Babiš ke zprávě o Vrběticích: Budu to chtít odtajnit. Lidé si sami udělají obrázek

18.04.2021 14:36

Premiér Andrej Babiš (ANO) oznámil, že bude chtít, aby si sama veřejnost udělala obrázek o tom, co se stalo ve Vrběticích v roce 2014. Česká vláda podle něj nařídila odchod všem ruským agentům. Ke slovům exministra Tomáše Petříčka se odmítá vyjadřovat.

Babiš ke zprávě o Vrběticích: Budu to chtít odtajnit. Lidé si sami udělají obrázek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Andrej Babiš

Předseda vlády Andrej Babiš (ANO) oznámil, že v pondělí seznámí s informacemi o explozích ve Vrběticích z roku 2014 celou vládu – bude žádat, aby vláda tyto informace odtajnila, aby se všichni občané dozvěděli, co se ve Vrběticích stalo a aby si o tom občané udělali obrázek sami.

„Nechci se nyní vyjadřovat, vše je ve vyhrazeném v režimu. Všechno, co říkám, je, že vláda to projedná, vláda to odtajní a veřejnost si o tom může pak udělat obraz,“ prohlásil Babiš v rozhovoru pro server Lidovky.cz.    

„Dokument jsem dostal v pátek v 16.54, pan Hamáček také v přibližně stejný čas. Bude ho v pondělí projednávat vláda, protože ostatní ministři ho neviděli, a budu chtít, aby ten dokument byl odtajněn,“ prozradil svým spoluobčanům.

Odmítl se jakkoli vyjadřovat ke tvrzení exministra zahraničí Tomáše Petříčka, že on měl informace o ruské akci ve Vrběticích už dříve.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…