návrh na případnou Babišovu nástupkyni Schillerovou a povýšení Brabce do funkce vicepremiéra odeslalo ANO premiérovi ve čtvrtek. Sobotka dnes řekl, že chce s Babišem o návrhu diskutovat, komentovat ho zatím nechtěl. Někteří sociální demokraté mají ale k nominaci výhrady, kritizuje ji i pravicová opozice. Lidovci právo hnutí ANO navrhnout nového ministra financí respektují.

Sobotka dnes řekl, že se chce se Schillerovou sejít. Příští týden by se měla vládní krizí znovu zabývat koaliční rada.

Sobotka opakovaně uvádí jako důvody pro odvolání Babiše podezření, že se ministr v minulosti vyhýbal placení daní a že ovlivňoval média, která vlastnil. Babiš se proti obviněním ostře ohradil a dnes znovu odmítl, že rezignuje na funkci ministra financí, připouští ale, že bude odvolán.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…